Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 137
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Цитат
Има болница,спирка,до нея кофи за смет.Около тях грамадни плъхове.Много противно място.
Самотицирам се,специално за един новорегистриран г-н.Не съм писала за плъхове на тенис корта за аматьори,а около кофите на автобусната спирка.На самото място не съм слизала,стъпвала,оглеждала.Това се вижда от кола или автобуса.Хубаво си коментирате апартамента и не споменавате пейзажа наоколо.Щом ви устройва,ок.Тези дни ще мина пак от там.Обещавам,че ще сложа клип тук.
Таис,абсолютно си права за тротоарите по ''Екзарх Йосиф'' след Лидъл,посока  ''бул.В.Левски''.Особено от лявата страна.Искам да те попитам знаеш ли нещо за симпатичният блок на Искър с ъгъла на СМГ.Мисля,че повече от 15год. си стои така,никой не се нанася.Какъв е случаят?

# 226
  • София
Silverstone, знам за кой блок говориш, но и аз нямам инфо какъв е случаят. Сега питах ММ - и той не знае. Странна е работата определено. Иначе тротоарите по Е.Й. са много кофти, да.

# 227
Плъхове има по всички квартали - и в София, и в Ню Йорк, и в Париж Mr. Green Няма отърване от тях и където има канализация има и развъдник за плъхове.

Относно тротоарите в района - странно е, че оправиха много напречни улички, но основни "артерии" като "Искър" и "Екзарх Йосиф" в голямата си част са ужасни. Сигурно ги пазят за десерт Mr. Green

# 228
Вчера минавах сутринта от МРРБ почти до Лидъл на Халите по Екзарх Йосиф - тротоарите са в ужасно състояние, наистина. Искър от Пожарната до Лидъл е една идея по-добре. Може би защото тротоарите са много широки, наполовина са за паркиране, та явно са решили в общината да пестят.
Напречните улички са оправени пак на случаен принцип - Дунав и 11 август до Екзарх Йосиф са ремонтирани мисля и от двете страни, Чумерна пак до Екзарх Йосиф - само единия тротоар. Защо е така - кой да ти каже.
Силвърстоун - и ЧС беше питала преди време за кооперацията до СМГ, дето стои ненаселена вече повече от десетилетие. Няма данни защо е така. Сещам се за нещо - преди там имаше болница някаква, филиал на психодиспансера май беше. Но някъде бях чела, че след 09.09.1944  г. болницата е била дадена на руснаците, майка ми също ми е казвала, че там е имало настанени ранени съветски войници след 9-ти. Та може да има спор за собственост на парцела. Това са само спекулации от моя страна. Може инвеститорът да е фалирал, може да не е спазен проектът и да не може да се извади Акт 16, всякакви варианти са възможни.

За плъховете - районът около НДК е един от най-засегнатите, било заради тунелите, каналите и заведенията наоколо. На 2-3 години се появяват новини в медиите за това, общината казва, че взема мерки - пръскане по канали и тунели, а кооперациите си плащат сами за пръскане в мазетата.

# 229
  • София
Оо, на НДК преди няколко години, посред бял ден, както си седяхме с приятелка на една от пейките, видяхме най-големия плъх в живота си. Беше годзила на плъховете, направо ни увиснаха ченетата. При това плъхът просто мина - не претърча нервно, а си прекоси мястото най-спокойно, все едно си беше в хола у дома си.

# 230
Обзалагам се, че не е бил колкото онзи, който видях в Торонто преди няколко месеца. Беше питомен, голям колкото голяма домашна котка и обикаляше необезпокоявано.
Плъхове и то огромни има навсякъде.

# 231
Плъхове има навсякъде, особено, ако наблизо има хранително заведение, учебно заведение със стол и подобни. Близо до нас има популярна сладкарница - знам, че воюват с тях от години, правят каквото е по силите им, но просто идват нови.
Горе долу същото е и с хлебарките, когато наблизо има повечко храна - преди десетина години работех на място, където всеки петък следобед се пръскаше яко, и всеки понеделник сутрин все едно не беше пръскано.

