Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама! епизод 2

• 16 178
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
аз съм от августинките, но понякога чета и вашите темички.Честито на всички мами  bouquet.На останалите леко раждане!
nike, честито и на теб.Можеш ли да разкажеш подробно, естествено ако имаш време и желание ,за раждането,понеже и на мен ми предстои следващата седмица.Малко ме е страх да си призная. #Crazy

Чао и лека вечер на всички!

Здравей,elen@, откакто сме си в къщи с беба нямам много време за нет-а и чак сега виждам твоя въпрос.
Моето раждане беше планово секцио в Майчин дом София поради висок диоптър и тесен таз.
Приеха ме 10 дни по рано за определяне начина на родоразширение.Не съм спала там само ходех сутрин до към 14 ч.Правиха ми стандартни изследвания на кръв,урина,поносимост към антибиотици,ЕКГ,интернист и т.н.Насрочиха секциото за 14.07.Вечерта преди секциото спах в болницата.След 18ч. не ядеш,след 22 ч. не пиеш вода.Сутринта в ранни зори ти правят клизма-не боли и не е нещо неприятно:)-обличаш тяхна нощница(задължително за раждането,иначе си ходиш с каквато искаш) и чакаш да ти доиде реда.Взимаш в един плик пари,документи,GSM,зарядно,вода,мокри кърпички,гащи и дамски превръзки,памперси за бебето,и някакви други ценни вещи ако имаш,другия ти багаж ти го донасят на следващия ден.Свалят те в операционната,слагат ти абокат,наливат ти 3-4 банки с нещо(мисля физиологичен разтвор),слагат ти апарат за мерене на кръвно и пулс,слагат ти катетър(малко боли ама малко) идва анестезиолог,пита те за алергии и ти слага спинална упойка-общо взето не боли,важното е да не мърдаш като през цялото време той ти обяснява какво прави.Слагат ти един параван да не виждаш корема си и те срязват,което ти изобщо не разбираш,но анестезиолога те информира.След малко чуващ бебешки рев и те информират за часа на раждането:)После педиатърка преглежда бебето и ако всичко е наред ти го показват да го целунеш:)После те шият дълго.Анестезиологът през цялото време говори с теб.аз лично към края на шиенето започнах да чувствам как ме отпуска упойката но не ме е боляло.Само усещах придърпване.След това те закарват в реанимация,където оставаш до другата сутрин.В реанимация те обезболяват 2 пъти.Като излезеш от упойка и преди нощния сън.Не мога да кажа че нв боли.Като те пусне упойката-боли,но се търпи.След 2 часа дават да пиеш вода,след 3-4 е добре да почнеш да се въртиш наляво надясно в леглото.Много боли,но след всеки следваш опит болката намалява.Сестрите в реанимация са мног внимателно и добри.Вечерта преди спане ако имаш желание можеш да пробваш разходка около леглото:)На сутринта ти правят тоалет,сменят ти превръзката,махат ти катетъра и ставаш.Качват те на 7мия етаж където те чака твоето бебе.Ако имаш сили го взимаш веднага ако не когато се почувстваш добре.Бебетата не са при майките но ги взимаш на всеки 3 ч.за по час.Първите дни боли доста но колкото повече се движиш по малко боли.Стоиш минимум 5 дни,ако всичко е наред можеш да си тръгнеш на 5 ия ден иначе на 7мия.На 7мия ти махат конците-не боли.Сега 10 дни след секциото почти съм забравила за него:)Леко ме наболява само нощем.
Стискам палци за леко и успешно раждане.Въобще не е страшно.Бих родила отново така без да се замисля.
Сега трябва да храня Ния:))

# 121
Здравейте от нас! Hug
Вече малко посвикваме и като спинка влизам да ви надникна!

Честито на всички нови мами!Да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват!  bouquet

Пъпчето ни още не пада,къпем се тук там отгоре отдолу!За яденето имаме много кърма чак се задавя,и преди да се кърмим се изцеждам малко!Асе нашите в къщи не ми дават да замразявам кърма и я хвърлям!После ако ми трябвала щяла съм да си имам! newsm78

Наде аз предния ден преди да родя,мъкнах една кофа към 5 кг на два три пъти и поливах цветята,после се разходих надълго,после се качих 2-3 етажа пеша и на другия ден сутринта ми падня тапата и от 0 разкритие стана след тапата 4 и после всичко много бързо стана!Така че и да нямате разкритие ще си дойде!Всичко е индивидуално де!
Хайде аз ви оставям за сега!
И скоро всички в Родени 2006 да знаете! Naughty

# 122
Макси, това ти е темичката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116417.msg2116531#msg2116531 гледай си я и пиши ако нещо съм объркала с обясненията, че мен напоследък хич ме няма нещо Crazy

# 123
Здравейте!
Аз съм съпругът на Ивичка. Снощи в 20,45 се роди малкият Траян. Тежи 3 200 и е висок 50 см. Скоро мама Иви ще ви даде повече подробности.

