Първият ден от болничния вече няма да се плаща

• 6 961
  • 209
  •   1
Отговори
# 60
Елора, да така е, риторично го казах, но това е проблем, с който няма да тръгнат да се занимават, защото не касае плащане от бюджета.
Работодателите казвали, а защо не доказват, като се съмняват защо не пускат този болничен за проверка и проверката ще каже фалшив ли е или не.
Тук имаме само някаква констатация, че с Х броя за колко години са увеличени болничните, но няма анализ защо това е така, основаващ се на аргументи.

# 61
Всъщност ако заразените се лекуват както трябва, може би няма да боледуват толкова хора.
А защо търпят хора, които се преструват на болни? Да намерят по-работливи.
А това за първия ден вече прието ли е? Или тепърва ще се приема?

# 62
Всъщност ако заразените се лекуват както трябва, може би няма да боледуват толкова хора.
А това за първия ден вече прието ли е? Или тепърва ще се приема?

Приеха го, влиза в сила от 1.01

# 63
Не е прието все още. Ако да...може ли броя на ДВ, в който е публикувано?

# 64
Не е решено, взето е на коалиционен съвет на ГЕРБ и патриотите и предстои да се гласува.
Сега се обвиняват кой го е предложил.

# 65
  • Буркина Фасо
защото болен или не се определя от докторите. с това заключение се съобразяват дори и съдиите.
ако работодател се усъмни в "болестта" (има това право) и накаже работника, а после той си потърси правата в съда често работодателят е губещ. за това си спестяват това съмнение.

пп. болничните не са фалшиви. фалшива е диагнозата.  Laughing

# 66
Някои са толкова прости, че сами си го търсят.
В болничен, а качва снимки във ФБ от разни курорти. Crazy

# 67
Има си начини да разкараш мързеливи хора.
А също и да ги накажеш, че да им дойде акъла.
И откъде знаеш, че често работодателят е губещ. Да не се занимаваш с обжалвания на болнични?  Laughing

Дева, направо свръхпрости са  Joy

# 68
Оспорват много често при нас болнични.

# 69
  • Буркина Фасо
И откъде знаеш, че често работодателят е губещ. Да не се занимаваш с обжалвания на болнични?  Laughing

често го казват дори по тв. от личен опит също мога да кажа че е така. от съд.институции също - приемат диагнозата.

пп. постави се на мястото на работодател и ми обжалвай заболяването  hahaha.

# 70
Тези санкции да си дойдат от лекарските гилдии или от НОИ към лекарите. Защо работодателя да разследва неща, които не са му работа. Ако подобни секнат, ще намалее разхода не само за 1 ден, ами за всичките му дни на тоя.

# 71
  • Буркина Фасо
НОИ изпълняват нарежданията подадени от работодателя.
имаме болничен, работодателя го предава на НОИ, има платени осигуровки ...какво трябва да направи освен да го изплати?

# 72

често го казват дори по тв. от личен опит също мога да кажа че е така. от съд.институции също - приемат диагнозата.

Както казах има си начини да разкараш и накажеш мързеливец.
Примерно в определен случай фейсбука много хубаво доказва заболяването.
Дори няма нужда и да обжалва. Има си други начини за да се научат такива личности да не злоупотребяват.
Защо му е да пуска жалби, след като може и по други начини да си вземе парите.

# 73
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Както казах има си начини да разкараш и накажеш мързеливец.
Примерно в определен случай фейсбука много хубаво доказва заболяването.
Дори няма нужда и да обжалва. Има си други начини за да се научат такива личности да не злоупотребяват.
Защо му е да пуска жалби, след като може и по други начини да си вземе парите.
[/quote]
моме, твоето женско неразположение не пречи да направиш снимка и да я публикуваш. но пък е предпоставка за издаване на болничен. и работодателя си трае за това, въпреки че знае за симулирането ти.  в моя скромен работен стаж съм бил свидетел на много такива фалшиви, но реални на практика болнични.
има и много други примери за подобни болнични.

# 74
моме, твоето женско неразположение не пречи да направиш снимка и да я публикуваш. но пък е предпоставка за издаване на болничен. и работодателя си трае за това, въпреки че знае за симулирането ти.  в моя скромен работен стаж съм бил свидетел на много такива фалшиви, но реални на практика болнични.
има и много други примери за подобни болнични.[/color]
Ей чукча писател, ако обичаш моля да цитираш къде съм писала, че съм правила снимки и къде съм публикувала. Ама веднагически. И къде съм писала, че съм взимала аз фалшив болничен?
Много ясно съм описала конкретния случай назад с колежка, която взима фалшив болничен и пуска снимки във фейса. Аз какво общо имам? Дори не съм го видяла това.
Аз фалшив болничен не съм взимала никога през живота си.

Общи условия

Активация на акаунт