ДНЕВНИКЪТ - тема 100 - Да отслабнем всички заедно!

• 36 952
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • Велико Търново
Волята (при мен) зависи от житейския период и състоянието на душата ми.

Естествено, че е така, Духче!

# 691
Сиска, точно ти пък си не можеш да се оплачеш от лоша дисциплина. Една от железните си Wink

# 692
  • Велико Търново
Сиска, точно ти пък си не можеш да се оплачеш от лоша дисциплина. Една от железните си Wink

Вярно е, един приятел казва, че не му харесва, че съм като робот. Всичко ми е до секунда планирано, минимум 8 месеца напред и както често казвам, много ще се ядосам, ако взема, че се спомина без да съм го планирала.
Днес храната ми беше идеална, за вечеря разбих един протеин с яйчен белтък и сега отивам да мия зъбите.

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 21:44 от siska79

# 693
три дни без ядене вечер
резултат - минус килограм, ама от тия истинските, не изпишкан Laughing

хаха, Лъки, ако бях дисциплинирана, щях да съм 52кг отдавна... ама не съм. Знам как мога да отслабна, ама грам воля нямам.

# 694
три дни без ядене вечер
резултат - минус килограм, ама от тия истинските, не изпишкан Laughing

хаха, Лъки, ако бях дисциплинирана, щях да съм 52кг отдавна... ама не съм. Знам как мога да отслабна, ама грам воля нямам.
Е, факт е че си тук и се опитваш, нали.

# 695
  • Велико Търново
От минимум три години с Херц имаме уговорка да ядем в "Щастливеца" като стигнем 59 кг. Едната падне ли, другата е отгоре и накрая затвориха единия ресторант.

# 696
ще ядем, Сиска, ще ядем Hug
няма начин, да няма начин Laughing

# 697
Начинът се нарича "мотивация".Ама истинска, сериозна, добре обмислена, а не "....амиии, искам да съм слаба!", "...искам да отслабна за РД!", "....искам да сваля 4 кг, щото морето наближава!"....и т.н.    Smiley
Нямам дълъг опит с диети, нито с видове такива, но от над 4-5 годишно четене в диетични теми/блогове/сайтове,  това съм забелязала:тези, които имат сериозна и силна мотивация, обикновено успяват.Другите просто се въртят от диета на диета, свалят, качват ...и така, докато са живи.Или докато им писне и се пуснат по течението.
Та, извода за мен е, че когато човек наистина знае какво точно иска и защо, то тогава и мотивацията му е достатъчно силна, за да отслабне окончателно, трайно и завинаги.
Изключвам случаите, когато има покачване на кг поради здраве, а не заради хранене и спорт.

Пп:нищо конкретно към никого, това са си мои наблюдения.

# 698
  • Бургас
Тук съм съгласна - всичко зависи от мотивацията. Аз съм жив пример, имах мотивация, свалих 10 кг. После я изгубих за известно време и стана мазало.
Цигарите ги спрях по най-лесния начин, като забременях. 15 години вече не пуша. Смятам, че напълняването след спирането им е въпрос на нагласа. Като в секса, всичко е в главата. Ако си с настройката, че ще надебелееш, много ясно, че ще стане така. Ако си решил, че няма, ще направиш всичко възможно да го предотвратиш. Голямата ми сестра спря цигарите и свали  15 кг. Други около мен качиха. Ама те си бяха решили, че ще качат, щото нали всички така казват.
Връзката на цигарите с инсулина меко казано граничи с безумие. Това си е зависимост като всички останали. И няма такъв филм почти отказах цигарите, или пушиш или не. Все едно да кажа аз захар не ям, само по 3 лъжици на ден. Захарта по-трудно се отказва от цигарите. Но ако трябва да избирам да пуша или да ям захар, бих избрала второто. Да спортуваш и да ядеш "здравословно" и да пушиш едновременно за мен няма никакъв смисъл от здравословна гледна точка.

Гледах бебе вчера. На 40 дни. Значи, ако ми го дадат за 2 седмици, ще съм минимум 2 кг. отдолу Joy

# 699
Ху ху. Трети ден си спазвам веганското хранене и се чувствам много лека. То и по 4 - 5 пъти на ден ходя в тоалетната, когато съм отговорна с веганското хранене. Винаги съм била така, вече повече от 20 години имам наблюдения, когато спазвам. Хапвам и след 10 мин съм в тоалетната 🤪
Та днес сутринта съм 800 грама успяла по целта 4,000 грама 🔮😍, което си е резултат от общото олекване.... Да видим идните дни. За днес на обед съм си приготвила крем супа карфиол и сухи чушки за в офиса. Тук имаме много удобни възможности за хапване. Сутринта закусвах дип от авокадо, лимон, зехтин и лют червен пипер.
Стискам палци на всички!

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 10:32 от Atana

# 700
Франсоаз, главната ми мотивация е здравето. И да, искам да сваля малко. Даже и да се лигавя в тази тема, това ми помага да не качвам, нищо, че не мога да сваля 5.
облечена даже изглеждам прилично. На тази снимка съм -1 от сегашните 61.
Скрит текст:

# 701
  • Велико Търново
Това щях да кажа, че ние с теб изглеждаме прилично, но искаме да сме като мадамите в инстаграм, ама да ядем, че да не сме гладни, а то така не става.

# 702
Май желанието (и наблюдението) за свалянето на 1-2 кила трябва да е постоянно за да не тръгне стрелката главоломно в другата посока.
 Не трябва да се изпада и в маниячество (ох, ужас, "надебелях" 100 грама).
Аз, след 10 дневна "кулинарна" ваканция, съм спечелила 1 кг и съм доволна (очаквах повече). Уважих различните видове палачинки и сладости, придружени със съответния алкохол, но без прекаляване.
Спазвах само фаст (без вечеря е моят) с малки изключения и минимум мазнини т.е. протеиново-въглехидратно хранене (отново идея на Монтиняк).
Накрая сънувах варени яйца с масло!
Много лесно се върнах към моя си начин на хранене, но май имам желание клонящо към кето. Ще видя,  но сварих 10 яйца за всеки случай.
Интересно ми е да видя развитието с този 1 килограм (нито ми и пука за него, нито ме притеснява, ваканцията ми беше супер ).

# 703
  • Мизия
Herzen, браво на теб! Аз без вечеря вече близо 40 дни съм -7 кг.

# 704
на теб още по-голямо браво Hug

Общи условия

Активация на акаунт