Първият ден от болничния вече няма да се плаща

• 6 961
  • 209
  •   1
Отговори
# 30
Вече и вицове има. Например " Първият ден от платения отпуск ще е неплатен!"

# 31
Що не се премести темата в клюкарника както бе предложено още с първото мнение по нея?

Нека да лъсне "социалната справедливост" на управляващите - срещу нещо, което си плащал (осигуровки за нетрудоспособност) не получаваш нищо и то в момент, когато си уязвим.

Ромите (не използвам този политкоректен израз, но за да не ме изтрият ще направя изключение) дето не плащат данъци и осигуровки ще ползват детски градини без такса.

Т.е. плащам данъци и осигуровки, плюс такси за детска градина.

Те не плащат данъци и осигуровки, и такси за детска градина.

Защо? Справедливо ли е това преразпределение? Отговор не очаквам щото на оная с пиците подобни въпроси сигурно са й сложни.

# 32
Малоумно е да вземаш от тези, които плащат данъци като луди и да даваш на онези, които само вземат и това в един и същи момент. По принцип не ползвам много болнични и ми е все тая (с две малки деца съм), за мен въпросът е принципен. Факт е че има хора, които злоупотребяват с болнични, редно е работодателят да си ги санкционира, ако иска. Като не иска, да им плаща. Държавата защо се намесва в случая, не е ясно.

# 33
Не исках да кажа, че се изравняваме с чужбина.
А че е взаимствана идеята.

За злоупотребите - да се търсят начини да се ограничат. В нашата фирма много често се оспорват болнични. Ако всички го правят, ще си имат едно наум докторите.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 12:10 от DeVa®

# 34
В Англия имаш право на няколко дни болнични, без да представяш медицинско, просто се обаждаш и информираш работодателя. Не знам каква идея е взаимствана, но нещо такова би ми било много полезно на мен - да имам 5 дни годишно, в които мога да си боледувам без да търча като луда по лекари само за един документ.

# 35
  • Пловдив
Що не се премести темата в клюкарника както бе предложено още с първото мнение по нея?

Нека да лъсне "социалната справедливост" на управляващите - срещу нещо, което си плащал (осигуровки за нетрудоспособност) не получаваш нищо и то в момент, когато си уязвим.

Ромите (не използвам този политкоректен израз, но за да не ме изтрият ще направя изключение) дето не плащат данъци и осигуровки ще ползват детски градини без такса.

Т.е. плащам данъци и осигуровки, плюс такси за детска градина.

Те не плащат данъци и осигуровки, и такси за детска градина.

Защо? Справедливо ли е това преразпределение? Отговор не очаквам щото на оная с пиците подобни въпроси сигурно са й сложни.

Аз мислех къде точно да я пусна, но прецених, че вероятно ще я преместят от клюкарника в този подфорум.

Ами не е справедливо, обаче това е..интересно ми е след години, като работещите се изнесат в чужбина, кой ще остане в България, по-точно кой ще изхранва тези, дето ще останат тук?

# 36
Има по-интересни въпроси
Болничните се увеличават не само заради злоупотреби( в които участват лекарите, за които дума не се издумва), а и заради застаряването на населенеито, което обаче е принудено да работи...а и все по-лошото здавословно състояние на заетите- болниците се пукат по шевовете, народа е много болен! Хора с еотказват от ТЕЛК, въпреки онкологични заболявания, или ги крият, за да не останат без работа. Ами тоя народ скоро ще иска пенсии, а пари пак няма. Какво, ще направим първата година пенсия без пари, а после две ще се плащат от работодателя?! Щото НОИ няма парички за ...ъъъ...детски градини за ...ъъъ...младото ромско население?!
Изобщо как смесват плащания от фодновете на НОИ с плащания а общински такси за детски градини? А като избухна скандала с местата за градина твърдо се тръбеше че нямат общо и нямаме право да смесваме такива теми

# 37
  • София
Има и новини за пенсиите. Даже две.
Въобще всичко е тотално отчайващо и мисля да не работя и да не чакам пенсия в тази държава.

# 38
Малоумщина тотална е това. И защо на циганите ще им плащат детските градини. Може и таксите за университета да им поемат....думи нямам. А, и тлъста пенсия от 1000 лева да имз гласуват...нищо, че един ден отработен нямат.
Идиоти ли ни управляват?

# 39
  • София
За да интегрират циганетета. И евентуално да ги образоват донякъде. Коват бъдещия електорат.

# 40
Ми те не искат да се интегрират.

# 41
Това няма значение, пари са осигурени и ще бъдат отпуснати

# 42
  • София
Това няма значение, пари са осигурени и ще бъдат отпуснати

Не знам дали са осигурени пари, но се печатат със страшна сила. За пореден път изтеглих чистак нови банкноти с поредни номера.

# 43
Гледах госпожата с пицата, която обясни, че това било положението, 100 % справедливост няма, край на цитата. Аз не знаех, че справедливостта може да се мери в проценти. Според мен или я има, или я няма.

# 44
  • Буркина Фасо
В Англия имаш право на няколко дни болнични, без да представяш медицинско, просто се обаждаш и информираш работодателя. Не знам каква идея е взаимствана, но нещо такова би ми било много полезно на мен - да имам 5 дни годишно, в които мога да си боледувам без да търча като луда по лекари само за един документ.
това ако се приложи у нас масово всички работници ще се "разболяват" по няколко дни, дори и да са здрави. ние сме друго племе.  Laughing   а и как така сме специалисти в диагнозата? нали за това са мед.лица?
друго - има предложение при болничен за дете да не се отнася неплатен първи ден. ами така още повече работим за мургавите. те ще са винаги привилегировани от това. и тогава пак ще лаем против тях.

Общи условия

Активация на акаунт