Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 568
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво мислите за този апартамент /ателие/
https://m.imot.bg/details/1c157876086885189
В момента попаднахме на тази оферта, но ме притеснява статутът на ателие. Вие какво мислите за него? Дали би било проблем след време да се промени статутът? Чела съм също така, че токът може да бъде промишлен. Как бих могла да проверя предварително това, защото и в много ателиета си ползват битов ток.
Как ви се струва местоположението? За момента се чудим дали ще го купим с цел инвестиция за отдаване под наем или ще живеем в него. И двата варианта са възможни, но мислим че и в двата случая покупката си заслужава. Дали бихме имали много главоболия с този статут и при двата варианта? Всякакви коментари и мнения ще бъдат от полза.
Благодаря!
Мястото е кофти - разбити и липсващи тротоари, паркирането е невъзможно, кал и мръсотия. По-надолу на същата улица са дискотеките - шум и пияници всяка нощ.

Това не е ли на улицата с резиденциите? Там има тротоари и съвсем няма дискотеки наблизо, но паркирането е невъзножно. Но то за това правят подземни паркоместа, а не човек да си ги спестява и после да паркира в калта.

# 661
  • София
В ателие може да направиш адресна регистрация, а може и да не може. Зависи в коя Община е.
В ателието токът е битов или аз не знам за други случаи на практика.
  Проблема е, че може да им хрумне да променят всичко това- тока да е промишлен, строго да се забранят адресните регистрации и какви ли още не ограничения, включително да ограничат отдаването под наем за жилищни нужди и никой няма да може нищо да каже, доколкото е нежилищен имот. Предполагам, че няма да го направят, за да не си създават проблеми, но може ли някой да гарантира?

# 662
Това не е ли на улицата с резиденциите? Там има тротоари и съвсем няма дискотеки наблизо, но паркирането е невъзножно. Но то за това правят подземни паркоместа, а не човек да си ги спестява и после да паркира в калта.
Тръгва от посолствата и стига до Лападунди, после продължава надолу до УНСС. Според мен блока е някъде зад автомивката на самообслужване. За мен е много скапано мястото, мое си мнение.

# 663
Аз не разбрах какъв е статутът на сградата и има ли стаи за общежитие в нея. Ако има - за мен това е огромен минус.
Другият минус е, че според мен спалните са много малки и като цяло посочената квадратура е изключително завишена.

# 664
  • София
Какъв е проблема с общежитията?

# 665
Непрекъснато текучество на хора, купони и шум по всяко време на денонощието.
Живяла съм пет години в общежитие и това беше най-забавното време в живота ми.
Но сега не бих могла да живея и един ден камо ли с дете.

# 666
Тия новите сгради в Студентски град тип общежитие не са да живеят студенти, а да се хващат инвеститори-лапнишарани Grinning Места в старите университетски общежития има достатъчно, наемът е символичен и са единици тези, които ще се хвърлят доброволно в новите сгради.

# 667
  • София
Точно.
Гледам огромната сграда на Бароко срещу Зимния дворец е почти празна.

# 668
Благодаря на всички за коментарите и мненията. Статутът на сградата е със смесено предназначение -  подземни гаражи, ателиета и апартаменти.

# 669
Точно.
Гледам огромната сграда на Бароко срещу Зимния дворец е почти празна.
Там и качеството е едно че...

# 670
Тя май още няма акт 16. Поне така чух наскоро.

# 671
Това не е вярно. Нашите купувачи преди година финансираха 80% от сделката с банката. И ипотеката си беше върху ателието

Отказът е от миналия месец. Нека не е вярно, аз съветвам който е с кредит да си провери в избраната банка.

# 672
Някои банки отпускат на акт 14, а други не. Информацията е от днес.

# 673
  • София
Да показвам ли нотариалния акт с ипотеката на ателие, или няма нужда?  Mr. Green

# 674
  • София
Да показвам ли нотариалния акт с ипотеката на ателие, или няма нужда?  Mr. Green
  Да де ама както се разбира имате друго недвижимо имущество ... те тогава дават и още как и не само за ателие. Ако някой няма никакви имоти може и да му откажат.

Общи условия

Активация на акаунт