Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 850
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Анджък. Никой не вади филия изпържена от едната страна...

# 211
  • София
Ей това е принципа. Дали са 3 или 5 е без значение.  https://bg-mam.ma/p/811881/29623538

JoyJoyJoy
Е, кой нормален човек пържи филии по този начин?! Flushed Направо си представих мазалото от течащи сурови яйца навсякъде. Извинявайте, ама това си е направо малоумно! Какви точно качества на децата проверява? Функционална тъпота? Laughing

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 17:11 от sanaka

# 212
Е, това каква задача е? Мецане, дай някоя с 12 кебапчета и 6 пържоли.

# 213
  • София
Не мога да повярвам, че никой не се е изсмял на отговора на Дидева.  Че то е адски смешно.

# 214
  • София
Колко време най-много можеш да печеш кебапчетата без да убиеш тенията? Laughing

# 215
NerdОф, ама и вие какви сте. Никакво разчупено мислене. Една филия повече по този метод. Laughing

# 216
  • София

Wink

Голям цирк беше с тази задача

# 217
А, това е култовата задача на Кортезов, нали? Голям скандал стана.

# 218
  • София
Не мога да повярвам, че никой не се е изсмял на отговора на Дидева.  Че то е адски смешно.
Е, тя Дидева е дала решението, което се очаква на въпросната задача. Но ако видя детето си да пържи филии по този начин, ще го удуша собственоръчно. Joy
Мисля да забраня математическите състезания. Направо са вредни за здравия разум. Laughing

Wink

Голям цирк беше с тази задача
Е това вече е житейски смислена задача. Grinning Даже може да се допълни с още един подвъпрос: А колко още кебапчета са откраднали?

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 17:15 от sanaka

# 219
Юристите само това ви дай, ми поне 200.

# 220
  • София
А може ли някой да припомни официалното решение на задачата от областен кръг на олимпиадата по математика за 4 клас за марсианците, която дадоха преди около 4 години? Там май трябваше да се съобрази, че на Марс можело дядовците да са по-млади от внуците си или нещо подобно.

# 221
  • София
Задачата:

Решението:

Joy

# 222
  • София
Божеее, а аз съм седнала да се тръшкам тука заради двойки и тройки по английски Joy

# 223
Ох, много имам да уча още в този живот и едното от нещата, които явно имам да уча е, че Попея беше права Grinning.  Май верно няма много общо между математиците и юристите и от тук следва, че Попея е права, че оспори твърдението ми, дето правото било математика с изречения. Явно наистина не е така. Просто се вижда  как юристите и математиците мислят по коренно различен начин. А и в правото има много абстрактни конструкции, ама...опре ли до математика, сами виждате какво става. Чак да се смеете на Дидева, която е дала точното решение, направо ми идва в повече. Не го бях виждал този пост, към който Фенси даде линк, но не е в това работата.
Това само доказва, че клишетата не работят. Навремето обяснявавах мат. анализ на шахматистка, майстор на спорта, като наивно мислех, че ще е лесно. Беше студентка, та й трябваше за изпита. Ми изумих се как нищо не схваща, беше мега зле. Ми нали шахматистка, логическо мислене! И аз бях к.м.с. по шах. Абе как не го разбира, нали логика има?! Тя ми вика - ти луд ли си, какво общо има между шаха и математиката, нищо.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 21:52 от Татко Мецан

# 224
  • Русе
Никога не съм обичала да решавам задачи по математика. Като се наложи, обикновено ги решавам,щот си заърших с отличен.Ама по желание да решавам и да мисля - не. Както и да чета книгите ,които се изучаваха. Май нито една не съм чела. Изобщо мразех училището, и нямам ден, в който да съм си мислела - ей колко хубаво беше в училище. И в унито ми беше тъпо.После дойдоха интересните неща.

Общи условия

Активация на акаунт