Мами, защо се дразните толкова от кучетата ?

• 13 534
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Подкрепям! животинките не са виновни, че имат простаци стопани!

има правила - чистиш, намордник и каиш - не само защото хората ги е страх, а защото животното винаги може да перкуляса!
но наистина липсват места за разхождане...

# 196
Цитат
хората които имат домашни животни нямат културата да г гледат или поне повечето

Срам!!

Не сме от тия, ние го умеем... You can do it!

# 197
До сега на едно единствено място съм виждала табелка алея за кучета Tired Може и повече да има, но определено са безкрайно недостатъчни.

# 198

А вие стопани на кучета почиствате ли след тях?

Наистина ми е интересно колко от пишещите почистват след като кучето се изходи, независимо в парка или на улицата. Досега не съм виждала някой да го прави, та за това питам  newsm78

# 199
по принцип нямам нищо против домашните животни но като се разхождаш и навсякъде по улици и градинки има изпражнения които не само миришат но и са носители на бактерии или като разхождат кучетата без каишки как да си спокоен а като ми кажат не бой се то не хапе  Close  все едно му контролират движенията и са сигурни да си ги пускат в гората не в градинките където играят децата просто се дразня че хората които отглеждат животни нямат необходимата култура и знания да го правят

# 200
Цитат
До сега на едно единствено място съм виждала табелка алея за кучета

и аз Sad

# 201
Даааа, темата пак се изроди.
А и... нито тези, които мразят кучета ще ги заобичат, нито обратното.
Що си хАбите нервите?

# 202
А, бе, я и аз да Ви питам нещо... Simple Smile
Колко от Вас обират акото на децата си и пличват вода след пишканото си навън...?
Да не говорим, че ако решиш да минеш покрай някой храст се вижда човешко акано и вони, ама смърди... По-смръдливо е човешкото отколкото кучешкото, ако трябва да бъдем честни... А колко хора серат и пикаят навън, защото нуждата ги е сварила неподготвени? А колко още други животни, не кучета, се изхождат навън... и изпражненията отиват в почвата... тор... я се замислете за кръговрата... А колко птички акат, като гълабите и разнасят болести като спин и сифилис? А колко отровни газове има във въздуха, че и вредни елементи, които ти ***** м****** на здравето? Стига сме изпадали в подробности.. защото има и ред други опасни за здравето неща навън... а микроби навсякъде... просто лична хигиена му е майката... и възпитание... възпитаваш детето от ранна детска възраст малко по малко да не го натоварваш ... да внимава с кучетата, но да не бяга, пък, и от тях като дявол от тамян...  и го гледаш казваш недей да бараш това, мами, миличко, защото..... и т.н. и веднага в къщи на мивката... ръцете задължително.... НО Вие това го знаете...
Мисълта ми е, че изпадаме в подробности... РИСК винаги има... а кучетата не са задължителен показател за болести... ако беше така досега да съм умряла от кучешка тения или нещо друго, че и не само...

# 203
  • Пловдив
Вярно, че майката трябва да пази детето си, но от кое първо - от велосипедистите, които карат като луди; от другите деца - да не го ударят; да го гледа да не гълта камъчета и т.н.
Хората с кучета трябва поне малко от малко да се съобразяват. Не може да се пусне много голямо куче, макар и безопасно, без каишка да се рахожда ей така. Значи аз трябва да си вържа на каишка детето, за да го пазя от кучето и да не нарушавам правото му на свободна разходка?! #Crazy Така излиза.
Наистина няма достатъчно места за разходка на кучета, нито достатъчно обществени тоалетни, за да не се налага децата да се изхождат в тревата. Mr. Green
Сигурна съм обаче, че и най-върлите защитнички на кучета ще говорят другояче, ако децата им пострадат от куче по някакъв начин.

# 204
Цитат
от тук на татък всички деца с каишки и наморници, за да не се тормозят взаимно с кучетата Tired

Joy Joy Joy представих си го, направо!!!

Между другото имаподобни на 'каишки' за деца... виждала съм... имат нещо като висок пояс на себе си, с една дълга "каишка", която майката държи, за да не може детето й да бяга надалеч... да го контролира да не се случи нещо лошо да излезе на улицата например и да го блъсне кола...

дано не си майка, че това дори нераждалите знаем за какво е!
просто смешно става вече.. да не бягало далеч! ти да не си в трети клас?
извинявайте, обаче това вече минава някои граници и не мога да се стърпя.

аз пак да кажа - имах куче, и имах едни торбички, казват се БонТон, които си носиш и си почистваш след кучето. това е нормално и никакви оправдания за това, как всъщност уличните цапат НЕ важат по смисъла на БонТон поведението на ХОРАТА!

в парка НЕ мога да си разхождам кучето, защото е Забранено. Има алеи в периферията на прака, където е разрешено разхождането на кучета. Също така има заградени поляни и в града, където може да се рахождат, но ясно е указано с табелки, че е задължение на собственика да почиства.
Моето куче тичаше в собствената ми градина Или на алеята Или на някоя поляна извън града.

