Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 233
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Моят син приема залъгалка само преди да заапи точно, иначе я плюе. Предлагах му на Авент и Нук, но той си ги хареса на Томи Типи

# 496
Момичета да ви питам и аз за шишетата,мисля,и се надявам всичко да е наред и да кърмя. При това положение какви шишенца да взема,тоест милилитри,като бройка и т.н Харесала съм на Медела Калма,които имат антиколик система . Ще се радвам да дадете мнения .

Аз кърмя изключително, за 2 месеца ми се е налагало веднъж да се дава кърма от шише, защото трябваше да пътувам до друг град без бебето, иначе и аз използвам паузата между кърменията. Имам едно стъклено шишенце Авент, такива ползваха в болницата, и Калмата на Медела, която дойде с помпата за кърма. За нея обаче бебето трябва да е свикнало да суче и за съвсееем новородени не се препоръчва, защото млякото не потича само, а се иска усилие от страна на бебето. Вода не давам, така че при мен тези 2 шишета са достатъчни. Във всяка аптека има шишета и винаги може да купите веднага, щом ви се наложи, затова 1 шише според мен ще ви е достатъчно да имате за “ако се наложи”, докато видите какви нужди ще има конкретно вашето бебе. Успех с кърменето!

# 497
А какво ви е мнението за това шише:
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5758

# 498
  • Бургас

С големия ми син, преди 13 год. ползвах такива. Не знаех, че още ги има. Simple Smile
Тогава бях много доволна, но то нямаше и кой знае какъв избор.

# 499
  • Beyond the stars
Според мен малките 125мл ще са добре на първо време, ако имате нужда от големи тогава си вземете. Ако смятате да кърмите няма смисъл..
Аз също съм на мнение, че е хубаво да сте подготвени. В началото ползвах Томи Типи, много добър дизайн, но сина ми ставаше целия в мляко, протичаха, а ги стягах добре. Само залъгалката ни остана на ТТ. Минах на Авент Natural и нямат грешка. Стерилизаторът не е нужно да е на марката на шишетата, моя е на Томи Типи, а стерилизирам само Авент.

Същото и при нас. Имах комплект на Томи от амазон, но на малкия господин хич не му бяха удобни. Минахме на стъклени на Avent и не сме имали проблеми. Биберонът си остана на ТТ и не поиска друг.
Стерлизатор на Cangaroo ползах.
Според мен 2 малки стъклени, та дори едно е добро начало. Ако се получи кърменето - супер, ако не - винаги могат да се купят в движение.
За бебе на АМ 3 е оптимална бройка за мен, в смисъл неудобно е да се мият и стерлизират шишета по нощите.

# 500
Аз ползвам всичко на Авент (шишета,биберон,стерилизатор,уред за претопляне).Бебка е изцяло на АМ и ползвам 4 броя шишета (3 за мляко и 1 за вода).За сега сме с тези от 125мл,но скоро ще сменя с по-големите.

# 501
Здравейте, докато бях бременна много следях темата и сега като майка на 2 -месечно бебе реших да Ви споделя какво беше много полезно до този етап.
Най - полезната вещ: малко легълце тип next to me,което ползваме докато сме в хола и след това местим в спалнята до нашето легло- безценно.
Кресло! Много удобно докато храним малката и слес това стоим гушнати дълго време.
Шишета, ел.стерилизатор и нагревател за шишета, както и ел. Помпа за кърма на Авент: много съм доволна от всичко изброено.
Дрешки: бодита с къс ръкав и ромпери с копчета отпред, мега дрешки. Всички рокли и клинове..ами само за снимка,не са удобни за малко бебе в ежесневието. Повивалник задължително и ваничката да е със стойка.
Бухалчето Оли, много обича шумовете му.
Ами това е на прима виста.
Не се шашкайте, всичко е по-лесно отколкото го мислите докато сте бременни Simple Smile

# 502
Sunny99999, може ли да споделиш точно от кой модел кошарка next-to-me си доволна, моля те?

# 503
Sunny99999, може ли да споделиш точно от кой модел кошарка next-to-me си доволна, моля те?
Тази на Cangaroo, Lolly.

# 504
  • София
Аз бях много доволна от това, изключително удобна.
https://www.chipolino.com/en/products/good-night/playpen/close+to+me.
Скоро в Хиполенд видях този модел
https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-2-niva-s-padashta-pr … rin-kosimer0192mb . Мисля че е доста добър избор, защото за разлика от кошарата next to me, може да се ползва много дълго време.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 23:39 от Ева на третия етаж

# 505
Най-голям проблем ми беше коритото. С второто намерих най-удобната ваничка. Без стойки, стабилна, анатомична. За по-големи, след 10-тия месец после пак има проблем с ваните. Аз имам легълце до спалняна и двойна кошара за игра в стаяна, да разнообразявам.

# 506
Здравейте, знаете ли откъде мога да купя по-голяма пелена за повиване? Най голямата, която съм виждала , е 85х85, което вече ни е доооста малко и не ни върши работа. Трябва ни да е метър на метър минимум, че даже и повече.
И още нещо- някой ползва ли от онези пелени за повиване/чувалчета (не знам имат ли специфично име), които са с лепенки при ръцете, за да не ръкомаха бебето? Откъде ги взехте и доволни ли сте?
Благодаря предварително!

# 507
  • София
А защо не си ушиеш? Купуваш бархет или хасе, разкрояваш в нужния размер, оверлог и готово.

# 508
Благодаря, не бях се сещала за този вариант . Ще изчакам малко да видя дали някай все пак не е намирал в някой магазин по голям размер пелена и ако не, ще потърся да си купя бархет.

# 509

И още нещо- някой ползва ли от онези пелени за повиване/чувалчета (не знам имат ли специфично име), които са с лепенки при ръцете, за да не ръкомаха бебето? Откъде ги взехте и доволни ли сте?
Благодаря предварително!

https://a.aliexpress.com/lxSlfIDK

Ето тези нали?
Само, че те кога се ползват? Не имитират ли повиване на бебето? Нали вече го отричат това попиване?

Общи условия

Активация на акаунт