Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 6

• 41 187
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Благодаря, точно това ми трябваше! Разбира се, че се надявам да не оспорват закона. Просто прочетох, че на доста хора са им направили проблем и за това прецених, че трябва да съм подготвена, ако случайно попадна на точно такъв некомпетентен служител. Не знам какво е това забавяне, всичките ми предни пратки, след като пристигнеха в София и до ден - два идваха в Пловдив, за съжаление нямам проследяване за България, така че ще чакам и пак ще проверявам в пощата. Според служителката на бг пощи в София, нямало никакво забавяне на пратките заради малкото полети и в деня на пристигане се разпределяли и вечерта тръгвали по предназначение.
Пусни жалба до БГ Пощи - много често това помага пратката да се "появи" някъде ( най-вече Поща)
jalbi@BGPOST.BG  
 -  справка за:  ПК Пощенски код и ПС Пощенска станция
http://www.bgpost.bg/bg/312
Задължително посочвай ПС, където се очаква пратката да пристигне ( по адрес на получаване)

# 346
Да, благодаря и това е опция, но ще изчакам още малко с надеждата, че пратката ще се появи. Знаете ли колко време се задържа една пратка преди да се върне на подателя?

# 347
  • София
Да, благодаря и това е опция, но ще изчакам още малко с надеждата, че пратката ще се появи. Знаете ли колко време се задържа една пратка преди да се върне на подателя?
В пощата - 20 дни
На митница - 90 дни

# 348
  • Sliven
Покрай короната в Пощата срока се увеличи от 20 на 40 дни.

# 349
  • Варна
Здравейте, извинявам се предварително ако въпросът ми не е за тук. Някой, който е поръчвал от cultbeauty.co.uk може ли да ми каже дали пратките отиват на митница, питам т.к смятам да направя поръчка на стойност 170£ и искам да съм подготвена в случай, че дължа ДДС или други такси? Благодаря предварително!

# 350
Няма да бъдат спряни на митница. Само за инфо, прочетохте ли рестрикциите при доставка?

# 351
  • Варна
Няма да бъдат спряни на митница. Само за инфо, прочетохте ли рестрикциите при доставка?
Благодаря, прочетох ги (признавам след, като видях отговора Ви в темата). Бях объркана основно заради това, че:
1)ще ми е първа поръчка от сайта;
2)ще ми бъде доставена чрез DHL;
3)сумата надвишава 300лв

# 352
Дами къде прочетохте за  рестрикциите ?
Преди седмица някъде получих пратка от този сайт с БГ пощи - даже ми я доставиха на адрес

# 353
  • Варна
Дами къде прочетохте за  рестрикциите ?
Преди седмица някъде получих пратка от този сайт с БГ пощи - даже ми я доставиха на адрес
Ако въпроса Ви касае cultbeauty в долната част на началната страница има меню с малки букви, избирате шипинг и от там нататък ще се ориентирате Simple Smile Няма рестрикции касаещи доставка на повечето от продуктите в сайта, да не кажа, че не срешнах никакви за България специално. Simple Smile

# 354
  • Стара Загора
Тези от БГ пощи ме разсмиват вече. Преди близо 2 месеца им пратих по имейл документите за освобождаване и едва днес някаква благоволи да пише с въпроса дали пратката ще се обработва. Laughing Обясних кога съм пратила документите и се връща отговор, че трябва да представя заверено банково извлечение, защото имало разлика в сумите в документите ми. Погледнах какво съм им пратила, защото вече не помня и такава разлика НЯМА.  След което се върна отговор, че са проверили това, което съм поръчала и сумата била мнооого по-висока от тази, която съм декларирала. И какво се получава - 1-во искаха да минат с номера, че имало разлика в моите документи, а след това, че сега сумата в сайта била по-висока. Как да се обясни, че ден с ден прилика в сайта няма? Търговецът може да реши един да е с висока цена, на другия ден да е с по-ниска, а на третия дори да махне обявата..

# 355
Доказването на цената на сделката е ваше задължение. Нищо нередно няма

# 356
  • Добрич
Тези от БГ пощи ме разсмиват вече. Преди близо 2 месеца им пратих по имейл документите за освобождаване и едва днес някаква благоволи да пише с въпроса дали пратката ще се обработва. Laughing Обясних кога съм пратила документите и се връща отговор, че трябва да представя заверено банково извлечение, защото имало разлика в сумите в документите ми. Погледнах какво съм им пратила, защото вече не помня и такава разлика НЯМА.  След което се върна отговор, че са проверили това, което съм поръчала и сумата била мнооого по-висока от тази, която съм декларирала. И какво се получава - 1-во искаха да минат с номера, че имало разлика в моите документи, а след това, че сега сумата в сайта била по-висока. Как да се обясни, че ден с ден прилика в сайта няма? Търговецът може да реши един да е с висока цена, на другия ден да е с по-ниска, а на третия дори да махне обявата..

Представете им заверено банково извлечение и готово. Да, не е удобно да се разхождате до банката, но явно се налага.

# 357
Здравейте!  Ще ми пращат колет от щатите , като  обявената стойност на пакета ще  е под 20$, Но, колко трябва да атежи, за да не иде на митница, спомням си ,,че и откъм тегло имаше ограничения ? Само до 2кг.? Или може да е два и нещо? Чудя се и да обявяват ли изобщо стойност или като подарък да ми го пуснат? Но тогава пак остава въпросът за теглото.  За да ми пратят всичко, което трябва, ще тежи 2кг. и 130гр. Ако е подарък колета и тежи над 2кг., ще го спират ли на митница, ще отварят ли? Ако са еднакви артикули вътре примерно 10 броя, ще ми искат ли обяснения как така е подарък, а не е покупка .
Благодаря ви! Simple Smile

# 358
  • София
А може ли да не е заверено от банката, а да си го разпечатам от ел. банкиране?

# 359
  • Добрич
Може да се мине и без заверка от банката. Ако все пак решат да настояват за нея, тогава ще се наложи да се вземе.

Общи условия

Активация на акаунт