Фермата сезон 5 тема 6

• 37 397
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 750
Аз пък мисля, че казармата си е абсолютно необходима!
Калайджиев се лигави много, но наистина е умен. Хем иска да си гледа живот, хем много обича детето си и иска да е добър баща. ( съдя по това, което показват)

Аз пък смятам, че изобщо не може да се нарече добър баща щом е допуснал да вижда детето си веднъж на високосна и очевидно не му е голям зора щом навън веднъж не чухме, че го засякли като баща с дете, а само се мота с Красимира. За нея също не чухме колко пъти са я видели с детето в парка..... само вечеринки и молчета с Димитър. Та и двамата за мен не са родители за пример ама грам, децата им нямат семейства като семейства очевидно по тяхна вина....
Аз писах, че видях Митко и Красимира с детенце, но не обърнах внимание на кого от двамата беше, не четете избирателно. Също така Красимира редовно качва снимки с нейното дете. И двамата не са били щастливи в предишните си бракове, най - голямата им грешка би била да седят в този брак само заради детето.

# 751
Няма как да придобиеш шизофрения от казарма. Моля хора, които не се развиват в областта на психиатрията по-хубаво да не развиват налудничави теории.
Шизофренията се отключва, не се развива. Ти може би се развиваш в областта на психиатрията?  Някои хора поназнайват това, онова, не си смучат от пръстите, а темата не е за мерене на знания, затова и не смятам да убеждавам когото и да било в нещо.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 13:24 от _Hope_

# 752
Аз лично съм прочела само веднъж, че някой е видял Митко и Красимира. И на базата на този един коментар се разбира, че Митко е лош баща, дори по-лош от Венци, който тотално е скъсал връзката с дъщеря си. И понеже някой е мярнал Краси и Митко в мол то те ПОСТОЯННО са в този мол и НЕ СЕ занимават с децата си.

# 753
  • Вестерос
Шизофренията се отключва главно в тийн години като може и в малко по-късна възраст, ако ти е заложена. Ето какво казва и един доктор  : "Лечението не е причинно, т.е. не се лекува причината за заболяването, понеже не знаем причините за шизофренията. Отключването на заболяването при хора, които са предразположени към него, винаги се дължи на някакво отключващо събитие, което провокира заболяването. Ако има спокоен живот без стрес, дори и да има предразположеност, тогава няма да се отключи заболяването."
С две думи, стрес може да имаш не само в казармата.

# 754
  • ново
La Catrala, ако това ще те успокои, аз виждах Красимира с момченцето си. Гледа си го, не го е изоставила. Спри да четеш и вярваш на Фейсбук, има живот и извън социалните мрежи.

# 755
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Като според мен при Маргарита не става въпрос за някакви любовни чувства към Сами. Тя сама каза, че като са съборили стената той се е интересувал от нея, изслушвал я е и т.н., т.е. й е обръщал някакво внимание, от което тя явно е имала нужда. И сега, когато е спрял да го прави заради Силвия, Маргарита ревнува и в комбинация с разни други неща, които я дразнят у нея, просто откачи.
И в моите очи нещата изглеждат точно по същия начин - дори и да ревнува Маргарита, то е, защото Сами е спрял да говори с нея, а не защото изпитва каквото и да било привличане към него. Оправдавам отношението й към Силвия. Тя откакто започна да се гушка със Сами, заряза абсолютно всяка работа, само се върти около него, даже забрави, че я болят ръка, крак и какво беше още. Между другото Красимира й се издразни точно за същото в предния епизод, но не й го каза в прав текст, както направи Маргото.

