Първият ден от болничния вече няма да се плаща

• 6 956
  • 209
  •   1
Отговори
# 45
Откакто чух за това съм пощуряла. Чудя се какво по дяволите ще се случва тук след половин век.
Не знам въобще какво мислят сегашните управляващи за ромското население и защо точно с такъв стимул ще го интегрират.
Не може ли първо те да дадат нещо на нас най-накрая, а едва тогава да им се предоставят ОЩЕ привилегии?
С какво заслужават повече от нас, бъхтещите се, тези безплатни детски градини?
Кога ще ги накарат да спрат да се плодят като дворни котки и най-накрая да се образоват?
Страх ме е да го призная, но имам странното чувство, че в близките няколко години ще ми писне да гледам всичко, което става и не става тук. Все още съм на 26, до 28 ще помисля и после не знам. Нямам идея...
От работнически синдикати файда не виждам, плюят се с индустриалците по телевизиите, но до там.
Не мога да си обясня как бъдещите 1-2 милиона трудоспособно население ще издържа на данъчната и осигурителна тежест на поне още толкова възрастни...

# 46
  • София
Между другото, още като прехвърлиха първите три дни на работодателите, беше погрешно. И работници, и работодатели внасят пари за болничен в НОИ. В един момент НОИ прехвърля скандала между тях, а те си кътат събраните пари.

# 47
Абе настройвайте се това да е началото. Следваща стъпка ще са 2 дни, после 3.

# 48
  • Буркина Фасо
нищо чудно да кажат, че това няма да се случи, но пък в замяна на това да вдигнат здр.осигуровки. пАри нема  hahaha

# 49
  • Ямбол
Като не искат фалшиви болнични, да санкционират всеки работодател, който отказва отпуск без основателна причина. Всеки служител има право да си ползва отпуската, когато има нужда, особено, когато е в по-големи размери, както е при нас. Стига се до момент, в който ползването на болничен е решение и той даже не е фалшив, а необходим, заради липсата на почивка и натрупан стрес, който отключва заболявания.

# 50
  • Буркина Фасо
оооо, ама много имат отпуск, но предпочитат да пуснат болничен за 1-3 дни. така хем почиват болни, хем си запазват отпуската.
отделно от това ако всички искат да си ползват отпуската в тези дни работодателя може да откаже. докато при болничния няма отказ. за това всеки си връзва гащите с болничен. гадно е спрямо другите колеги, но важното е на теб да ти е добре.  Laughing

# 51
Не само отказват, ами сами дават съвет за болничен, защото така било по-добре.
Миналата година дъщеря ми се контузи и трябваше да съм с нея в болницата. Исках отпуск, не ми дадоха, казаха да си взема болничен. Crazy Взех си.
Аз не искам да си пазя отпуската, болничен ми се плаща по-малко, но като няма друг начин, се принуждавам.

# 52
По темата  Joy

# 53
Тъй ми - На всяко действие си има противодействие ...

Взаимствам и аз Joy

# 54
Забавно е, но няма как да стане,не работи така системата Simple Smile
От мен: във връзка с дефицит в осигурителните фондове, НОИ обяви, че намалява срока на  бременността от 9 на 5 месеца Joy

# 55
Лекарите - остават някак в страни от казуса, ако дават фалшиви болнични, защо не санкционират тях - този който го е извършил, а прехвърлят на всички останали тази вероятност.
А как решават, че болничните са фалшиви, само защот оса се увеличили  като мотив, не ми е достатъчно.

# 56
Защо да не се увличат, с това застаряващо население. А и доста хора взимат кратък болничен, защото не им дават да отсъстват много дълго, първите 3 дни си идват направо със заплатата...
Това в частният сектор, в държавните институции определено не се притесняват да ползват...

# 57
А колко хора не взимат болнични и вирусни ходят на работа и сеят зарази.
Защо не си контролират лекарите, а прехвърлят нещо, с което не могат да се справят на работещите.

# 58
Защото явно не им изнася. Да спрат злоупотребите. С ТЕЛК-а и с БЛ.
Я например да сформират експертна ЛКК и избирателно на случаен принцип да хванат Пешо и да му проверят ТЕЛК-а...оп...пише че е кьорав, пък той гледка и мига. И на прокурор и лкк-то изсало телка, и милинкия Пешо...

Ама не че не могат. Не искат явно.

# 59
А колко хора не взимат болнични и вирусни ходят на работа и сеят зарази.
Защо не си контролират лекарите, а прехвърлят нещо, с което не могат да се справят на работещите.

Ако примерно заплатата ти е 900 лв, но те осигуряват на минимална е логично, че повечето ще предпочетат да изкарат вируса на крак. Страшно много хора го правят това, защото нямат избор.
Аз съм го правила, но ако нещо леко. Ако е тежко, се лекувам вкъщи.
Има и фирми не толерират излизане в болнични. Буквално ти казват, че нямаш право да се разболяваш.

Общи условия

Активация на акаунт