Боя за коса - Blond45 - Клуб на блондинките

• 34 386
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Маските с витамин С ми дърпат тон, до два от косата! Аз я правя с масло и ампули.😋

# 181
Момичета, имам нужда от съвет за връщане цвета на косата ми.

Отидох да ми направят руси кичури само на горния пласт на косата, тя беше не боядисвана, тъмно кафява, но станаха оранжеви, карамелени на цвят след матирането.
В момента съм с оранжева коса, след няколко изкъпвания кичурите не си личат, ами цялата основа и целия горен пласт стои изрусен.
Уговорката ни беше няколко кичура само на горния пласт коса, но фризьорката така ми ги направи, че целият горен пласт сякаш е изрусен.
Изруси ме с блондор Алфапарф, след това избрахме за мат алфапарф  8,1 ( Light ash blondе) и 10.21 ( lightest violet ash blonde), също така фризьорката сложи русо, не знам защо и малко кафяво, но освен оранжеви, стоят червеникави на петна.
Матира цялата коса ! Сега стои оранжево-червеникаво на светлина.

Въпросът ми е този мат, който е върху цялата коса, трайно ли е изсветлил основата ми? И може ли да го премахна наприме с Вит. Ц или някакъв продукт като олио за премахване на боя?
Искам да си върна предишния цвят, не зная как ме матира, направо като боядисана съм, толкова силно матиране!
Не знам оксиданта колко процента е бил, но косата цялата ми е много светла, а предварително ми каза, че няма да се промени цвета на останалата коса.
След като цялата коса ми е 2 тона почти по-светла отколкото е била, след къпане има ли шанс да падне този мат или това я е изсветлило и няма връщане  назад.
Питането ми е за косата, която не е третирана с блондор.
Просто се получи голямо разминаване, почти 2 тона по-светла.

# 182
  • В полите на Пирин планина
Изсветлена коса няма как да си "върне" цвета - от нея е издърпан пигмент. Някое цялостно боядисване с подходящ номер боя, но боята от блондираното ще пада, докато се наслои. Веднага след подобни драстични процедури не бих боядисвала, аз лично, обаче.

# 183
Да за изрусената коса няма начин.
Но за боята/матът върху изрусената част и върху останалата част може ли да се премахне? Тоест цветът, който е сложен след изрусяването?

# 184
Изсветлена коса няма как да си "върне" цвета - от нея е издърпан пигмент. Някое цялостно боядисване с подходящ номер боя, но боята от блондираното ще пада, докато се наслои. Веднага след подобни драстични процедури не бих боядисвала, аз лично, обаче.

10001 От поста ти разбирам че си с естествено тъмна коса - след фризьора си по-светла .
Ако е така - то Lady Brinne ти е отговорила много ясно. Тази коса която сте обработвали няма вече да е същата както преди,
Изчакваш да израстне твоята , или матиране да косата в по тъмен цвят докато израстне новата.

Lady Brinne защо след такива процедури не би се боядисвала ? Цветовете ли не се получават добре, или заради увреждането на косъма ?

пс Аз съм с обратния проблем сега - мнооого тъмен мат и в/у кичурите и в/у останалата коса.

# 185
Благодаря за отговорите, много жалко тогава, че няма да мога да си върна естествения цвят.
Четох, че тази боя правила обвивка около косъма, помислих си, че цветът не е проникнал вътре. Явно е.

# 186
  • Пловдив
Матировката пада след няколко измивания. Обикновено ги дават от 6 до 8, но това се случва доста по- рано, зависи от марката и от това с какви продукти се мие косата. Няма да “падне”, въпреки че това не е правилния израз само изсветленото. Според мен фризьорката ти не се е справила професионално, щом косата ти червенее след изрусяване. Естествения цвят може да си го върнеш постепенно, като се боядисваш с цвета на косата ти, НО така не може да се пише наизуст. Ако искаш постави снимка на косата, или се посъветвай с друг фризьор.