# 232
Подкрепям, плъхове има навсякъде, но в развития свят, защото се изхвърля много храна. Ето материал за Париж:
https://www.thelocal.fr/20180910/what-paris-is-doing-to-tackle-i … -its-going-so-far
Paris launched its fight against its 3.8 million-strong rat population in January. Here's a look at what that involves and how it's going so far
В Отава пък из къщите на хората се разхождат eноти и ако си мислите, че са по-мили и приятни от плъховете, се лъжете Simple Smile
Обаче от скоро виждам около нас таралежи край кофите, което е приятно разнообразие Simple Smile Те предпочитат да излизат нощем, а се въртят край кофите, както и плъховете, в търсене на храна. Само че зимата ги няма, спят.

# 233
  • София
The National Mall -огромният парк пред сградата на Конгреса на САЩ - е пренаселен с плъхове, които се хранят с изхвърлената от туристите храна в отворените кошове, затова препоръчват ако ще хвърляте нещо в тях, да го правите от метър разстояние и вечер по тъмно да не се разхождате по тревата. А в Чикаго на една от централните улици от тротоара, пред очите ми,  един плъх се шмугна в магазин за дрехи Simple Smile. В София съм плъхове съм вижадала около купчините салфетки в кофите до Плаза/Клуб 33 и близо до  канала до НДК, между двете платна на бул. Евлоги Георгиев.

# 234
Тъй като Перловската река е съвсем наблизо, тунелите на Ндк са съвсем около домът ми няколко пъти съм засичала мишлета по стълбите на кооперацията ни. Нямаме асансьор и преди няколко години имах неприятна среща. Животното бе по-уплашен от мен, стоях препарирана на стълбите поне час, то също.
После взеха мерки от управата, викна се фирма за деритезация и сякаш към момента мишлета няма. Обаче проблемът с огромната черна хлебарка съществува, особено в старите кооперации с Тец в центъра.
Аз този проблем от години го реших, за щастие или поне докато гадината не стане резистентна към отровата, която ползвам.
Но и хлебаретки има в целия цивилизован свят, много са устойчиви Sad.

# 235
Навремето, когато темата за ядрената война беше много на мода, се говореше, че хлебарките ще са единствените, които ще оцелеят след един ядрен апокалипсис. Точно защото са много устойчиви.
Вярно, че обичат топличкото Simple Smile И в НС ги има, и в СС. Има фирми за борба с тях, пръскат и изчезват, поне за известно време, но трябва да е в целия блок, стълбища, мазета и тавани.

# 236
  • София
не знам какво толкова ви дразнят тия плъхове и те са Божий създания, хлебарките също, ако мишоците имаха пухкава опашка и четки на ушите щяха да бъдат катерици, а катериците никой не дразнят. Освен това си избирате кметицата вече 10г. тук няма място за оплаквания относно тротоари, улици, мишоци и подобни Yum

# 237
От де се взе пък този трол, вкарващ разговорите все в политически аспекти? Да не би партийната ти централа да е усетила какво неразработено поле е Мамата и да са ти дали поръчение да тролиш тук?  newsm78

А иначе мишоците и плъховете причиняват акумулирани вреди за  милиарди долари, да не говорим за болестите.

# 238
Катериците дразнят много, когато се развъдят в огромни количества, защото ходят по дворовете и ядат всичко, което могат да изровят и докопат.
От де се взе пък този трол, вкарващ разговорите все в политически аспекти? Да не би партийната ти централа да е усетила какво неразработено поле е Мамата и да са ти дали поръчение да тролиш тук?  newsm78

А иначе мишоците и плъховете причиняват акумулирани вреди за  милиарди долари, да не говорим за болестите.
Точно, хич да не му обръщаш внимание.

# 239
Хлебарките също се развъждат много и в канала на банята затова не разчитайте че външното пръскане ще ги изтреби 😀

Общи условия

Активация на акаунт