Колкото до изхождането на децата навън - във Венеция бях свидетел как арестуваха човек, който 'изпишка' детето си в Канале Гранде. Тоест, айде и хората да не бягаме от отговорност.
Във Венеция и в цяла Италия всички тоалетни са обществени, тези в баровете, кафенетата и тн. също. Не е законно да си сложиш табелка в кафенето " Само за клиенти", някои го правят, но не им минава номера. Кафенетата са обществени места, и тоалетните им също. Все можете да си обърнета взора и да видите кафене, да помолите дори да влезете с детенцето си! Никой няма да откаже достъп до тоалетна на малко детенце.
Не сме в 14ти век все пак и това да се вижда дете, което да се изхожда на площадката или до някое дърво не е допустимо пак по смисъла на БонТон-а.

Въпреки всичко съм склонна да видя някое дете да пишка до дърво, отколкото някой стопанин на куче да не си почисти след кучето! Просто , както казах и преди съм Хомо Сапиенс.

# 205
  • на плажа
 Чета, чета и по-безмислен спор не съм виждала! newsm78 Кучета с/у деца или мами с/у кучкари Crazy. От куче до куче има разлика, както и от човек до човек, така че не е необходимо да се абсолютизират нещата Naughty. Аз лично НЕ чистя след кучето си, защото то ака в драчки и високи треви и никога по асвалти и алеи, а докато бяхме на море нити веднъж не е пишкал или акал на плажа. Когато имаше зор - сам си отиваше по-нагоре към храстите и там. Всичко е въпрос на възпитание и характер( на кучето)

# 206
Обичам кучета, но когато ги водят на каишка и им събират поразиите. Все пак мисля, че всичко е въпрос на култура, която в нашата страна липсва, както за кучетата, така и за хората. Tired
А сравнението на кучета и деца е неуместно Naughty

# 207
Всеки ден като идвам на работа, виждам един многооо възрастен човек, с две също доста стари кучета. Ей, изуми ме този дядо, сигурно е на 80 години, как се навежда едва-едва и събира акото на животинките с найлоново торбичка. Е щом той може, защо всички останали да нехаят? И най-вероятно не го е прочел в някой форум, а сам се е съобразил с нормалните общочовешки норми за спазване на чистота. За кучетата и децата отговаряме ние - техните боклуци и акота трябва да бъдат събирани от нас. Пак ние отговаряме за себе си и децата си, да не хвърляме всичко по земята, а да си търсим кошче за целта.
Аз обичам кучетата, рядко ме е страх от тях, но знам, че всяко едно животно може да му прещрака нещо и да те нападне. Да, децата се учат да бъдат по-добри при общуването с животните, но всичко това трябва да става под контрола на родителя. За мен това са нормални неща и норми.
Всичко останало, което граничи с някаква вманиаченост е вредно и опасно...

# 208
  • софия
Цялата тема ще се окаже преливане от "пусто в празно" и заяждания,докато не се направи и регламентира закон за правата и задълженията на хората които отглеждат кучета,както и за бездомните.Но това не зависи от нас а от други хора,на които всички ние плащаме заплатите.А този проблем тях не ги интересува.Защото когато сега излезем на улицата положението си остава същото,а това не е нормално!Не можем да разчитаме на добрата воля на някого докато сериозно не му се бръкне в джоба. #Cussing out

# 209
Вярно, че майката трябва да пази детето си, но от кое първо - от велосипедистите, които карат като луди; от другите деца - да не го ударят; да го гледа да не гълта камъчета и т.н.
Хората с кучета трябва поне малко от малко да се съобразяват. Не може да се пусне много голямо куче, макар и безопасно, без каишка да се рахожда ей така. Значи аз трябва да си вържа на каишка детето, за да го пазя от кучето и да не нарушавам правото му на свободна разходка?! #Crazy Така излиза.
Наистина няма достатъчно места за разходка на кучета, нито достатъчно обществени тоалетни, за да не се налага децата да се изхождат в тревата. Mr. Green
Сигурна съм обаче, че и най-върлите защитнички на кучета ще говорят другояче, ако децата им пострадат от куче по някакъв начин.

Виж, права си... трябва стопаните да са отговорни и трябват места да си пуснат кучетата да бягат... да тичат... да се разхождат... Съгласна съм, но при липса на такива, ние не можем да си затворим кучето в къщи само... Знам, че не това имаш в предвид и би се съгласила с мен...
А майката, като е ставала майка е трябвало да помисли за това, че ще трябва винаги да е нащрек за детето си, поне, докато навърши възрастта, в която поема живота си в свои ръце и може да бъде отговорно за себе си само... Велопедисти, коли, други деца, кучета и т.н. Това е живота! Има от всичко! Не може, пък, и да се отнемат велосипедите на хората, защото някои са безотговорни колоездачи и да се забрани ... или пък да се спре движението и т.н.
Липсва отговорност и възпитание, а и алеи за колоездачи, както в Германия и някои градове тук, и алеи за кучета, паркове И чистачи.. защо не!? Защо не открият нови работни места за чистачи на парковете за кучета, алеите или пък нещо такова...

Общи условия

Активация на акаунт