Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 6

• 41 948
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Първата пратка беше преди 4 месеца и цената беше 24$, втората пратка цената е 0.01 да(предишната стока която ми прати продавача отказа и тази е като компенсация). Имам предвид,че процедурата е еднаква,(парите не са на 1-вата платих и ддс и 12лв за представителство и 4.80 такса), мисълта ми е че дефакто това пощите да те представляват е просто да платиш 12лв за нищо...
Както се и предполагаше. Щяхте да си спестите филма само да бяхте прочели шапката на темата. Прилагам две снимки с подчертанто за да разберете къде е разликата и че е описана още в шапката на темата. Каза ли са ви преди мен къде са разликите. За пратката над 30 лева пощите са подали митническа декларация и са ви взели с право парите. За втората е нужно само документите за стойност дори и ЕОРИ не трябва.
Скрит текст:

# 466
  • София
Получих известия за получаване на 3 пратки, искам да ме представлява пощата за освобождаването на пратките. Мога ли да ги  освободя заедно, за да платя само веднъж 16,80 лв ?
Поотделно надвишават ли 30 лв.? Ако не - няма нужда да плащате представителство, ако ги освободите сама. Ако искате да си платите на пощите - изрично попитайте дали може да мине всичко с една такса от 12 лв. Ще платите 3*4,80+12=26,40

# 467
  • София
Здравейте, имам пратка,която е задържана на митницата.Цената на пратката е     Total Amount US $ 0.01 . Понеже си поръчах една камера,а тя се отказа неработеща,сега китаеца ми праща 2-ра безплатно. Съответно сумата от платежното то банката пак е US $ 0.01, а на писмото то митницата ми искат 12+4.80... ддс на 0.01$ ще ми начисляват и трябва ли да им плащам тези 16,80 ?
Не подписвайте съгласие да ви представляват и идете сама да си я освободите. Но трябва да представите извлечение от сметката, че сте платили 0,01$. Ще платите 4,80 затова, че са я спрели на митница и обработили, тях няма как да избегнете.

# 468
Отново да питам, нищо ли не казаха за цената на камерата? Извлечението от банката не доказва нищо(може да е плащане за друго). Скрийншота може да е фалшив. Продавачът едва ли е декларирал $0.01, но дори да беше това не означава, че за толкова е купена. Аз съм наясно, че не им пука, но все пак...

# 469
  • София
Отново да питам, нищо ли не казаха за цената на камерата? Извлечението от банката не доказва нищо(може да е плащане за друго). Скрийншота може да е фалшив. Продавачът едва ли е декларирал $0.01, но дори да беше това не означава, че за толкова е купена. Аз съм наясно, че не им пука, но все пак...
Все едно са му пратили подарък, то фактически е точно така.
Ако някой твърди, че скрийншотът е фалшив - да си докаже обвинението.

# 470
Здравейте да попитам за покупка на монитор за компютър от американския Amazon какви такси се начисляват? Доставката  с DHL ли се извършва или по пощата? Цената е над 300 долара, доколкото прочетох ДДС и мито се заплащат, но дали се дължи мито за тези стоки и в какъв размер е то? Всякаква информация ще е от полза, благодаря

# 471

Накараха ме да си вляза в акаунта пред тях и се увериха в цената.

Cuckoo така и направих,но след разправии със служителката.Тя изрично ми каза,че няма как да стане ако не платя пощите да ме представляват,като питах как да си извадя ЕОРИ и да си я освободя сам ми каза,че може само и единствено ако имам електронен подпис и през интернет. Добре,че е интернета да се разровя на момента и да видя,че може и на място.

# 472

Накараха ме да си вляза в акаунта пред тях и се увериха в цената.

Cuckoo така и направих,но след разправии със служителката.Тя изрично ми каза,че няма как да стане ако не платя пощите да ме представляват,като питах как да си извадя ЕОРИ и да си я освободя сам ми каза,че може само и единствено ако имам електронен подпис и през интернет. Добре,че е интернета да се разровя на момента и да видя,че може и на място.
Хах, явно са много недоверчиви.

# 473
  • ПЛОВДИВ
Колко време се чака сега за освобождаване от митницата, вече 5 ден и пратката все още не е в пощата след подадени документи. За Пловдив на кой тел.  да звъня?

# 474
Колко време се чака сега за освобождаване от митницата, вече 5 ден и пратката все още не е в пощата след подадени документи. За Пловдив на кой тел.  да звъня?
https://www.bgpost.bg/bg/498
5 дни не са много.

# 475
  • ПЛОВДИВ
https://www.bgpost.bg/bg/498
5 дни не са много.
Благодаря, а за колко време приблизително става освобождаването с бг пощи?

# 476
От 1 до 20

# 477
  • София
Едва ли някой може да каже за всички клонове на пощите, предполагам има разлика в натовареността.

# 478
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се ако сте писали някъде в темите и не съм успяла да намеря.
Бихте ли споделили какви митнически кодове ползвате за основните видове хранителни добавки от iherb  Flowers Bouquet

коригирам се: този код дали става 21069092 60 ---- Други ?

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 19:01 от sve

# 479
коригирам се: този код дали става 21069092 60 ---- Други ?
Да става за какво? Joy
Можете да декларирате какъвто код искате, въпроса е АМ да го приеме.

Containing no milkfats, sucrose, isoglucose, glucose or starch or containing, by weight, less than 1,5 % milkfat, 5 % sucrose or isoglucose, 5 % glucose or starch

Общи условия

Активация на акаунт