Банята - 35 тема

• 66 103
  • 805
  •   1
Отговори
# 375
Ами защо не попитате хората на които сте гостували в къщата им за гости?
Защото беше в Норвегия, аз искам да ги видя тук в БГ на живо и да си направим с тях банята, която също е тук.
Намерих нещо сега като се разрових, но няма цени пък. И фирмата е в София...
https://www.nolina.bg/categories/dekorativni-paneli-za-steni

Ако някой има опит с тези панели, нека сподели.

# 376
# 377
PVC панели за баня, така ги търси в нета. Има на много места, включително в строителните хипермаркети.

# 378
PVC панели за баня, така ги търси в нета. Има на много места, включително в строителните хипермаркети.
Има ама не точно такива. Има по 2-3 цвята и те са по-скоро някакви обикновени, не са за баня и така сериозно да имитират плочки.

Точно такава беше банята, като на тази снимка, същия цвят и вид плоскост.

# 379
  • Горна Оряховица
Jeini,какъв е размера на душ зоната? Точно така се очертава да е разпределението на банята и при нас,но куфара на вграденото казанче ще стига до паравана.

90х120
Малко ми е тясно като къпя децата и можеше да отпуснем 100х120, но до куфара ще е много близо до тоалетната и няма да е ок-поне  при нашата тоалетна.
Пускам снимки на банята и тоалетната,така и не съм ги качвала в завършен вид.

# 380
  • Mostly in my mind
Хубави са! Честито! Паравана откъде го поръчахте?

# 381
  • Горна Оряховица
Хубави са! Честито! Паравана откъде го поръчахте?
Велико Търново - стъкларска  къща Флинт. Като цяло исках да се плъзга, но ми казаха, че е по-добре да е на панти...съгласих се. Смъкнахме височината заради душ питата, за да не се опира във вратата при отваряне.

# 382
Здравейте! Имате ли идея къде мога да намеря мостра на гранитогрес Geotiles Soma blanco? В баня стил и другите водещи търговци има само другите два нюанса-perla и crema.

# 383
Скрит текст:
Jeini,какъв е размера на душ зоната? Точно така се очертава да е разпределението на банята и при нас,но куфара на вграденото казанче ще стига до паравана.

90х120
Малко ми е тясно като къпя децата и можеше да отпуснем 100х120, но до куфара ще е много близо до тоалетната и няма да е ок-поне  при нашата тоалетна.
Пускам снимки на банята и тоалетната,така и не съм ги качвала в завършен вид.

Честити! Всичко ми харесва с изключение на отварянето на паравана. Аз бих го направила с две (перпендикулярни) врати, които да се затварят на ъгъла.

# 384
Скрит текст:
Има ама не точно такива. Има по 2-3 цвята и те са по-скоро някакви обикновени, не са за баня и така сериозно да имитират плочки.

Точно такава беше банята, като на тази снимка, същия цвят и вид плоскост.

Мисля,че при Нолина цените бяха около 60-70 лв/м2. Eто тук има цени:
https://tsonevflooring.bg/produkt-kategoriya/lamperia/pvc-paneli-dumawall/

# 385
За 60-70 лв. на квадрат могат да се намерят доста модели първокачествени фаянсови плочки. Може би икономията от ПВЦ панелите идва частично от монтажа. Евентуално от това, че с дебелина 5 мм. могат да се залепят върху съществуващи плочки, без да се къртят.
Но все пак не ми се струва логично пластмасата да е на цената на двойноизпечена, калибрована фаянсова плочка от бяла глина. Има и фаянсови плочки, които са 6 мм. например, широкоформатни, но пък цената им отива към 120 лева за квадрат вече.
ПВЦ панелите биха могли да бъдат конкуренция на класическите плочки, само ако го докарват на дизайн, но са доста по-евтини.

# 386
Дизайнът е доста красив, но семпъл, в смисъл че няма цветя, шарки и т.н.
При нас обаче трябва да се кърти. Много надебело са залепени плочките. Има и мивка за къртене...Но тук хубавото е, че ще се сглоби лесно и бързо и най-вече няма да чакам някой майстор да ме мотае 1 месец и накрая да му нарина хиляди.

# 387
  • Norge
...….една норвежка къща и там банята в къщата за гости беше направена с едни плоскости, имитиращи плочки……...

Айнмо, това си видяла там, където си гостувала:

https://indd.adobe.com/view/1e7e31a4-01e4-4487-bd11-260cef2a71d6

https://www.byggmakker.no/bad/baderomspanel/

Материалът е много качествен, топъл е, за разлика от фаянса и не задържа нечистоти по същия начин, както него.
Несравнимо по-лесен за замяна когато човек пожелае или се наложи.

Тукашните плоскости са съобразени със стандартната височина, а ширината е 62 см, също според стандартите на строителството.
Виждам, че дадените примери от българските магазини са със съвсем различни параметри.

# 388
  • тук и там
А тези от Нолина дали ще могат да се слагат върху фаянс,тоест-да не се кърти.
Мен ме устройва цената,защото става въпрос за малка тоалетна,с нови плочки.Просто  не ми харесват ,а и ММ не е съгласен да къртим .

# 389
Би трябвало да станат, Кайсия, те по принцип за това са и предназначени - да се слагат лесно върху различни повърхности. В твоя случай с червените май плочки, това е чудесно решение.
Но за баня в жилище, в което ще живея за постоянно, аз не бих си го направила. Още повече, че цената им е малко УАУ за пластмаса. Каквато и извънземна да е, все пак е пластмаса.

Общи условия

Активация на акаунт