Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LIV

• 72 806
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Гледах биографичния филм за Микеланджело - Michelangelo - Infinito (2017), https://www.imdb.com/title/tt7587878/?ref_=rvi_tt.
Очаквах типичното историческо кино, при което се смесва художествена измислица с биография. Всъщност е съвсем друго - авторът на биографията и Микеланджело. Неочакваното всъщност много ми хареса. Но пък съм пристрастна, защото много обичам да гледам и чета за изкуство.
Ако сте попадали на подобни филми или въобще качествени за художници и изобразително изкуство, ще се радвам да препоръчате.
Гледах и First man https://www.imdb.com/title/tt1213641/?ref_=fn_al_tt_1 . От отзивите бях настроена да е по-тежък. Всъщност - много странен този човек - Н. Армстронг. Уж ми беше интерсен, но накрая заспах. Будих се, заспивах 3 пъти и така и не догледах последните 20 мин. Flushed

# 571
Филмът за Микеланджело е прелест!

# 572
Аз също съм голям фен на изкуството на Камен Донев. Откъде може да се види филма му? Благодаря предварително!

# 573
Аз също съм голям фен на изкуството на Камен Донев. Откъде може да се види филма му? Благодаря предварително!

Ето Simple Smile

https://noviseriali.com/%d1%83%d1%8e%d1%82-2019-%d0%be%d0%bd%d0% … bc_f4906ef45.html

# 574
Благодаря много!

# 575
Препоръчвам 99 Homes с Майкъл Шанън/“Престъпна империя”/.Много човешка,реална история за семейства,които губят домовете си при невъзможност да плащат на банките поетите кредити.

# 576
Oтель Белград в Замунда със бг субтитри...

# 577
Не попитах за да разбера за какво иде реч, а по скоро исках аргументи, които даже нямаше да оспорвам .Както и да е, аз съм луд фен на Камен Донев, почти всичко от творчеството му съм видяла Wink

Аз примерно не харесвам евтин хумор. Гледала съм и харесвам Камен Донев в много представления, но преди да се захване с халтура. Филмът е чиста чалга.

# 578
А има ли изобщо у нас  комедийни актьори, представления и т.н., които да не са "халтура"? Ако може да препоръчате.

# 579
Гледах *Уют* на Камен Донев.
Подходих с резерви и в началото се взирах критично. Впоследствие бях въвлечена в действието, независимо от съмненията ми.
По-горе някой характеризира филма като чалга и халтура.
А опит да се надникне отвъд това, където те ги виждат?! Аз бях замаяна от невероятния жанр, който е избрал, от динамиката, от играта на всички артисти , от абсурдността на сюжета от една страна, а от друга, който като такъв си се развива в толкова парвенюшки рязко забогатели фамилии..
Луд, шашав , изключително енергичен филм..сякаш дежа вю с един ранен Костурица.                                                                                    Патриция Пъндева, Емилия Мицевска - откъде ги е намерил Камен Донев тия перли се чудех, прекрасни млади актриси?! Иначе *старите муцуни* си играят перфектно - Бахаров, Ст. Янорова, Валентин Танев и тн. А изразността в играта на Камен Донев, просто без коментар -посмях се на воля. Иначе разни млади критици го разкъртват филма/ сега ги чета/, че вкарвал изтъркани похвати и смешки.. Толкова органично вплетени си бяха, че всичко си бе на мястото. Малко само, на моменти в началото, ролята на Албена Колева ми се стори попресилена, но на по-късен етап осъзнах, че в цялата експресивност на този сюрреалистичен сюжет всичко си е баш на мястото.
Очарована съм. Но наистина филмът не е за всеки.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 16:38 от Walnuss

# 580
  • Варна
Филмът на Камен Донев го гледах на кино. Финна сатира на балканския манталитет, филм за забавление. Предпочитам подобни, ненатоварващи филми. Има достатъчно депресивно- драматични халтури от типа на "Лошо момиче". Един кинокритик, с оскубани вежди, остро нападна К.Донев. Иначе плачел на комерсиални екшъни от рода на Спайдърмен. Различни вселени.

# 581
Иначе плачел на комерсиални екшъни от рода на Спайдърмен. Различни вселени.

В тези две изречения е казано всичко. *Уют* е антиконформизъм,  антипод на комерсиалността, на баналността и наложеното свръхпотребление на разни евтини сюжетно, но компютърно възвисени фантастики, пред които днес  се благоговее.

# 582
Аз точно затова исках другата гледна точка,аргументите.... но Simple Smile

# 583
Аз точно затова исках другата гледна точка,аргументите.... но Simple Smile

Ами нужни ли са аргументи?! Все едно аз да дам обосновка, защо не харесвам филмите с Жан Клод ван Дам или на Ники Илиев, или знам ли още какво в тоя ред на таланти..?!
За всеки филм си има зрители и всеки лови това, което го грабва емоционално.
Впрочем миналата седмица ми бе посветена изключително на драматично-психологическото кино.
Като стартирах с *Фарът*,  минах на малко по-мелодраматична тема, но пак разбиващи класни филми..Белязах си седмицата със знака на страха и сълзите.
Но снощи Камен Донев ми балансира емоционалния термостат с ведрото настроение, което съпровожда филма през тези два часа игра.
Пак ще го изгледам с удоволствие за второ впечатление, което определено няма да затъмни първото, а най-вероятно ще го надгради.

# 584
На 21'04 ще има втора премиера онлайн на Уют, който желае може да се възползва. Уважавам правото на интерес на всеки. Камен Донев е един много Голям Човек за мен и колкото повече хора осъзнаят и възприемат творчеството му, толкова по_добре ще бъде за всички. Нищо не налагам, просто се надявам...

Общи условия

Активация на акаунт