ДНЕВНИКЪТ - тема 100 - Да отслабнем всички заедно!

• 37 014
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Ако, човек е свикнал да си хапва по нощите, ще е трудно да отвикне.
И с чай не върви много да се налива, че от него ще става за тоалетна и ставането ще е повод за тур до кухнята.

# 586
А изследвания ?Ако е просто навик,ще трябва да се опитваш да се контролираш.И аз се храня вечер предимно,нямам драма обаче да изгладнявам.Спри да купуваш и сладко.Фастовете са безмислени,ако след това ядеш неконтролируемо.

# 587
Благодаря за отговорите, момичета! Аз от малка съм месарка, все търсех месото в манджата. Избягвам въглехидратите, гледам да ям месо, риба, яйца, млечни и зеленчуци. Изследвания за витамини не съм правила, може да имам недостиг и оттам да е проблемът. Сутрешната ми кръвна захар е висока- над 6, но гликираният хемоглобин ми е 4.8, нямам анемия. Всички други показатели ми са добре- триглицериди, холестерол и т.н. Пълнея "хармонично"- навсякъде- бедра, дупе, корем, ръце. Само лицето ми трудно пълнее, а първо там се изпивам.
          Все си мислех, че е навик да ям вечер, но се  убеждавам, че  е нещо, свързано с депресията.  Пробвала съм какви ли не режими- и с ядене през два-три часа, и с ядене след 17 часа. Каквото и да правя, дойде ли време за лягане ми се загнездва мисълта за сладка храна. Издържам понякога по седмица, а след това ми пада пердето и изяждам по половин буркан Нутела.

# 588
  • София
Малко ми прилича на моето " Олее днес е пълнолуние и няма да мога да спя". Само дето често се случва да не знам кога е и си спя нормално в повечето случаи  Simple Smile
Може да пробваш по-сериозни вечерни тренировки, за да се изморяваш достатъчно, после да ядеш и преди сън - магнезий. Идеята е да спиш без да се събуждаш в 2 и да похапваш. Ако спреш да купуваш Нутела и подобни, а се заредиш с 80% черен шоколад, ще те насища съвсем малко при нужда.

# 589
Просто спри да купуваш сладко.Ако нямаш вкъщи,няма какво да хапваш в 2.То ако хапваш големи количества ,от него пълнееш.Ще ти е трудно макс месец ,после ще свикнеш.Месец е нужен,за да изградиш нов навик.

# 590
Малко ми прилича на моето " Олее днес е пълнолуние и няма да мога да спя". Само дето често се случва да не знам кога е и си спя нормално в повечето случаи  Simple Smile
Може да пробваш по-сериозни вечерни тренировки, за да се изморяваш достатъчно, после да ядеш и преди сън - магнезий. Идеята е да спиш без да се събуждаш в 2 и да похапваш. Ако спреш да купуваш Нутела и подобни, а се заредиш с 80% черен шоколад, ще те насища съвсем малко при нужда.
           Пробвала съм вечер да ходя бързо по 1 час, да играя каланетика и т.н., но така се ободрявам, че абсурд да заспя. Аз не съм ли хапнала точно преди лягане въобще не заспивам. Да се събуждам , за да ям, не ми се случва, аз просто до 3-4 часа не спя, и тогава се предавам и ям, за да дремна малко преди работа. Черният шоколад ми действа като кафето- ставам още по- бодра, какаото също. Опитвала съм да се залъжа с плод, с черен шоколад, и накрая призори пак опирам до млечния.
           Магнезий съм пила, мелатонин, от една позната съм пила няколко вечери хапче за сън уж с 100% ефект, ами никакъв резултат. Май трябва да си пусна тези витамини да им видя нивата.
           Франсоаз, а твоя навик да ядеш вечер за колко време го пребори с чай? Имаше ли нощи, в които да не можеш съвсем да заспиш?
             Аз заради сина имам винаги вкъщи течен шоколад, но и да няма нищо, в такива моменти разбърквам кисело мляко със захар, ям каквото има, само и само да заспя, да не съм парцал на другия ден. Падат ми задръжките, после се чудя как съм могла да ги свърща такива.

