Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 22

• 24 569
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Да му се невиди и това кашу. Аз се чудя, защо толкова го обичам, а той с висок индекс колкото шоколада....
Значи спирам и него Sad
А страшно обичам кашу... Ех..

# 466
Благодаря много,наистина сега прочетох за инсулинов индекс.Не бях чувала.

# 467
Фъстъците имат не добро съотношение омега 3 към омега 6.

# 468
  • София
Благодаря много,наистина сега прочетох за инсулинов индекс.Не бях чувала.
в първия пост на първа страница на всичките ни темички има линкове:

Гликемичен индекс и гликемичен товар:

Каква е разликата между Гликемичен и Инсулинов индекс?

# 469
Леле не знаех,мерси ,Миоки!
Спирам ги тогава...аз мислех,че супер правя като ги ям...изяждах по 2-3шепи ...ама големи(препълнени;-) )
Уф пуста работа..този шоколад 80% какао ама хич не ми е сладък,виж този 75% по става...🙄
А цикория дали е добре да се хапва...?как мислите?

# 470
Леле не знаех,мерси ,Миоки!
Спирам ги тогава...аз мислех,че супер правя като ги ям...изяждах по 2-3шепи ...ама големи(препълнени;-) )
Уф пуста работа..този шоколад 80% какао ама хич не ми е сладък,виж този 75% по става...🙄
А цикория дали е добре да се хапва...?как мислите?
Е нищо страшно не е станало, просто яж по-малко ядки - не препълнени шепи. Макадамия ядките са най-добри като макроси, но пък са скъпи и по-рядко срещани, за това препоръчвам и аз ям понякога орехите.

За цикорията нямам информация.

# 471
Ех, защо пишеш в цитата.
Виж сега. При мен някъде на 28 ми откриха болната щитовидна. Дотогава си мислех, че съм се родила пълна, такъв ми е гена. Резултатите ми бяха много лошо.
Тогава се зачетох в нета дали има и други варианти, но не открих. НВ като режим го нямаше, иначе да съм попаднала.
Всъщност тогава отидох, защото отново имах липса на цикъл. Гинеколог ме насочи към ендокринолог. Който всъщност само щитовидната изследва, но думичка не обели за ИР. Може би е бил от лекарите, които не считат ИР за болест.
От пиенето на хормона отслабнах. Но малко. Защото не е достатъчен само хормона, а и храненето. Още ми беше зле тогава начина на хранене.
Лекарката ме разпита за всички симптоми, откога съм пълна.
Според нея щитовидната  е заболяла още като съм била някъде 18-19 годишна.
ИР я откри друго ендо, защото моята беше отпуска, а имах 1 свободен ден и наслуки си избрах лекар, който пък знае как да пуска обременяване и да иска инсулин.
Ако не го пиех, не знам в какво щях да се превърна.
Имам миома. Лекарката вчера каза, че като я гледа, явно години се е образувала и наистина е за вадене. И каза, че ТСХ-то е много важно. Тези неща от хормоните се получават. Комплексно е. Може от ТСХ, може от полови хормони - естроген май беше.
Въпроса е да не оставяш нещата така, защото утре може нещо сериозно да се случи.
Аз съм почнала вече хормона. За момента нямам време да чета инфо за алтернативно лечение. Но много не съм и попадала. Но ти ако искаш търси.
Майка ми също трябва да пие хормон, но не го прави, защото било химия.
Ама опъва цигарите. И резултатите не и се подобряват много.
На моменти има влошаване, на моменти подобряване.
От еутирокс няма как да се качат килограми. Абсурдно е. Качва се като цяло от неправилно хранене. Може и от стрес, който да влияе на хормоналния баланс и да доведе до напълняване, но от хормона - не.
Виж антидепресанти може.
Прецени си внимателно. Хубаво имаш подобрение, но се следи. Чети инфо за алтернативно лечение. Примерно билки пробвай.
Изследвай се редовно. Но ако алтернативите не помогнат, ще ти се наложи да пиеш хормон.
Аз също не съм фен на хаповете, затова и спрях глюкофажа.
Но за щитовидната няма как да стане.

