ЛОНДОН - 11

• 41 004
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Аз пък изобщо не ви препоръчвам автобусите. 100% влак. Губите часове в трафика с рейсове.

# 541
ьь

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 18:48 от Danifin1

# 542
  • UK
И аз гласувам за влак, винаги ги предпочитам пред автобусите.

Някой пита за писмо, аз писма пращам само с Royal Mail, пътуват около седмица, обаче сега с Ковид незнам за колко време пристигат. С DHL или UPS сме пращали документи, за два три дена пристигат.

# 543
  • В офиса
Според мен с влак, а билетът да се купи при самото излизане от летището. Не ми се е случвало да няма билети. Също си спомням, че вднъж с качих на влак с друг час. Имаше някакви закъснения тогава и така се получи, че в моята посока имаше влак на гарата, а за моя час влакът закъсняваше. Нямам идея дали съм подлежала на глоба, но едва ли.
Аз се замислих друг тъп въпрос, нали децата под 11 г. пътуват безплатно в метрото, това означава ли че трябва да влизаме през големите врати, които са за колички, както и да молим служител да ни отваря?
И още един въпрос - за чужденци oyster young visitor discount е безполезна, нали, защото трябва да с поръча предварително, а не може да се купи нито на летище, нито в самият Лондон?

# 544
Danifin1, на кое точно летище и гара се чака влака с часове?
Автобуса не бих го нарекла добра опция до Централен Лондон. Факт е, че е по-евтин, ако се купи предварително и е ОК, ако не се влиза в града (примерно до Стратфорд е добре, до Виктория не е).
От летищата влаковете и автобусите са гъвкави - качваш се на първия дошъл (въпреки че автобусите са с час).
Olive, от Станстед ти препоръчвам влака с предварително закупен билет. Двупосочният е отворен - фиксирана дата до Лондон и обратно, когато пожелаеш в рамките на един месец

# 545
И още един въпрос - за чужденци oyster young visitor discount е безполезна, нали, защото трябва да с поръча предварително, а не може да се купи нито на летище, нито в самият Лондон?

Може да купите от станциите в зона 1, а и на летищата, ако не се лъжа.

# 546
От 1 март цените на билетите за градския транспорт са увеличени с 4,8%.
https://tfl.gov.uk/campaign/new-fares
Има промяна и в дневния лимит, излезеш ли от втора зона.

# 547
  • Варна

Аз се замислих друг тъп въпрос, нали децата под 11 г. пътуват безплатно в метрото, това означава ли че трябва да влизаме през големите врати, които са за колички, както и да молим служител да ни отваря?

Минавате през по-големите вратички "за инвалиди" и майки с колички, то и хора с по-големи куфари минават през тях. Отварят се с Ойстера на възрастния и с него минават и децата.

Cool, как е времето , стопля ли се вече ?

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 12:33 от Сребърна паричка

# 548
Прекрасно е времето. Слънчево, 15+ градуса, без вятър.
Като пристигнах онзи ден валеше много и продължително (за първи път ме вали такъв дъжд в Лондон). От вчера сутринта няма и едно облаче на небето

# 549
Според мен от Лутън е по-бързо и удобно с автобус, отколкото с влак. Автобусите спират пред летището и возят до центъра на Лондон. За да се използва влак от летището се взима автобус. Има чакане и влака пристига в London St Pancras International. Ако искаш да стигнеш до Oxford street е по-удобно с автобус, тъй като те спират на Marble Arch.
Много съм щастлива, че вече може да се пътува до UK и за неваксинирани.

# 550
Има ли в момента допълнителни декларации които се попълват преди пътуване до Англия. По спомен за миналата година моя приятелка попълва нещо до 2 дни преди отпътуване. Сега обаче не откривам

# 551
  • Варна
Прекрасно е времето. Слънчево, 15+ градуса, без вятър.
Като пристигнах онзи ден валеше много и продължително (за първи път ме вали такъв дъжд в Лондон). От вчера сутринта няма и едно облаче на небето

Ау, ако знаеш, колко люто завиждам Simple Smile Пожелавам ,до края на престоя ти, все тъй да е времето.

trun4o, писахме преди 2 страници , но ето пак :

От 04:00 на 18.03.2022 за влизане в UK:
❗️Отпада изискването за входен тест ( за неваксинирани)
❗️Oтпада изискването за тест на ден 2 (за неваксинирани)
❗️Отпада изискването за PLF за ваксинирани и неваксинирани

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-count … o-england-changes

Тоест ,вече нищо не искат , не се попълва декларация.

# 552
  • Great Britain
Днес времето в Лондон е прекрасно-слънчево и пролетно.И от ковид няма и следа.С други думи наслада за всички сетива.Enjoy.

# 553
Здравейте! Някъде четох, че автобусите в Лондон били 2.40 паунда кеш навсякъде из централен Лондон. Това вярно ли е? И до колко най-късно работи градският транспорт - метро и автобуси?

# 554
Здравейте! Някъде четох, че автобусите в Лондон били 2.40 паунда кеш навсякъде из централен Лондон. Това вярно ли е? И до колко най-късно работи градският транспорт - метро и автобуси?
Не мога да отговоря вярно ли е, защото не купувам билети с кеш и не съм виждала някой да купува.
Но ми стана любопитно - каква е целта на купуване на билети кеш (каквото и да значи това... хартиени?)
Иначе най-достоверна информация за движението на градския транспорт е на https://tfl.gov.uk
За цените (не-кеш) писах няколко поста по-нагоре - https://tfl.gov.uk/campaign/new-fares

Общи условия

Активация на акаунт