ДНЕВНИКЪТ - тема 100 - Да отслабнем всички заедно!

• 36 960
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Дух, успех и от мен!
Пуша и аз и все ги мисля, че май всички напълняват при спиране и се иска страшна воля хем да откажеш, хем яко диета.
Скрит текст:
Това за инсулина не го знаех. Качва ли се? Аз съм уж преборила се с ИР и това хич не ми звучи обнадеждаващо!
Не е задължително.Аз съм писала за себе си...от март 2016 съм на ВМ НВХ, спрях цигарите август 2016, продължих да си отслабвам без проблем.Може би има значение, че тогава имах и повече кг за махане, но не съм забелязала засилен глад, или глад за ВХ, които да стопират/попречат на свалянето.

# 676
Отразява се спирането на цигарите, ако се замени цигарата към кафето с нещо сладко към кафето (в моя случай ). Важното е да се усети навреме този нов навик.

# 677
Според мен ( от личен опит) и без замяна на цигарата със сладко или друго, пак има риск от покачване на теглото, тъй като започваш да усещаш вкуса на храната и съответно ѝ се наслаждаваш. Докато пушиш всичко ти мирише и има вкус на цигари...

# 678
аз съм си избрала да вярвам, че не се качват килограми при спиране на цигарите
пуша- спирам за месец- пуша и тн
чела съм, че се подобряват вкусовите рецептори в устата и храната ти се услажда още повече Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 22:46 от Herzen

# 679
Може и така да е при някои.
Аз съм телец и храната ми е вкусна винаги. Ето и Херц е телец и с добри вкусови усещания с и без цигари, след като знае само от четене:stuck_out_tongue_winking_eye:
Всъщност, забелязах при нещо, което не ми е вкусно ям повече. Опит за количество като замяна на качество, може би.
Но Монтиняк е много прав: най-вкусни са първите 3 хапки.

# 680
От 30 декември не пуша. Януари реших да не се тегля /от страх, че като видя покачване на килограми пак ще започна да пуша/, внимавах какво ям, но не съм била на строга диета. След втората седмица без цигари започнах да задържам вода и да имам проблем с 00. На 01.02. се претеглих 8 кг увеличение на теглото. От 03.02. съм на диета, досега съм свалила 5 кг. Нямам търпение да станат 2 месеца непушене, защото прочетох,че се подобрява ИР. Предполагам, че след това ще е по-лесно свалянето. Иначе докато се подувах януари си повтарях, че е пълно с дебели пушачи, цигарите не ми гарантират слаба фигура и всичко е в яденето.

# 681
Ами аз не съм заменила цигарите с нищо, освен понякога с повече дъвки. Т.е. не ям семки, бонбонки, солети и прочие неща. Но при мен се натрупаха много фактори, основният сред които е стрес.
Не съм забелязала да ми е по вкусна храната без цигари.
Колкото до инсулина, Страхил беше писал статия, че химикалите в цигарите влияят на инсулина и когато се спрат пада рязко кръвната захар. При себе си наблюдавам определена умора и често лек световъртеж.
Но аз пуша. Пуша по 3 цигари на ден, вече 18 ти ден. Предвид това си пуших доста повече.

# 682
И друг път съм го казвала - спирането на цигарите в 90% води до качване, дори да си абсолютно стриктен. Променя се чревната микрофлора. И аз искам да ги спра, но ме побиват тръпки, че ще кача от нищото.

# 683
Никога не съм пушила и не мога да се оправдая с цигарите, и спирането им . Забелязала съм обаче покрай мен всеки спрял с пушене е трупнал 5-10кг. Как и защо не знам.

# 684
Не е задължително. Аз спрях цигарите 4 месеца преди да забременея. И макар, че имам инсулинова резистентност, не съм качила нито едно кило отгоре от спирането.  А през бременността качих общо 9 кг, от които като излязох от родилното нямаше и помен.

# 685
Да се похваля... Черпи колежка с домашна торта, поглеждам я аз и съвсем спокойно установявам, че не ме влече. Пия си чая и се усмихвам 😋🤪

# 686
  • Велико Търново
Типичен телец и аз/тук не се хваля, просто споделям/. Последната ми цигара е в деня, в който родих Божидара т.е. сега на 29 май ще станат 14 години. Не съм напълняла следствие на това.

# 687
Тук явно сме събрани дисциплинираните. Иначе познавам много дами качили кг, след цигарите.

# 688
  • Велико Търново
А щом сме тук колко пък да сме дисциплинирани...с храната?!
Поне аз де!
Тренировките са ми на ниво, обаче и глада след тях е страшен...

# 689
Волята (при мен) зависи от житейския период и състоянието на душата ми.

Общи условия

Активация на акаунт