В Коледно тумбаче ще тупка мъничко юначе. - Бебеправене 364

• 26 644
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Loko, надявам се знаеш, че АМХ се пуска на 3-ти ден от месечния цикъл Simple Smile

# 556
Loko, надявам се знаеш, че АМХ се пуска на 3-ти ден от месечния цикъл Simple Smile
Сънче, не знаех, защото Семерджиева си ме прати на 27мия ден да си го пускам долу в Адела. А и като цяло на мен ми трябва просто документа за фонда, че ще сме с МФ, ако стигнем до там.

# 557
момичета включих се при вас в предишната тема, след 3-4 месеца опити и нищо, ендото ме насочи да изследвам прогестерон (най-вече заради - идва ми по-рано от обичайното 5-6 дни и болезнени гърди) днес излезна резултата и е 42 при норма до 24, много се притесних, другата седмица съм на лекар, имала ли е някоя от вас подобни резултати?

# 558
Локо, ясно, да, мене защото ми го искаха изследван на 3-ти ден точно и така знам, че уж се пуска 🤷♀😃

Валери, то много зависи на кой ден от МЦ ти е изследван прогестерона.
Мене вече няколко доктора ми обясниха, че изследването на прогестерон е отживелица и, че той е много динамичен хормон- скача двойно и пада рязко в рамките на 24 часа, затова, ако изобщо се изследва, то е с абокат, в болница, от който се точи на всеки час кръв.
Аз само в бегемама виждам масово да се изследва прогестерон, обиколила съм бая доктори и повечето са много песимистично настроени към еднократно изследван прогестерон, пък било то в произволен ден от месеца 🤷♀
Може би за ин витро/инсе /икси и разни други по-сериозни процедури се изследва и се наблюдава, не знам 🤷♀

Марго, сетих се да те питам.. ти беше споменавала, че приемаш утрогестан и живееш в Германия. Там ли ти го назначиха и ако да с каква цел? Интересно ми е , защото преди време едно АГ ми обясняваше, че утрогестана е забранен за продажба в Германия 😂
И ми е любопитно..

# 559
Пухче, честито! Лека и спокойна бременност и здраво бебче ти пожелавам!
Какъв беше вашият случай, от колко време опитвахте, имаше ли проблем, който да борите?

Иначе, много ме обнадеждават истории като твоята, дават надеждааа.

И се радвам, че сте толкова искрени  Heart

Почвам и аз леко да се надявам, че може пък да са останали живи момчета след двете инсеминации събота и неделя. Фоликулът ми все пак се пукна, но чак към понеделник-вторник, 15 ден от МЦ и ок 25 мм беше последно. Ако логиката на Ив е вярна, то шанс има.

Две нощи поред сънувам, че виждам двете черти. И да ви разкажа и нещо още странно - майка ми вчера два пъти през деня е намирала малка детска обувка и даже ми ги снимаше и ми ги пращаше на ваюбъра. Имала някакво шесто чувство, вика ми. Не съм й казвала, че сме били в процедура. Много вярвам в такива знаци- в смисъл,имам усещане, че ще стане при нас скоро, може да не е този месец или следващия, но скоро.

И Коледа наближава, и ще бъде едно такова затишено, вълшебно и уютно. Пожелавам на всяка от нас да изпита щастието да види двете черти и после туптящата точица Heart

# 560
Пухче честито! Лека бременност!
Айде дано още 3 да има до края на тази тема Simple Smile

Подкрепям Съншайн за изледването на прогестерона. Пък и в кой ден и какво го тревожи АГ-то, каква е целта на изледването?

Момичета имам един проблем и не знам как да го разреша Grinning Ами.. не ми се щрака. От известно време нямам желание и малко насила се карам. Нямам идея на какво се дължи - да е на умората от работа, ама пък не ми се вярва само това..

Глоу настинка нещо?

# 561
В лутеална фаза уж е изследван, ендото каза между 18 и 24 ден, аз го изследва на 23ти ден, но наистина доста се шашнах, двойно по-висок е, освен това и Тсх ми е повишено, най много ми е било 1.6, през август беше 1.2, а сега е 2,1...имам чувството че откак започнахме опитите организмът ми тотално се обърка...

# 562
Пухче - честито, страхотни чертички!
Мама - стана ми интересно - ти имаше ли подобрен проблем при първата бременност? Аз нищо не разбирам от тези мутации, те във всеки момент ли могат да се отключат?
Ив - а дано да си права за температурата.
Меги и Джули, а и Рейв ми се губят?
Ние приключихме с щрак засега, този път бая погоних ММ, той снощи много ми се смя като ги попитах "Занимава ли ти се пак"Simple Smile Каза, че по-страстоубийствена покана не е получавал досега!

# 563
Ааа Уайлд, щях да кажа, не е чувал, защото не е спал с мене Joy, но така де, не е чувал ММ как го подкарвам към спалнята, такива фрази му ги мятам редовно. Хем ми е смешно, хем малко ме е срам. Ще се коригирам леко, че съм станала all business.

# 564
Марго, сетих се да те питам.. ти беше споменавала, че приемаш утрогестан и живееш в Германия. Там ли ти го назначиха и ако да с каква цел? Интересно ми е , защото преди време едно АГ ми обясняваше, че утрогестана е забранен за продажба в Германия 😂
И ми е любопитно..

Sunshine9051, не е забранен, не знам защо ти е разправял такива неща Grinning Има утрогестан, утрогест, фаменита, кринон, инжекции, само по мое наблюдение дуфастон много рядко се изписва, предпочитат истинския прогестерон. Изписват го много често, при мен в случая е, че ми е много нисък прогестерона последните месеци, и понеже предизвикахме с овитрел овулация, да помогне, ако ще става нещо. Изписвали са ми го няколко пъти досега, при няколкото месеца щракане по график с или без овитрел, при инвитрото и при ЗЕТ. При бременността трябваше до 12 г. с. да го приемам, и после спиране по схема, но всичко приключи по-рано.

Валери, а да не би да има бременност с този прогестерон?

Пухче, честито и от мен и лека бременност. Напълниха ми се очите с този хубав тест Grinning

Кийп, хайде дано да е на бебе Heart

Успех в бебеправенето на всички!

# 565
В лутеална фаза уж е изследван, ендото каза между 18 и 24 ден, аз го изследва на 23ти ден, но наистина доста се шашнах, двойно по-висок е, освен това и Тсх ми е повишено, най много ми е било 1.6, през август беше 1.2, а сега е 2,1...имам чувството че откак започнахме опитите организмът ми тотално се обърка...

Супер ти е прогестерона за 23ти ден (дето вика Маргото а дано) ТСХ също нищо му няма, като е студено се вдига, като е топло пада.
Все пак да се има предвид, че не съм доктор.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 13:41 от Одри

# 566
Мама - стана ми интересно - ти имаше ли подобрен проблем при първата бременност? Аз нищо не разбирам от тези мутации, те във всеки момент ли могат да се отключат?
Ние приключихме с щрак засега, този път бая погоних ММ, той снощи много ми се смя като ги попитах "Занимава ли ти се пак"Simple Smile Каза, че по-страстоубийствена покана не е получавал досега!
С първата Б даже не знаех що е то тромбофилия. Всичко беше наред. И на ФМ в 12 г.с не се видях отклонения. Единствено в 8 месец АГ-то от обикновено изследване на ПКК реши, че кръвта ми е сгъстена и ми изписа за 2 седмици Фраксипарин през ден (сега като чета, че през ден няма никакъв ефект значи и тогава е било излишно), защото и малката не наддаваше. Бях секцио, а след това с 2 дренажа, защото имаше опасност от вътрешен кръвоизлив (който е характерен за този вид тромбофилия, ако не са взети мерки). С втората Б съща не предполагах и си живеех мирно и спокойно до спонтанния. Тогава се разрових и разбрах за какво иде реч. Макар АГ-то да не спомена като причина за аборта дадената тромбофилия.

Редактирам се: изследването ми е за вродени тромбофилии, защото има и за придобити. Тези моите, доколкото разбирам, си ги нося цял живот.

# 567
С първата Б даже не знаех що е то тромбофилия. Всичко беше наред. И на ФМ в 12 г.с не се видях отклонения. Единствено в 8 месец АГ-то от обикновено изследване на ПКК реши, че кръвта ми е сгъстена и ми изписа за 2 седмици Фраксипарин през ден (сега като чета, че през ден няма никакъв ефект значи и тогава е било излишно), защото и малката не наддаваше. Бях секцио, а след това с 2 дренажа, защото имаше опасност от вътрешен кръвоизлив (който е характерен за този вид тромбофилия, ако не са взети мерки). С втората Б съща не предполагах и си живеех мирно и спокойно до спонтанния. Тогава се разрових и разбрах за какво иде реч. Макар АГ-то да не спомена като причина за аборта дадената тромбофилия.

Редактирам се: изследването ми е за вродени тромбофилии, защото има и за придобити. Тези моите, доколкото разбирам, си ги нося цял живот.
Генетичните тромбофилии си остават за цял живот,но това означава,че има такава предразположеност,не се знае дали ще се отключи,както и по кое време.Има изключително много момичета,които са на терапия през ден,включително и аз и това,че слагаш през ден изобщо не означава,че не правиш нищо.Обикновено когато слагаш фракси през ден,се редува или с аспирин или с натаспин.Има момичета и на които изобщо им спират терапиите,но това се прави само на фона на кръвни показатели.Ще ти един съвет,специално за терапии не се влияй от форума,всеки организъм е индивидуален и това само доктор може да го прецени.

# 568
IvGG, те съм навътре в нещата, казвам това, което съм чела по групите. В тях казват, че аспиринът и фраксито влияят различно и едното не изключва другото. Може и да греша. Аз лично не мисля на своя глава да променям нещо в терапията без това да е препоръчано от лекар.

# 569
  • Dope Reach
Ааа Уайлд, щях да кажа, не е чувал, защото не е спал с мене Joy, но така де, не е чувал ММ как го подкарвам към спалнята, такива фрази му ги мятам редовно. Хем ми е смешно, хем малко ме е срам. Ще се коригирам леко, че съм станала all business.

По този повод:

Общи условия

Активация на акаунт