# 756
Аз не знам кой нормален младеж с топки ще избяга от казарма. Мъжа ми е ходил и му личи.... други от родата бягаха оттам, заплашваха със самоубийство, толко пък глезена работа? И до днес до полата на мама и нереализиран човек, не се излагайте. Твърдо за казармата съм, майка съм на две момчета.....
Виждам,че си отделила два поста  с разбор на мнението ми Против казармата, дори ме призоваваш да не се излагам. С какво се излагам? Това е мнението ми, изказвам го и ще защитавам позицията си. Доколкото съм разбрала не живееш в Бг, върни се тук, бъди патриот и  изпрати децата си войници, ползвай бг социалната , здравна и правосъдна системи и се гордей, че си българка. От стотици километри е лесно да организирате живота ни тук, на територията. А ако с децата Ви се случи това, което сполетя в казармата детето на наш работник (надуха го с компресор, отзад) продължавайте да искате връщане на уродливата соц казарма от която връзкарите освобождаваха децата си, а другите се молеха да не се случи нещо със синовете им.
За мен е абсурдно жени да говорят за казарма и да искат връщането и за да направи от синовете им мъже...патриоти...да ги научи на ред и дисциплина.  Защо прехвърляте на държавата родителските си задължения? Как някой живее 17 години като не патриот и за 6 месеца набиване крак по плаца става българин и патриот? Никак. Поддържам напълно мнението  на Phenix - Потребител# 6818 ноем. 2019, 01:17 ч.
 "Ако някой не може да си възпита сам детето, липсата на казарма му е виновна.
Още чичко Фройд го е казал, че в основата на всеки отделен индивид е майката и семейството.  "
Преминаването към професионална армия в Бг е записано в конституцията и се надявам "патриотични" идиоти да не променят това.
Слагам край на участието си в разговори за казарми и т.н. НЕ фермерски случки.
Хареса ми разговора в който Митковците се опитаха да "озаптят" Сами по отношение на Силвия. Дори ми стана интересно определението, което и лепна Митето - инфантилна.  А реакцията на Сами ми напомни песента на Тони Димитрова :" Отдавна хората говорят, че ти си тъмен летен облак. Прииждаш бързо и отминаваш и после сто беди след теб оставяш. .....И още хората говорят, че ти напомняш дъжд пороен. Заливаш крехки треви зелени, погубваш всекиго, най-много мене...." Е, Силвето не е баш крехка трева зелена, но изведнъж ми домъчня за нея. Дано е лекомислена и преодолява бързо любовните неудачи, че тук няма да и се получи, май.
За дуела имам опасения за Митето, вчера на ръченицата много леко стъпваше Венци .... И тук се изненадах на седналата в скута му Вили, по скоро на Дана, че не и направи дискретна забележка. То бащински чувства , мъка за приятел , ама ми е неприемливо пред майка си, да посядаш на чуждо коляно. Ще следя с интерес дуела от мястото между двамата, може да има изненади Mask

# 757
  • ново
Tary, чух Дана по едно време да казва на щерка си нещо от сорта "Стани малко, раздвижи се". Имаше предвид да играе хоро, но според мен ѝ правеше намек да се махне от краката на Венци. Май не смее да ѝ направи забележка, че както се видя Велислава хич не я търпи.

# 758
  • Разпиляна във въображението
А изобщо дават ли Сами нещо да прави освен завъртян около Силвия?

# 759
  • при късмета
А изобщо дават ли Сами нещо да прави освен завъртян около Силвия?
Занимаваше се с киселите краставички и като наредиха бурканите започна да помага за лютеницата. Такива са му задачите от началото. Ама с плетка изобщо не го видях май

# 760
Плетеше, нали го пита Иван “това бебешка шапка ли е” 🙂

# 761
Аз пък се чудя дали им осигуряват презервативи от продукцията. Те И и А са радетели за правенето на деца, ама все пак....

Аз не се дразня на Силвия и Сами, харесали са се, взели са се. Но не приемам излежаването/гушкането посред бял ден докато другите се бъхтят по задачи.

# 762
Наистина ли го подкрепяте тоя Митко? Дразни ме, че се прави на нещо, което не е. Лигав, мазен, голямата работа. Венци е истински мъжкар физически. Това че се е сринал психически не го прави лош човек. Имал е своите тежки моменти и как да е весел като го боли? Може да е тук, във фермата, за да даде ново начало на живота си. На такива хора искам да дам подкрепата си, а не на глезанчовци като Митко.
В интерес на истината ,чисто като  визия на мъжка физиология при  Венци, въпреки застаряващ  е по - изявена от хилавия и лигав хлапак-татиното.А Венци е човекът,който просто НЕ само не мога да търпя, но ме и отвращава, Но,да физически  има по-мъжка визия. И ОЩЕ нещо - не го го прави лош животът,който е изживял , а грешните избори и егоцентризма му, малодушието и неадекватната претенция - това го прави лош .Вината си е 100 % негова,а се държи,сякаш някой  ДРУГ  му е виновен и длъжен.Тази явна претенция,скрита зад мрънкането е израз на това,сякаш той не си е заслужил съдбата.Сякаш  по подразбиране,някой му е длъжен,а той  видите ли не заслужава нищичко от гнустта,която му се е случила. Има неоснователни изисквания и претенции към всички различни от него и към живота.  Ако някой индеферентен  човек , изпадне  в такова положение,би могъл да отчупи нечие съчувствие,докато Венци  ИМА ГАДНА  претенция. Е, не го търпя ! И оттук - липса на състрадание.....

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 06:22 от Лейди Годайва

# 763
  • при късмета
Извинявам се за отклонението!
Тари
Скрит текст:
Щом познавате родителите, знаеш ли какво се случи с тези, които причиниха това на момчето? Разшумя са за този случай, имам някакви откъслечни спомени, но не знам развитието и ще ми е интересно да науча. Дано не им се е разминало и освен нормалния и военния съд да е взел отношение

Между другото, чак вчера забелязах, че Венци има много приятна усмивка. Или пък чак толкова не се е усмихвал, то с това мрънкане

# 764
Аз го гледах във фейса със златотърсачката,все усмихнат,доволен,нормално изглеждащ.В тази ферма е като буреносен облак,чак ми е странно като се усмихне като снощи.

Общи условия

Активация на акаунт