Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 595
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София /Абсурдистан
Аз минах и без, надявам се да не се налага повече да ме дупчат интензивно.
Момичета, страхотни сте!

# 466
Привет, вчера и днес съм в движение и дори не можах адекватно да изразя, че сте много сладки тричките на Пловдивската среща. А защо да няма следваща не разбрах...Приятните и хубавите неща трябва да се правят многократно, това със сигурност го разбрах от диагнозата.
Марита, дано по-често такива и още по-хубави вечери да имаш? 😛
ТОНИ, готова ли си утре за черешата? Много силно ти стискам палци очаквам директно включване с коментар, че си добре! 🍀🍀🍀
DZ, и аз имам седмокласник. Ноо, не се налага да го следя - учи си, ходи си на уроци, оправя се, има си планове и желания. Свръхспокойна съм като майка на седмокласник, но аз преди 3 г. с батко му си взех петте пари 😤😆 Що нерви изпотроших тогава...колко притеснения брах, а сега си почивам с малкото диваненце.

# 467
Бела, още искам да избягам.. Подготвих си пижама, вода с лимон, вода без лимон,доматен сок, солети, ябълка, кроасанчета с карамел, ядки микс и маски.
Надявам се, че няма да има някви страшни драми още утре, ама знам ли.. Вие горе долу може ли да ми кажете какво ще усещам? Ще съм слаба и замаяна ли? Ще мога ли сама да си тръгна на другия ден? След като ми вземат кръв, че искат да съм гладна и жадна, мога ли да пиина кафе? Да пуша цигара? Те там ще ми обяснят ли какво да наблюдавам.?
Офф мн спекана съм.. Anguished

# 468
  • София
Нищо не се усеща по време на вливката. Ако усетиш нещо, викаш сестрите. Няма да си слаба или замаяна на следващия ден, аз си се прибирах сама без проблем. Неразположенията са няколко дни след вливката, умора, гаден вкус, гадене. Не е нещо фатално и минава за няколко дни.

А иначе, като ти вземат кръв сутринта, можеш спокойно да слезнеш в кафенето, да пиеш кафе, да пушиш, да хапнеш. Поне час свободен имаш, докато излязат резултатите. А приемането ще стане чак към обяд, така че се приготви за доста чакане. Книжка е добра идея да си вземеш. Понеделниците обикновено са най-натоварени.

# 469
Добрее, а за гаденето може ли да се пият някакви хапчете или нещо иии мога ли да ям всичко ( без грейфрут ) Ако ме боли глава да пия беналгин и ксанакс за паниките.. Аз ще питам лекарите де, ама знам ли колко на бързо всички ги набождат там и не ти обясняват сиг много много..
Ааа и друго, ако има нещо като температура и така на татък със сити не знам..по всяко време ли можеш да се тръшнеш там ако ти е мега зле?
Извинявайте за сигурно тъпите въпроси, но понеже ще съм почти през цялото време сама в къщи и искам да си организирам паметта от сега, да знам какво да правя..

А и още нещо, колко време продължава вливането? След него можеш ли да излизаш? Дали разрешават?
Иии има ли такова нещо, казаха ми вече не помня кой, че ти оставят абокада в порта и след 5 дни ходиш пак да даваш кръв?

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 19:28 от Антония Д

# 470
Тони, не пий нищо предварително! Те там ще ти сложат коктейлче- противоалергични, обезболяващи, от каквото имаш нужда- всичко. И ще си добре, поне ден след изписването( дотогава ще те държи коктейла). И освен по времето на самата вличка ще можеш да си щъкаш. Аз си ходех с лаптопа и ако случех на шантави съквартирантки си слагах слушалките и си песках филм или музика. Сега, на херцептина ходя пак със слушалките и си слушам аудио книги. Просто давам идеи- като има с какво да ти е ангажирано мозъчето, по- бързо минава времето.
А, за срещите- кой каза ,че няма да има повече.....Аз, такова нещо не прочетох и категорично не подкрепям..... Naughty
Иначе, снимки няма да пускам- вече сте ни видели...и сте видели каква съм питка в лицето(ама нямам бръчки, пък  Mr. Green), но да уточня че скорокато хвърля перуката, ще  съм друга  Laughing
А, снощи, освен че бях на волейбол, после и едни гости отметнахме......такива дето отдавна не бяхме виждали, та наваксвахме и  днес цял ден си търся главата и силите  Sick

# 471
Тони, моя доктор ми изписа Зофран и Медрол. Първото  за гаденето, а второ нямам спомен за какво точно беше. Каза ми пий си хапчетата 4 дни след вливките, сутрин и вечер по едно и няма да имаш проблеми. Така и стана. За всичките осем химии нито веднъж не ми се догади.
Вливката ще ти бъде на втория ден след като те приемат. Поне в Бургас така се процедира де.Аз започнах с четири червени. Първо ти слагат в абоката Зофран, и онова дето малко ще те защипе отдолу. Забравих как се казва.След това почват да ти наливат шишенцата с червеното. При мен бяха 3 бр. и ми ги слагаше за не повече от 6-7 минути. После ти закачат една банка с бяло нещо която изтича за около час. Това е всичко. На другия ден беш вкъщи.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 20:45 от kacha

# 472
А значи да си питам да ми изпишат нещо, не така самоиницятивно да си купувам лекарства?

# 473
Май от дексаметазона пареше долу.....ама ако ти го сложат бързо Ако, не бърза сестрата, не е  чак толкова неприятно.
И, да- тони, не приемай нищо ако не си го съгласувала с доктора. Да не вземеш да антидотираш или не дай си Боже, да направиш някаква реакция, от взаимодействието на лекарствата.....

