Майчинството счетоводно-83

• 38 248
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
От тази година не са ли вдигнати на 510?
Щото нашите са точно 510 лв и мисля да подавам декларация, пък да видим...

# 376
Нищо не пречи да си подадете документи. Ако се окаже, че надвишавате, няма да ви отпуснат детски надбавки.

# 377
Няма начин да вземем "тази крупна сума пт 40 лв , детски надбавки" , сега като смятам по осигорителения праг на мен и ММ излиза по 620 лв на член , нищо че получаваме по малко като извадим осигуровките който ни удържат ... смешна държава просто ... за 40 лв куп документи и изисквания и това само за българите , за циганите закони и изисквания няма ... Confounded

Нищо не пречи да си подадете документи. Ако се окаже, че надвишавате, няма да ви отпуснат детски надбавки.

# 378
  • София-Младост
ЗДБРБ
Чл. 62.
(2) Средномесечният доход по чл. 4а, ал. 2, т. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2020 г. е 410 лв.

(3) Средномесечният доход по чл. 4а, ал. 2, т. 2 от Закона за семейни помощи за деца за 2020 г. е от 410,01 лв. до 510 лв. включително.

pebals94
Не се смята на база осигурителен доход, а на база брутен.

# 379
Pebals, вие реално ще сте 3 члена на семейството като се роди детенцето.
В такъв случай би трябвало дохода да се дели на 3 или бъркам?

# 380
  • София
Да, дохода ще се дели на 3.
А документите и изискванията са за всичики и за българи и за цигани и за всякакви.
Никой няма да им даде ей така пари

# 381
А ако майката и бащата се водят на различни адреси, бебето е на адреса на майката, тогава се взема дохода на майката и се дели на две, така ли? Все едно е самотна майка?

# 382
А ако майката и бащата се водят на различни адреси, бебето е на адреса на майката, тогава се взема дохода на майката и се дели на две, така ли? Все едно е самотна майка?
Нищо подобно.Щом детето е припознато се вземат доходите и на двамата без значение адреса.

# 383
Така е, ако не се водят на един адрес се взимат доходите само на майката, така ми обясни служителката и не включи дохода на бащата.

# 384
  • София
Някой може ли да помогне по моя казус? Hug

# 385
Имам натрупан отпуск, който мисля да ползвам веднага след майчинството. Искам да подам документи по програмата за детегледачка. Мога ли да го направя докато ползвам натрупания платен отпуск или трябва да съм се върнала реално на работа?

# 386
Нищо подобно.Щом детето е припознато се вземат доходите и на двамата без значение адреса.
Грешиш. Детето ми е припознато, но като показах личната карта на бащата видяха че е от друг град и не му търсят доходи. Взеха само моите. Ако взимаха неговите нямаше да видя детски.

# 387
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Грешиш. Детето ми е припознато, но като показах личната карта на бащата видяха че е от друг град и не му търсят доходи. Взеха само моите. Ако взимаха неговите нямаше да видя детски.

Не, не греши.Това, че някой леееееко заобикаля закона си е за него сметка.
Щом живеете в едно домакинство, то се декларира общия доход.
Все пак на тая декларация не случайно пише, че Наказателната отговорност си я носи този, който подписва.
Та всеки си носи отговорността за това, което декларира.

# 388
Аз питах за случая, в който и постоянния, и настоящия адрес са различни. Никой няма как да знае кой къде живее. Ние може реално да се разделим, но детето си остава завинаги припознато. Какво общо има припознаването с живеенето заедно. Може бащата да живее в чужбина, може да се изнесе, да се разделим,  ит.н.... варианти много и никой няма как да знае с кого живееш ако не се регистрира на адреса.
Аз така или иначе първата година майчинство не попадам, дали на три или на две, все тая. Но поне втората мога да се "уредя" с огромната сума от 40 лв/мес. Благодаря за отговорите Blush

# 389
Снуки, за другите въпроси не знам, но досега не съм чувала да се взимат две майчинства (за всяко дете поотделно).
В темата често се коментира за застъпване м/у две деца, но независимо от това, майчинството си е само едно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт