Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 20

• 35 588
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Това в захранването-въпроси и отговори ли е? 😂 Това е редовен въпрос там. Заедно със сокчетата.
Аз съм модератор там. Другите модератори ми се смеят всеки път, като някой пусне такъв въпрос, защото ме побърква 😂 По едно време по 2 пъти на ден ги пускаха. За соковете ги заключвахме, защото ставаха големи караници.
Не мога да ги трая тези въпроси.

# 586
Ужас, това за киселото мляко в родилното верно си е подсъдно!
Дъщеря ми има рожден ден другата седмица и започвам да правя планове каква торта да направя за вкъщи Simple Smile Разбира се свекървичката вече е поръчала (без да ме пита) някаква торта, 'щото нали "била много красива" с всички тези захарни фигурки Grinning
Изпитвам голяма трудност да намеря от къде да поръчам торта за в яслата за децата (трябва да е от сладкарница и да взема сертификат) , тъй като искам да е без фондан и да е нещо по - нормално направено, а не бъкано със захар и яйца на прах...
А иначе последният път бабата и дядото пак бяха изненадани как така давам на детето за закуска кус кус само със сирене и масло, без захар и то го яде с апетит Grinning
При нас тортите са забранени. Което си е идиотско, на фона на това, че са разрешени пакетирани боклучета със срок на годност по - голям от мен.🤦
Като чуя за макарони със захар и сирене или попара с чай и същото или с мед и ми се повдига. По-гнусно нещо за ядене не мога да си представя. А ям пача, шкембе и всякакви дреболии. Ям и попара де. Децата също, но нищо не подслаждам.

# 587
Скрит текст:
Това в захранването-въпроси и отговори ли е? 😂 Това е редовен въпрос там. Заедно със сокчетата.
Аз съм модератор там. Другите модератори ми се смеят всеки път, като някой пусне такъв въпрос, защото ме побърква 😂 По едно време по 2 пъти на ден ги пускаха. За соковете ги заключвахме, защото ставаха големи караници.
Не мога да ги трая тези въпроси.

Не, от там излязох, както и от почти всички подобни групи. 2-3 съм оставила само, и пак изскачат подобни неща. Май ще изляза и от тях

Аз обожавам макарони със захар и сирене. Както и филийка със сладко/мед и сирене. Но нямам намерение да подслаждам каквото и да е, само за да го яде детето.
А баща ми не спира да напомня да давам кисело мляко на детето. Аз до три години съм си била търсила шишето с кисело мляко. Как ли не му обяснявах, че кърмено дете няма нужда от шише с кисело мляко... Не приема.

# 588
Пък моят баща все обяснява,че аз съм си заспивала с шишето с кисело мляко в кошарата с гордост 😐

# 589
Ох, всички ли имаме такива истории, моята е, че килимът пред кошарата бил винаги замазан, защото като съм изпиела шишето с кисело мляко, съм го хвърляла на земята.

Аз имам спомен как ми слагат захар в киселото мляко и на мен ми харесва как кристалчетата блестят вътре (виждах ги зелени 😆), ама на вкус винаги съм предпочитала без захар. А прясно мляко със захар ненавиждах, на кого ще му хрумне да го подслажда не разбирам, но в градината имам някакъв спомен, че така го правеха и аз не го пиех.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 07:31 от Фиффи

# 590
  • София
Аз не съм пила от шише. Кърмена съм до към 7 месец(захранена на 5м. и половина). Но сестра ми е минала на сухо мляко на 2 месеца-била е с анемия и са казали на майка ми, че кърмата и е недостатъчно хранителна за анемично бебе. Захранена на 2-3 месеца. И с шише с кисело мляко до 2 и половина-3. На село на ламперията до леглото имаше петна и се шегуваха, че като и се доспивало мятала шишето там.
Разликага между двете ни е, че аз съм гледана от новородена на село при прабаба ми.
Която днес ще мине за луда кърмачка и бебеноска 🤣 Кърмила е 4 деца(две на брат и) до 3-4 години, тандемно. Носила е в цедилото, не си е повивала децата и се е опитала да надделее над майка ми да не ме захранва и на 5 и половина месеца(бебето се захранвало, кято може да си вземе само от масата). Но като съм станала на 5м. майка ми се прибрала в София при баща ми и започнала консултациите при педиатъра. 2 месеца по-късно съм отбита. При сестра ми от новородена си е била в града и на редовни консултации.

# 591
  • WonderLand
Ей Дези, браво на жената, стопли ме това, което прочетох ❤️

# 592
Страхотна баба! Искам и аз една такава 😁

# 593
  • София
Почина преди 8 години, на 93г. Успя да види само един пра-пра-внук. Много готина баба беше, обаче и малко крокозъбел си падаше Smile Никой не смееше нищо да каже в нейно присъствие, в родата царуваше матриархат. Мъже, жени...всички командореше.
Баба ми(майка на майка ми) е кърмила и двете си деца по 2 години. Тогава майчинството е било кратко, но прабаба ми(свекърва) ги е карала с една количка до работата и, за да ги кърми в почивките.
Майка ми, за жалост, не беше попила много от тях, нещата които казваше, като съвети на сестра ми бяха "новостите" за кърмене през три часа, вода нощем, ранно захранване. Същевременно разказваше и за бабите какво са правили...и то с възторг. Много странно раздвоение-хем явно и харесва какво са правили майка и баба и, хем на собственото си дете дава други съвети. За щастие не е била твърде настоятелна и да предизвиква скандали. Сестра ми си извоюва своя път. А на мен вече не смееше нищо да каже и така сме я обучили, че вече е противник и тя на режими, водички и сокчета. 
Та с повече упорство и отстояване на позицията се преборват досадни майки Grinning Вече за свекърви, които по принцип са си зли, не знам дали това работи.

# 594
  • някъде в орбита...
(бебето се захранвало, кято може да си вземе само от масата)
Моята баба казваше нещо подобно - седи ли бебето на стола без да го подпираш, и може ли да си сложи храната в устата само, слагаш му чиния и на него. Което не изключва кърменето, нали - то си продължава до като може. Интересното е, че тук на курсовете за бременни, и след това на групите за млади родители, ни казваха почти същото Smile

# 595
  • Германия
И аз имам история с кисело мляко 😁 кърмена съм до към 8м някъде, след това баба ми ме “отмъкнала” на село за да може майка ми да се върне на работа. Там ме хранела с кисело мляко с много захар  и бързо съм заприличала на топка с крачета. Имам и снимки за доказателство, бая пухкава съм била

# 596
  • София
Аз съм била 8кг на 3 месеца Grinning Само на кърма. Била съм толкова дебела, че като ме мерили в здравната служба са ми изписали сироп за намаляване на апетита. Прабаба ми се накарала на майка ми и хвърлила сиропа Grinning   
Малкият ми син беше такава буца-на 2 месеца беше 7200 Grinning

# 597
Мъжът ми вчера “Не знам как ще го отбиваш някой ден, та той е влюбен в ци*ите ти” 🤣🤣🤣

# 598
  • WonderLand
Мен майка ми ме мъчеше до към 7 годишна абсолютно всяка вечер да ям разбъркано стоплено кисело мляко със захар. Леле няма такава гадост 🤢 Още си го спомням с ужас. Наскоро я питах защо така ме е мъчила, а тя ми обяснява, че да съм ядяла киселото мляко, щото било полезно, ама топло, че да не ми настине гърлото и със захар, щото без захар не съм искала да го ям...

# 599
  • някъде в орбита...
Бога ми, SilverDream, това звучи ужасно Hushed Тя така ли го е яла?!?

Общи условия

Активация на акаунт