ОСМИ клас полека тече, отлично се справя мойто гардже

• 31 258
  • 668
  •   1
Отговори
# 240
Anik, напълно си права, но предвид оскъдното време прекарано вкъщи през делничните дни,  фрешът е по-лесният начин да приемат достатъчно плодове, независимо, че е по-беден на фибри. Естествено, че ядат плодове и зеленчуци в сурово, неизстискано състояние. Малката си носи и в училище, голямата отказва. Относно захарите - забелязала съм, че след фреш, нямат необходимост от друго сладко, което за мен е по-ОК. Blush
По повод на фибрите, като основно за вечеря приготвям яхния от нахут. Преди време, като я сготвих за първи път, всички гледаха подозрително, но после си облизаха пръстите.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 16:08 от petenka1983

# 241
  • Sofia
Аз акъл давам, но моите нито плод ядат, нито фреш пият. Понякога се лъжат с ябълка или банан Confounded

# 242
Фрешовете добре, ама шейковете, които бъркат през лятото, докато са сами вкъщи, ми идват в повече. То не са сладоледи, течен шоколад и прекалено много прясно мляко. Все си викам, че по-добре уж натурален шейк вкъщи, отколко такъв на прах навън. Blush

# 243
АниК, права си за плодовете, ама сутрин не ще да яде нищо, то и време няма. А като направя фреш и в рейса докато пътува твърди, че го изпива. Надявам се поне някакви витамини и минерали да има. Нали в книгите пише, че до половин час след приготвянето им се запазват полезните съставки във фрешовете.

# 244
merrynem, и аз така заради витамините. Само внимавай с фрешовете на гладно - от какви плодове са, че по-нататък големи ядове може да се берат от тях. Много диети са основани на плодове и фреш сок, но особено цитрусите на гладно са нож с две остриета. Трябва да се внимава с киселините, които отделят.

# 245
  • София
И моята глава като на Слънчевата- по същата схема ме боли -и за мц и за преспането. Всъщност липсата на сън не ми пречи на работоспособността, но мразя да се кокоря по нощите.

Напоследък пия Оки, че течният аналгин си е вреден повече май.
Тоз магнезий разтворим ли го пиете?

До професиите не стигнахме, но бяхме организирано от работата в Техномеджикленд музей в Тех парка с децата.
Забавно доста беше. Накрая и едно момче правеше химически опити и имаше малко бум.. С ММ се сетихме за една от главите в най-старата книжка за малкия Никола дето отиде на гости на Анян

Оказа се, че музейчето е над болницата на Откраднат живот, щерката даже се порадва на старшата сестра, която си взимаше кафенце Wink
Фен съм на медицински сериали. Анатомията на Грей ми е любима, но и ОЖ си га бива.

# 246
За обработката на соковете организмът хаби най-малко енергия. У нас на почит са червеното цвекло и морковите. Портокал слагам  за вкус - да надделее над земния дъх от цвеклото. Когато се включва червено цвекло, сокът следва да престои 30-40 мин., преди да бъде пит, за да се отделят вредни летливи  вещества. Преминаването на багрилата на цвеклото през отделителната система е тест за зашлаковане на организма. При бързо оцветяване - организмът е чист. Ако багрилата се проявят след ден - време е за активен детокс.

От мъничка научих детка да яде супи. Понеже почти не докосва месо, правя силни бульони. Чаша бульон сутрин хем я засища, хем балансира електролитите и не се тревожа, че ще тупне от събрани граници на кръвното.

Голям рахат ми е втората смяна. За първи път от 8 години ни се случва и не мога да се нарадвам. Не искам да си спомням как се цеди сок в 6 без 15 с угризенията, че будилникът на съседите е настроен за 7.

# 247
И тъй като сме на сокове, цвеклото е много полезно, но концентрацията му във фреша трябва да се повишава бавно и внимателно. Отделно там, където присъстват моркови например, като източник основно на витамин А, е хубаво да се слага по малко "мазно" - зехтин или дори олио при липса на зехтин. Не се усеща като е разбъркан. Витамин А е мастноразтворим и се усвоява по-добре при наличие на мазнина.

# 248
  • някъде ... тук ...
Аз фрешове и подобни не правя, защото моите си ядат плодове и зеленчуци. Салата от цвекло и моркови със сурови слълчогледови семки е редовна за есенна и зимна вечер.
Сутрин се яде задължително, но обикновено е филии, дали печени с нещо или само намазани с друго. Не ми пречи сутрешното ставане за закуска.
Как ще стига времето за всичко втория срок, когато наборът ще е 2ра смяна, не знам. Досега не сме го тренирали.

# 249
За тези, които правят фрешове: лекарят, при който ходя да ми натъкми храненето, че при мен са малко сложни нещата, ме съветва сутрин сокът да е от морков или морков с тива, цвекло, суров картоф. Не трябвало да се смесват сладки с кисели плодове и плодове със зеленчуци, а ако се смесват- да се слага малко джинджифил,. На моята й цедя основно ябълка. Слагам и круша, нар, райска ябълка.
И аз смятам, че е най-добре да си ги яде така плодовете, а зеленчуците- на салатки, ма не ще диването.

# 250
  • София

Да почерпя виртуално, че вчера синковецът беше рожденник, но от празнуване не успях да ви изчета и пиша Kissing Smiling Eyes

# 251
Честит празник! Да е здрав и разумен. Другото ще е последица от това!

# 252
  • Sofia
valya_v, жив и здрав да е най-вече, но и много шестици да носи Wink

За плодвете, зеленчуците и т.н.все верни неща сте изписали Hands V Мисля, че рано или късно децата ще се осъзнаят и ще започнат да внимават с какво се хранят. При мен например от килограми плодове на ден като дете и по-млада, от години са сведени до 1 сутрин и 1 следобяд - отделно от всичко останало, само един вид (не смесвам кисели със сладки) и гледам сладкият да е сутрин, а киселият - следобяд.

Сънчо, магнезий взимам от този на прахчета, дето се изсипват директно на езика. Уж най-добре се усвоявал от организма чрез мазане (магнезиево олио), но това ми е яко мазно, а и щипе. Една масажистка ми каза да се разрежда в леген с вода и да се топят краката. Нямам време аз за такива СПА процедури. В хода на деня изсипвам едно прахче в устата и си мисля, че съм си взела дозата.

Моите сутрин ядат печени филии с масло, някакво филе и кашкавал - това им е хлябът за деня, а и да ги държи сити до обяд Wink Отивам да ги правя даже Satisfied

# 253
Един лаф от бг-мамма навремето - сокове откога да пият децата - от 21 г., с водката. Никакви сокове не цедя, нито като бебета, нито сега. Два-три цели сезонни плода през деня, за училище - някой морков, чушка, краставица или черита, вечер задължително сезонна салата. Правилно, грешно, това е нашият начин.

# 254
  • В средата на времето
valya_v, да ти е живо и здраво голямото момче! Много късмет и успехи му пожелавам! Simple Smile

"Любимата" ми тема за килограмите бяхте захванали.Simple Smile При мен борбата е от как се помня, но и сладкото е моето Ватерло. В момента съм на поредната диета, ще вляза в някаква норма и после пак ще се разбия.Simple Smile То ми писва вече.Simple Smile Завиждам лошо на хората, които хапват и това не им се отразява.Joy

Аз не съм фен на плодовете, но купувам заради децата. Наборът рядко посяга, малката обаче си търси, което ме радва. Фрешове не правя и не съм правила. Всяко нещо, което ми организира повече работа, след като съм приключила с него, гледам да го избягвам. И аз съм енергоспестяваща.Joy

Общи условия

Активация на акаунт