Бъдещи и настоящи мамчета във UK

• 27 467
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  • На село (близо до Лондон)
Арвен,
аз сам на 2 спирки с влака от теб в Brookwood (sled Woking). Ще се радвам да се видим на живо  Hug

# 196
Ии честито на именниците и на рожденика.Арвен завърна ли се вече:)

# 197
  Tada Честит имен ден на всички празнуващи! Tada

# 198
Е, Shocked
И тази година ли изпусхан имения ден? Close
Честит имен ден на всички Алексчета Heart Eyes

Коя е дата? Нямаше ли една втора дата - по стария календар / нов календар?

# 199
Цитат

Коя е дата? Нямаше ли една втора дата - по стария календар / нов календар?

Миналата година като бяхме в БГ специално ходих до църква, за да питам попа кога е Александровден. Човекът каза - 30 август. Тогава пък бяхме в чуденка кога  да направим кръщенето, та попа като каза така веднага я решихме датата.   Simple Smile

# 200
  • София
Здравейте съфорумки и съфорумци в Англия.  Laughing
Има вероятност мъжът ми да иде на работа в Лондон. Става дума за  западен Лондон и околностите. Предлагат му годишна заплата 35 000 лири, и служебна кола. Той трябва да си наеме квартира. В този район как вървят наемите? Ние с детето също ще отидем.
Моля, кажете какви са данъците, цените и тричленно семейство може ли да живее добре с толкова пари?

# 201
Няма да са много еднозначни отговорите на твоите въпроси...Много зависи от квартала; разходите за наем ще са най-голямото перо.

Бих ви посъветвала да дойде съпругът ти първо, да се поустанови, и вие да пристигнете след месец-два.

Едно по-едно:
данъците - http://www.dyerpartnership.com/income.html
най-кратко: за вашия доход, около 22%, виж табличката в тази страница, и ще може доста точно да го сметнете

Апартаментът ще може да е напълно обзаведен, така че няма да се охарчвате за мебели.

Ето една страница с квартири, за ориентир. Опитай се да разбереш къде му е офиса; в "западен" Лондон има и много скъпи, и много евтини места. Зависи как и къде ще ходи на работа.
http://www.loot.com/property/rent
http://www.milesfaster.co.uk/postcodes/post-map.htm (това е с пощенските кодове, за по-лесно търсене)

Едностаен апартамент сигурно ще ви е достатъчен (това значи една спалня + кухня + всекидневна). Ти вероятно няма да имаш право на работа, и ще е по-евтино да гледаш детенцето.  За храната: ще се справите; има всякакви магазини, и голям избор.

Късмет; момичетата ще се включат с по-адекватни съвети сигурно; аз съм лондонски новак  Laughing Ама много ми харесва тук!

# 202
За квартира тук:http://www.gumtree.com/
Или в агенция,не е толкова трудно.За парите ...зависи какъв начин на живот ще водите.Средно квартирите почват от 500 за студио,предполагам вие ще искате 1бедрум-те започват от 600(зависи района),кансъл такса смет де(100)пак средно на месец,транспорта е скъп дори и кола да си вземете има застраховка и роад такса.Абе скъпо си е тук.Ааа за квартирата се предплаща за месеца и депозит.Мишолина що да няма право на работа нали ще е депендънт???
Има бед&брекфаст мъжа ти може да отседне за няколко дни и да намери квартира,с агенция е най-сигурно.Ще му искат банкова сметка,референция ...Това може фирмата да даде рамо.Мисля сумата не е лоша,но пак казвам зависи какъв живот водите,имай на предвид че тук оцеляват и с по 12 000 на година.Ако се сетя още ще пиша,ако не питай.

# 203
Мишолина що да няма право на работа нали ще е депендънт???

Ами, защото ми е промит мозъка от американците, там не може. А и е малко детенцето; и не знам говори ли английски момичето и каква и е квалификацията. Аз плащам на моя childminder 800 лири на месец; не знам как ще им дойде в началото такъв разход. 

Ще пиша пак, ако се сетя още нещо после.

# 204
  • UK/София
Изискванията тук са за детето да има отделна стая и ще трябва да се наеме двустаен апартамент.Но не вярвам да направят проблем за едностаен ConfusedВ Лондон наистина са доста високи наемите, но баба знае 2 и 200.За таксите в градината наистина ще ви дойде нанагорно, ако не си го гледаш ти.Общо взето зависи от сегашния ви стандарт в БГ дали си заслужава да се местите тук.Това най-вече трябва да прецените.

# 205
  • Bristol
Lucan, както е казала Били, баба знае 2 и 200  Laughing
Преди 6 години, мъжът ми започна с доход под 30 000, плащахме наем 500 поунда на месец и колежа ми, защото не знаех английски. Супер се оправяхме, даже ни оставаха. Сега ела да видиш какво става, все сме на червено  Rolling Eyes
Според мен е ок за начало.
Само да добавя, че служебна кола в УК не е като в БГ. Нека мъж ти се поинтересува какви точно права и задължения има, ако ползва такава кола и дали няма някакви преференции, ако не ползва.

# 206
Май ще може удобно да живеете, без да тънете в разкош. Аз друго се сещам, че дават ли му кола -служебна, годишните данъци, които той сам ще трябва да покрива са доста високи. Може би ще ви излезе по - евтино да си вземете  собствена кола.

Къде точно му е работата? Аз със LOOT, лично, не бих се занимавала. Може да попаднете на някои съмнителни субекти. Най - добре е да намерите агенции за имоти в района- те предлагат също така и услугите за отдаване под наем и управление на апартамените. (боже как звучи- управление на апартаментите!! ). Няма да има измами, няма да има разправии с хазаи, всичко ще е точно.
Едностаен ще ви устрой като за начало. Наистина е по - добре мъжа ти сам да дойде в началото.

# 207
  • Манчестър
Lucan, както е казала Били, баба знае 2 и 200  Laughing
Преди 6 години, мъжът ми започна с доход под 30 000, плащахме наем 500 поунда на месец и колежа ми, защото не знаех английски. Супер се оправяхме, даже ни оставаха. Сега ела да видиш какво става, все сме на червено  Rolling Eyes
Според мен е ок за начало.
Само да добавя, че служебна кола в УК не е като в БГ. Нека мъж ти се поинтересува какви точно права и задължения има, ако ползва такава кола и дали няма някакви преференции, ако не ползва.

Ако е company car вероятно ще клеимва бизнес мили и на тях също се плащат такси....Над 32000 таксите стават 40%...

# 208
здравейте мами,
да се включа и аз с една питанка Rolling Eyes  Вие плетете ли на вашите дечица дрешки? Много ми се иска да оплета нещо за моето бебче/ когато му дойде времето/ ,но несъм много добра в тези неща.   А и с това англииско време...поне да си запълвам времето с нещо .. Simple Smile

# 209
  • UK/София
здравейте мами,
да се включа и аз с една питанка Rolling Eyes  Вие плетете ли на вашите дечица дрешки? Много ми се иска да оплета нещо за моето бебче/ когато му дойде времето/ ,но несъм много добра в тези неща.   А и с това англииско време...поне да си запълвам времето с нещо .. Simple Smile
  Simple SmileАз не, нямам и намерение да плета.Преди години се учих, но шиене на гоблени и плетене ме влудяват!А и моето време минава адски бързо, докато се обърна и денят свършил Confused

Общи условия

Активация на акаунт