# 591
Catley, купи си сладък парфюм ако нямаш такъв, и се пръскай вечер.
За друго не се сещам. 🌺

# 592
  • София
Аз ако два дни си легна в 3-4 и стана за работа ще изям целият свят! Ти не спиш!

# 593
И аз си лягам към 2-3 в повечето случаи, но изпивам безумни количества вода или ям мандарини/ябълки, ако огладнея.

# 594
  • Бургас
Кортизол изследвала ли си? Според мен ти е висок и затова не можеш да заспиш.
Вечер не се прави кардио, защото ободрява. Прави силова тренировка, после се наяж и лягай.
Два пъти ми се е случвало да не мога да заспя, докато не изям нещо. И двата пъти заради недостатъчно храна през деня.
Глад с чай да мориш ми се струва безмислено.
А какво точно ядеш, описаното е много общо. Напиши за последните 2-3 дни примерно какво си яла. Какво ти е ежедневието, имаш ли физическа активност през деня?

# 595
Аз ако два дни си легна в 3-4 и стана за работа ще изям целият свят! Ти не спиш!
Smiley
               Наистина имам огромен проблем със съня, понякога ми са се събирали  седмици наред с по 2-3 часа сън на нощ.Последните дни не са ми показателни за храненето- опитвах се да правя Дюкан и приключих на третия ден в 3.30 с пилешка пържола  от бут и 3 шолички дюкански крем карамел. На другата вечер посреднощ ядох Финети.
                По принцип се храня по следния начин. Три кафета със сметана до 14.30 часа. Първо ядене към 16 часа- да речем кисело зеле със свинско или риба със салата, или пържола, яйца с нещо. За вечеря към 19- 20 часа пак нещо от тези- месо, яйца, риба, пиле, сготвени, пържени и т. н. Правя си често "хляб" от трици и яйца, от фъстъчено масло или сусамов тахан. Много искам да приключа с яденето да речем в 20 часа, но не се получава.  Преди лягане започвам да мисля пак за хапване  и ако не си позволя тогава, в 2-3-4 се предавам, ако ходя на работа. През уикендите мога да си позволя и да не спя вечер, ако се заинатя.
              Кортизол не съм изследвала, май трябва и него с витамините.

# 596
  • Бургас
Че ти нямаш въглехидрати хич, как ще спиш. Такъв кукумицин ме гонеше като бях под 50 грама въглехидрат на ден.
Моят съвет е вечер да включиш въглехидрати (и не само вечер, но вечер помагат на съня). Картофи, елда, ориз, сега е чудесен момент за печени кореноплодни за гарнитура.
Ако не бягаш като дявол от тамян от зърнените, филийка пълнозърнест хляб също е добра идея. Пробвай, за 2-3 дни нещата коренно се променят.

# 597
Че ти нямаш въглехидрати хич, как ще спиш. Такъв кукумицин ме гонеше като бях под 50 грама въглехидрат на ден.
Моят съвет е вечер да включиш въглехидрати (и не само вечер, но вечер помагат на съня). Картофи, елда, ориз, сега е чудесен момент за печени кореноплодни за гарнитура.
Ако не бягаш като дявол от тамян от зърнените, филийка пълнозърнест хляб също е добра идея. Пробвай, за 2-3 дни нещата коренно се променят.
         Ох, това съм го мислела, обаче аз от години не ям тези неща, хляб ям само посреднощ като изпадна в умопомрачение и няма шоколад. Не че не ги обичам, обаче пълнея. Особено пък вечер, всеки грам въглехидрат ми се залепва за д-то. И не съм сигурна, че ако ям вечер в 19 часа елда например, пак няма да съм гладна в 23 часа. Трябва да опитам разделно хранене, вечер да са въглехидратите, чисти, без мазнини, може  да има ефект.

# 598
Мале, тотално си объркала организма си...
Аз бих дала рестарт.
Една седмица яж, когато си гладна и това което ти се яде. Не прекалявай с количествата. До обяд може и да не се яде, това не е проблем...
След това виж какво ще правиш...
Тоя Дюкан колко нароз разболя...

# 599
И аз мисля ,че седмица почивка ,ще ти е ОК.Ама не само шоколад ,яж пълноценна храна.Другият вариант е ,да си бая пристрастена и да се дължи на допамина ,което води и до безсъние ,ако не си си взел дозата.Ама там вече ще ти е нужен добър ендокринолог .

Общи условия

Активация на акаунт