# 474
Пари? Там във вената ли? Или долу долу..между краката? Не разбрах Grinning
Предполагам че за малко пари, не постоянно..нали?

# 475
Лагерта, гледаш "викингите" предполагам? Скоро почват пак😊

Шуши, аз съм голяма купонджийска птица. Живот-парти имах до не отдавна, но ракът ми секна всичко, та снощи беше не просто спонтанно излизане, а ключово спонтанно излизане, което прибави още една точка в позитивите, които събирам покрай възстановяването си. Обнадеждена съм още повече за бъдещето😊 Наистина ще си мисля за екстеншъни. Не е нужно да си причинявам това да ходя с къса коса, след като решение има и е лесно. Само трябва да почакам да порастне още.

Тони, с теб съм! Утре ще те мисля и ще чакам да пишеш. Не го мисли от сега за яденето и пиенето, пушенето и т.н. Всичко, което можеш да ядеш, пиеш и пушиш е позволено и възможно. Всеки обаче реагира различно. На мен не ми се пушеше (но аз никаква пушачка май не съм), нито ядрше. Съхнеха ми доста устата (като от тревата) и пиех много вода, както и ходех до тоалетна, защото всичко това от системата и каквото пия иска бързо да излиза. Аз съм се прибирала сама с колата след вливка (ние тук не лежим в болница. Отивам на предварително уговорен час, сядам, забучват ме, наливат и ставам да си тръгвам), а ми слагаха едно Tavagül (незнам как се пише) против алергии, което ме правеше като на 4 ракий и оцелях, но да ти кажа за предпочитане е поне такси да си хванеш. Аз лично не бих ходила с градски транспорт. Ама аз съм параноя де.

Кой казваше, че всичко е в главата? Точно това си мислех снощи като се върнах от дискотеката в 03.30 ч. Не бях изморена повече, от колкото бих когато бях здрава, бях пила едно шише бяло вино, една малка водка и един малък джин и танцувала поне три часа. Не съм сядала там. Интензивно танцуване. НИЩО ЛОШО НЕ УСЕТИХ нито в тялото, нито в главата си! Нито стави ме боляха, ни сърце. Всичко е в главите ни наистина. Продължавам в същия дух аз.
Утре съм на кардиолог след обяд. Май само ще ми сложи машинка за кръвно за 24 часа и във вторник като ида да ми я свали ще гледа сърцето, ако съдя по продължителността на престоя ми. Тук с часовете идва и информация колко ще продължи съответния преглед. Утре е само 30 мин.а вторник 2.5 часа.

ХАХАХАААА ТОНИИИИ, де да пареше между краката викам аз нямаше да е зле🤣🤣🤣
Те сами ще ти дадат лекарства против гаденето. Не взимай нищо сама!

# 476
Тони, точно между краката хихих. Трае няколко секунди. Те ще те предупредят.
Забравих да ти кажа , че след химията ще пишкаш няколко пъти червено. Да не се изплашиш.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 21:13 от kacha

# 477
Да точно така - нищо на своя глава, защото това е химия, не знаеш  в какво взаимодействие може да влезе с другото нещо и каква реакция може да стане.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 21:35 от unabella

# 478
Хаха Марита, аз не ща да ме пари там ама щом е за малко ще се изтърпи. Супер е че си била на диско и връщаш в себе си купона..аз хич не мога сега да купонясвам,а би било хубаво. Мн ясно че с такси ще се прибирам, няма да се климбуркам с рейсове.
И аз гледам Викингите, нямам търпение да почне новия сезон. Ама в болницата смятам да се забавлявам със Supernatural, ако някой го знае.. С Джейсън Ейкълс мммммм, събужда в мен тиин помисли Blush а и цялата история с ангели, демони и чудовища ми е мега разсейваща.
Бела четсит шампион!
Ще пиша утре много ясно, дано мине без големи сътресения.

Кача, ще пишкам червеноо, ами то трябва и да ми дойде цикъла ..ще дойде ли въобще? Има ли шанс да е по тегав от по принцип? То на мен не ми е много тегав де, малко корем ме боли ама това е.. Иии ползвам тампони.. А може би сега няма да е добре..или няма общо с химиите?

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 21:21 от Антония Д

# 479
  • София
Вие пък ме изненадахте! Мен не ме е парило между краката 😆 Пък имах доста Дексаметазон... Нищо не съм усещала.

Тони, всичко ще е наред! Като не си наясно е гадно от начало. После вече ще знаеш процедурите и ще си пушка! След вливката можеш да станеш и да се разходиш до кафето, да пафнеш цигара, ако си на 4тия етаж има страхотна градина на терасата (доколкото помня в Сити беше, нали?). Няма страшно!

Общи условия

Активация на акаунт