# 124
  • Варна
Честито на мама Ивичка и щастливия татко за бебе Траян! Желая му щастливо детство, а на мама бързо възстановяване и връщане в къщи! baloni baloni baloni baloni baloni

# 125
Честито бебе Траян на мама и тати!
На Ивичка бързо възстановяване.   Hug

# 126
 newsm51 smile3525 newsm51
Честито бебе Траян на мама Ивичка, тати и кака Мая! Да расте здрав и силен за радост на всички!

# 127
Честито на мама Ивичка!Да и е здрав и послушен бебешока, много да папка и да порасне голям !
Момичета, дойде и моя ред! newsm44 Тази сутрин докато се къпех и ми изтекоха част от водите.Останали са малко , но бебка е добре.Утре сутрин в 8 ме приемат за предизвикване или евентуално може и секцио, защото имам една стара  операция, която ме боли като се напъвам.Лекарката направи нещо , Рени разказаваше за такава процедура, нещо ми разбърка вътрешностите , и после имаше малко като кръв на ръкавицата и сега трябва много да се разхождам.Записах си веднага час при фризьор- да съм хубава за бебка, а и на снимките от изписването 4470
Някак така ми е по-сппокойно-знам кога ще е , а не постоянно да търся симптоми.
По-късно пак ще пиша, а сега да си хапна, че ми стържа корема от глад.

# 128
ЧЕСТИТО НА МАМА ИВИЧКА!!! ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ БЕБЕШОКА!!!

# 129
  • Варна
Айде Фиона и твоя ред дойде! Леко раждане и прекрасно бебче ти пожелавам!  bouquet

# 130
Фиона, стискам ти палци! Желая ти леко раждане и незабравима среща с малката ти принцеса! Чакам с нетърпение новини от теб утре!

Знаех си аз, че последна ще остана.  Rolling Eyes

# 131
Привет мами Grinning

Аз да се отчета,че напоследък не влизам много често.

Честито на новите майчета!Да са им живи и здрави рожбите и много да ги радват! Hug

Ние сме ощи 2 в 1 докога незнам newsm78
Наде,спокойно мила няма да си последна май аз вървя към посредните даже си мисля,че към августинките ще мина ама си оставам юлка ей...... Толкова много си ви обичам всичките Heart Eyes Hug

Днес бяхме при док за кръвно и тонове.Всичко е ОК.Ако не родя до края на седмицата в понеделник трябва да ходя за запис.
Вси си мисля,че ще пренося като знам колко нередовен ми беше цикъла ама...... здраве да е само бебка да е добре.

Това е засега от нас ако има новини щи пиша пак Wink
Целувки от нас. Heart Eyes  bouquet

# 132
Здравейте, аз още съм си с бебенце в корема, но ви чета. Искам да пожелая на всички ви здрави и щастливи дечица. И вие покрай тях бъдете здрави и им се радвайте. newsm51 newsm51 newsm51
Толкова са сладки и хубави бебетата ви.
Аз все още се колебая как да раждам - нормално с упойка или секцио. Различни мнения има по въпроса, но имам време да си помисля. На 11.08 трябва да дам отговор. Дано взема правилното решение.
Приятни занимания с малките ви съкровища.

# 133
Честито на мама Ивичка за бебе Траян! Да им е здрав и послушен!
На останалите 2 в 1 успех и скорошно щастие!

# 134
Благодаря!Наде, аз едва ли ще мога да пиша утре, а и таткото  не знам колко ще пише, за това може да ви съобщя чак като ни изпишат. Аз сега се върнах от фризьор и се качих по стълбите.Ей сега вече разбрах какво се предродилните контракции.Дано бебка тръгне да се ражда сама още тази нощ, че да не ме дупчат със системи утре.
Сега ще измия и пода, ч съвсем да ми почнат контракциите.

Ох, нямам търпение- взела съм си и камерата и фотоапарата.Мисля да направя една "Кутия на времето " за София(това име сме избрали).В нея да сложа разни неща от деня на раждането и през първата година, заедно с албумчето-дневник.Да я прибера някъде и като стане на 18 или на възраст , на която да оцени това да и я подаря.Мисля , че ще и е много интересно.
Може по късно пак д напиша нещо, ако не  докато се върна всички да си гушкате бебоците вече!Лесно и бързо раждане, здрави бебета и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт