Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 68 121
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Нямам пералня със сушилня АЕГ но имам сушилня и съдомиялна АЕГ . Преди 2 месеца  регистрирах сушилнята и получих документа за 60 месеца гаранция само за  един ден . Съдомиялната купена преди 1 година чаках 2 дни защото я регистрирах събота.

# 691
Avramov_2, проверих. Четири дни са били, от които два почивни.

# 692
Avramov_2, проверих. Четири дни са били, от които два почивни.

Благодаря,ще изчакаме Simple Smile

# 693
Първите ми впечатления от модела са чудесни.Пере и суши безупречно.

# 694
Един въпрос към собствениците на комбито на АЕГ девета серия, и по-конкретно за функцията CLE за почистване на барабана. На теория трябва да се настрои за изплакване и да се натиснат едновременно два клавиша. Да де, ама си играя по 5 минути сигурно докато "захапе". Натискам, задържам и...не ще. И пак от начало и така опит, опит, опит докато накрая стане. Та има ли някакъв чалъм, дето не съм го схванала?
Някой би ли споделил дали след сушене първо се пуска функцията CLE и тогава се чисти филтъра за мъхове,или обратното,първо филтъра и след това CLE ?

# 695
Двете нямат нищо общо. Както ти е кеф, така. Може и да пуснеш CLE и докато си плакне да почистиш филтрите. Не пропускай, че са два.

# 696
Двете нямат нищо общо. Както ти е кеф, така. Може и да пуснеш CLE и докато си плакне да почистиш филтрите. Не пропускай, че са два.
Благодаря за бързия отговор и весело изкарване на празниците на всички!

# 697
  • София
Здравейте!
Тази година Дядо Коледа ми донесе страхотен подарък - AEG L9WBC61B. Пробвах и пералнята и сушилнята, но това, което ми прави впечатление е, че първоначално записаното на дисплея време се удължава в процеса на работа. Например при 6,5 кг. пране на първата програма Памук, времето на дисплея беше 2,40ч. , след няколко минути се промени на 2,50ч. ,а пералнята се изключи чак след 3,45ч. Една минута засичам, че е около 2-2,5 мин. реално време. При сушенето отново се получава удължаване на времето поне с час или час и половина. Не съм ползвала още бутоните за Икономия на време. Въпросът ми към ползващите този модел пералня е дали и при вас така се получава или при нас има проблем?
Весели празници и бъдете здрави!

# 698
  • Велики Преслав
Здравейте!
Тази година Дядо Коледа ми донесе страхотен подарък - AEG L9WBC61B. Пробвах и пералнята и сушилнята, но това, което ми прави впечатление е, че първоначално записаното на дисплея време се удължава в процеса на работа. Например при 6,5 кг. пране на първата програма Памук, времето на дисплея беше 2,40ч. , след няколко минути се промени на 2,50ч. ,а пералнята се изключи чак след 3,45ч. Една минута засичам, че е около 2-2,5 мин. реално време. При сушенето отново се получава удължаване на времето поне с час или час и половина. Не съм ползвала още бутоните за Икономия на време. Въпросът ми към ползващите този модел пералня е дали и при вас така се получава или при нас има проблем?
Весели празници и бъдете здрави!

Няма никакъв проблем това е така заради вида на прането. Времето на дисплея е относително.
  Има различни дензори и според технште показания времето се променя. Например ако си задала екстра сухо и за времето изписано на дисплея ня не е изсушила ще удължи времето докато не исуши напълно.

# 699
При мен все намалява, май нямам спомен да се е увеличавало. Виж на сушилнята е малко божа работа - изобщо не е линейно и минутите не са верни, защото са прогноза - първо може да стои и 10 минути на 58 до края, а после от 30 да вземе да скочи на 5.

# 700
Времето за пране понякога се удължава, ако е сложен повече от нужното прах за пране. Уредът засича пяната и плакне. Другата причина е, че в началото показва време, което е някакво средно и едва след като прикшючи с мокренето, решава колко пране има и колко ще го пере. Максимумът за сушене е 6 килограма, а вие сте сложили повече.

# 701
  • София
Времето за пране понякога се удължава, ако е сложен повече от нужното прах за пране. Уредът засича пяната и плакне. Другата причина е, че в началото показва време, което е някакво средно и едва след като прикшючи с мокренето, решава колко пране има и колко ще го пере. Максимумът за сушене е 6 килограма, а вие сте сложили повече.
Благодаря за отговорите!
За сушенето съм намалила прането на 6 кг. преди да пусна сушилнята. Пускам първо пералнята, а след това сушилнята.  Праха за пране го дозирам според килограмите. При последното сушене, изключих ръчно сушилнята, когато станаха повече от 3.50ч. Дрехите бяха пресушени, макар че оставаха 13 минути на дисплея.

# 702
А дрехите сортирахте ли според дебелината? _ искам да кажа, че ако има един по_дебел суичер с доста по_тънки матрии, то машината ще суши докато той изсъхне, а през това време останалите дрехи ще пресъхнат.

# 703
При последното сушене, изключих ръчно сушилнята, когато станаха повече от 3.50ч. Дрехите бяха пресушени, макар че оставаха 13 минути на дисплея.

Случва се, когато прането е разнородно или се перат големи неща (чаршафи). Тогава вътре в кълбото от чаршафи остава някое влажно местенце и пералнята не приключва. Аз лично, като ми останат под 60 минути, отварям и проверявам - винаги има нещо сухо, нещо оплетено, настопчвам чаршафа по друг начин. И се случва да я спра преди дисплеят да се нулира. Предпочитам чаршафите/ дрехите да досъхнат за половин час проснати на леглото (съвсем дребни влажни петна), отколкото да  ми трака и да ги пече. И никога не пускам на най-сухото, а на средното.

# 704
  • София
А дрехите сортирахте ли според дебелината? _ искам да кажа, че ако има един по_дебел суичер с доста по_тънки матрии, то машината ще суши докато той изсъхне, а през това време останалите дрехи ще пресъхнат.
Бяха само памучни материи - бельо и чаршафи.

Общи условия

Активация на акаунт