# 472
Хм,скъпа е да, и не е вкусна,поне за мен...
Ами ще мина на орехчета тогава ,но по малко и ще наблягам на кисело мляко със сол и черен пипер,много обичам🙈😁
Мерси 👍

# 473
Като стана дума за ИИ:

Храни, несъдържащи въглехидрати могат да предизвикат силна инсулинова секреция. Например стойностите за говеждо месо и кафяв ориз са еднакви. Същото важи и за риба и житен хляб.
Високопротеиновите храни и тези с голямо съдържание на мазнини също са инсулиногенни.
Съдържанието на фибри НЕ Е определящо за инсулиновата секреция (при ГИ нещата стоят по друг начин).

От тук - https://www.bb-team.org/articles/4329_insulinov-indeks

Което за пореден път предизвиква в мен, върпосът защо в темата толкова настоятелно се набляга на пълна рестрикция на въглехидратите, след като и други храни (а и не само храни!) вдигат инсулина...

# 474
И аз преди малко прочетох това за храните и индексите.Ами то не остана хрена за ядене.Вече се отчаях-аз и без друго 3 дни вече се опитвам да се нагодя на храните без вх,сега това за другите,че вдигали секрецията.Незнам как ще го направя този баланс.

# 475
Вчера ми сготвиха пиле с ориз.
Отдавна не бях яла ориз.
Последния път май беше миналата зима и помня, че след ориза с месото бях гладна.
Вчера си изядох пилето с ориз, гледах по-малко ориз. Ама беше толкова вкусен, че си хапнах още Rolling Eyes
Не съм изпитвала този път глад. Дори към шоколада не посегнах.
Днес така се случи, че пак същото обядвах. Нямам глад.
Наистина това за мен е подобрение голямо. Тоест правя извода, че инсулинавата чувствителност е подобрена.
Естествено не мисля да ям редовно пиле с ориз  Laughing

# 476
Същата работа и при мен, случва се инцидентно да обядвам нещо дето по принцип не е подходящо. Абе огладнявам си по-скоро отколкото ако обядвам режимно, ама със сигурност не като преди.

# 477
Да добавя,че днес минах през Аг-то да види резултатите,изписа ми Сиофор да пия няколко месеца, нямало нужда да ходя на ендокринолог.Не каза,че е чак толкова лошо с този висок инсулин 167, и да пия Сиофора с добавка cycle balance.Имам гъбички,без други бактерии,но има увеличени левкоцити и ще правим течно базирана цитонамазка и по спец.изследвания.Мисля да пробвам с режима първо,не ми се пият хапчета.Че аз от 5 години нито Аб ,нито обезболяващи съм пила,други заболявания нямам.Възможно е сигурно от прекомерен стрес-дядо ми почина докато обикалях с него болниците, дали може да е скочил от това инсулина?

# 478
Цитат
Не каза,че е чак толкова лошо с този висок инсулин 167

Ей затова сме на тоя хал. От малоумни лекари, които приказват глупости, хората се връзват и от заблуждение си продължават по старому.

# 479
И аз преди малко прочетох това за храните и индексите.Ами то не остана хрена за ядене.Вече се отчаях-аз и без друго 3 дни вече се опитвам да се нагодя на храните без вх,сега това за другите,че вдигали секрецията.Незнам как ще го направя този баланс.

Ами освен да ядеш само яйца и зеленчуци. Шегувам се, разбира се. Редно е да се търси причината за високия инсулин (а тя не е яденето на въглехидрати!), а не просто да се изключат храни защото по тази логика няма какво да се яде.
Щитовидни, полови хормони и още куп фактори влияят на инсулина.
Да се лекува ИР с неядене на въглехидрати, а е като да се лекува главоболие с обезглавяване...

Общи условия

Активация на акаунт