# 187
А може ли да ми обясните какво е матиране? Уврежда ли косата? Мерси.

# 188
  • BG-DE
Матиране се прави на изсветлена коса за да се отстрани жълтия или оранжев оттенък получен при обезцветяването. Прави се със силно разредена боя с пепелен нюанс и не уврежда косата но пада относително бързо.

# 189
  • Пловдив
А може ли да ми обясните какво е матиране? Уврежда ли косата? Мерси.
Най-общо казано, това е премахване, туширане на нежеланите жълти, оранжеви или червени отенъци след обезцветяване(изрусяване) на косата. Моята фризьорка ги прави със специален продукт, мисля че се води боя, но не съм сигурна и оксидант най- малкия %. Има и алтернативни методи като шампоани, балсами, маски и т.н.
Матирането не уврежда косата повече от обезцветяването.

( писали сме заедно с Menerva)

# 190
AlexaS, да много непрофесионално направени кичури и матиране.
Дори бих казала, че е боядисване, а не матиране.
Много ми е жал за естествения ми цвят.
Как така само от едно матиране ми е “свалила” основата на не боядисаната косата не мога да си обясня. Каза, че ще ползва 3% оксидант, и нямало да се промени естественият цвят, само ще придаде цвят на кичурите. Да, ама не.
Ще правя маски дано да поотмия тази боя.

# 191
3% оксидант си е оксидант. С него се правят вежди. С никакво боядисване с боя не можеш да си върнеш цвета, защото всяка боя има оксидант. Както е ясно, дори този 3 процентов, дърпа цвят. Като пада ю боята, ще се получава същото. Според мен с шампоани оцветители можеш да се правиш, докато израстне пак твоята.

# 192
  • Пловдив
Е, няма как да се въздейства на кичурите, без да има дори минимална промяна и на останалата коса когато се маже цялата  на общо основание. Това може да се получи като се отваря фолиото и се донамазват само кичурите в него след един определен момент когато е спряло действието на изсветлителя(обезцветитрля). Хубавата новина е, че с няколко маски може да смъкнеш матировката, даже ако се намажеш с масла и затоплиш и от първия път ще стане.

# 193
  • София
Сигурно е матирала с амонячна боя. Трябва да се матира с безамонячна кисела боя тон върху тон с ниско Ph, не знам Алфапарф имат ли такива. И оксидантът е добре да е още по-слаб от 3%.
Матирането изглежда някои фризьори го използват не по предназначение, а да си прикрият грешките при обезцветяването. Едно е да има леко жълтеникаво, като вътрешността на банан, друго е косата да остане с оранжеви или червени оттенъци, и то след кичури, където допълнително се загрява с фолиото и не е толкова трудно да се достигне до много светъл цвят при небоядисвана коса. От матиране има полза при достигнато ниво 9 и нагоре. Моята фризьорка ми забрани да се матирам при разни случайни след подобен инцидент. Накупила съм си мои собствени кисели бои на Matrix ако ми се наложи, както и разни пяни с оттенък на Schwarzkopf Professional. Хич не знам в салон какво ще им хрумне да ми сложат.
Лошо е, защото косата (основният цвят) изсветлява леко и придобива по-топъл оттенък, а при русото това не е желателно.

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 01:57 от Lizia

# 194
Това матиране е голяма гадост и вече няма да разреша да ми го правят - аз искам да имам открояващи се кичури, а от години с това матиране цветът на дължините ми стана почти еднакво рус. 3% да е, ако се прави постоянно си извлича цвят и съответно си уврежда в някаква степен косъма.
Фризьорите го правят, защото не са съумели само с блондор или боя да постигнат желан цвят и с мата замаскират моментно нещата, големи спорове ми водят за това матиране някои. А то трае месец най-много, после виждаш каква е била работата им. Аз като искам туширане на оранж, си правя виолетови маски без окислители.

Общи условия

Активация на акаунт