Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 20

• 35 582
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Една комшийка с бебе на няма и два месеца днес каза, че изцеждала ябълки и моркови за сина й и че другия месец щели да почват с пюрета, защото педиатърката така била казала. Почнала сега , защото дъщеря й била много болнава, защото почнала да я захранва на 4 месеца. Съответно една баба каза: "Ами да, ние едно време също започвахме на 40 дена със сокчета, после плодови пюрета, бананова каша. По-здрави бяха децата тогава."

# 601
  • WonderLand
Бога ми, SilverDream, това звучи ужасно Hushed Тя така ли го е яла?!?

😂😂 Ами едва ли, то нали "бебешката храна е гадна" и може и да не го е опитвала даже, нищо, че мене ме мъчеше с лъжицата 😄

# 602
В нашето семейство киселото мляко се яде точно така, затова го ненавиждам. Ям го от хладилника без нищо, така го обичат и двете ми деца (за ужас на бабите си - видите ли, ще им изстинат гърлата и коремчетата).

# 603
  • WonderLand
Ааа сегажсе сетих, че преди време една майка беше писала в една от големите фейсбук групи, че яденето на студени неща убива мозъчните клетки 😄 горкия моя, само студени неща иска да яде, глупаче 😃

# 604
Това за студените храни го помня, че го четох 🤣

# 605
  • София
Из групите за ферментиеане на храни съм чела, че киселото мляко трябва да се яде на стайна температура. Активирали се някакви неща там с бактериите 😂 Студено не било толкова полезно.
Обаче топло Tired Face Ужасна гнус.

# 606
Аз всичко ям студено от хладилника (включително шоколадите си държа там, и то не само за да се крия зад вратата като ям 😆), синчето и то така обича и целогодишно ми мрънка за вода с лед. Малкото като пийне по-студено и прави едни физиономии 🙈, така че за нея опитвам да оставям навън някои неща да се аклиматизират. Но винаги се сещам едно време как трябваше да пия топла кока-кола със захар, защото нали това, че е студена и газировката са най-най-вредните неща точно на колата 🤣

Много ме “кефят” някои майки как за разни неща избирателно са съгласни с “едно време вие като бяхте бебета” и правят същите тъпотии с децата си, пък за друго са много модерни. Същевременно е доста тъжно млади майки как ги облъчват и притискат отвсякъде, решила примерно ЗВБ, да не дава вода или там каквото и да е и все има отбор противници и мрънкачи, трябва да си голямо перде, че хич да не ти пука и да си отстояваш позицията.

# 607
Мен каква ли не ме изкараха, че захранвам по ЗВБ недоносено бебе, с нисък хемоглобин и хипотония. Нямало да проходи, пречела съм на развитието му, липсвала мускулна маса. Ми напук на тези, които най-много ми намираха да го тъпча и ме заплашваха детето направи първите си крачки на 1 година има няма 8кг

# 608
  • WonderLand
Аз пък се дразня, че все слушам "едно време вде едно баба ти все био е яла" - еми яла е, вярно, без етикет, ама си е било чисто производство, не е е имало толкова химии, тор и препарати по зеленчуците, не са обработвани изкуствено. Винаги са били сезонни, подхранвани с тор от животните. Зимата домати са яли само от туршия. Ама простия мозък е прост мозък.

# 609
Свекървата ни е на гости и много се чуди как така бебето си яде без сол/захар, постоянно ме кара да съм му слагала по малко, а аз само повтарям, че вреди на бъбреците и не виждам нужда след като си яде с желание. Преди малко говори по телефона вероятно с майка си и се оплаква
- Аз като гледам това дете нито ще знае вкуса на вафлата, нито на близалката😂😁😂
Да уточня, че е на няма и 7 месеца 🙄

# 610
Много ще загуби това твойто дете. Плодове вместо близалки и вафли. Как не те е срам 😁😆🤣
Тия жени изобщо мислят ли като ги казват тия реплики...

# 611
Предстои ни връщане в родината следващия месец и от сега ме втриса малко, като си помисля що коментари ше изям при турнето на родословното дърво. Бебка ще е захранена ЗВБ от малко над месец, ще трябва да се въоража с цяла торба ' нашия лекар така каза' 'при нас така не дават' и това е.
При скайп аудиенцията с баба и дядо, баща ми пак подпитва 'ама кърмиш ли я още?' 'Да, тя е на 6 месеца все пак поне до годинка.' 'Ама от гърда ли?' Как се сдържах да не кажа 'не, от лакът' 🤪
Свекървата ни е на гости и много се чуди как така бебето си яде без сол/захар, постоянно ме кара да съм му слагала по малко, а аз само повтарям, че вреди на бъбреците и не виждам нужда след като си яде с желание. Преди малко говори по телефона вероятно с майка си и се оплаква
- Аз като гледам това дете нито ще знае вкуса на вафлата, нито на близалката😂😁😂
Да уточня, че е на няма и 7 месеца 🙄

# 612
При мен тези дни се отчетоха и двете баби.
1. Хваля се на майка ми, че бебето е спало цяла нощ без да става и веднага дежурната реплика - "Браво, починало му е коремчето". Това почиващо си коремче всеки път се споменава като се изкоментира кърменето през нощта. И разбира се - "Оо, имаш кърма, добре е, не е свършила".
2. ММ говори с майка си по телефона (тя е в чужбина и имат задължителна карантина, съответно не е виждала бебето отдавна). Обсъждат как като отпаднат мерки и стане по-сигурно ще дойде. И го слушам:
 - "Да, ще ни помогнеш, ще гледаш бебето малко".
 -  "Къде да ходим, само до магазин или на кафе?"
 - "А ти ли ще го кърмиш за толкова време"
 - "Ами да, още го кърми".
 - "Докато си прецени тя"
   Почва чуденето как се кърми 7-месечно. То тя ми споменава преди как сигурно вече съм почнала със сокчетата и че те така правили от трети месец.
Едни и същи работи си знаят отпреди 30 години.

# 613
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Предстои ни връщане в родината следващия месец и от сега ме втриса малко, като си помисля що коментари ше изям при турнето на родословното дърво. Бебка ще е захранена ЗВБ от малко над месец, ще трябва да се въоража с цяла торба ' нашия лекар така каза' 'при нас така не дават' и това е.
При скайп аудиенцията с баба и дядо, баща ми пак подпитва 'ама кърмиш ли я още?' 'Да, тя е на 6 месеца все пак поне до годинка.' 'Ама от гърда ли?' Как се сдържах да не кажа 'не, от лакът' 🤪

Свекървата нищо не кометирала за дългокърмения внук, но виж майка ми...
Все подпитваше -  "Ама ти още ли го кърмиш?"
 Аз -  "Да, защо?"
Тя  - "Ама той е много голям вече."
Аз-  "Да де, и какво?"
Тя - "Ама и зъби има, и пюрета яде..."
 Бяха едни безумни диалози, не е истина.
 Една позната също ме подпитваше дали още кърмя, и пита леко притеснено "Ама то вече има зъби, не дъвче ли?". Питах я, тя като пие дали дъвче, не успя да фортмулира отговор.

# 614
Открадвам лафа за дъвченето докато пие 🤣🤣🤣

Свекървата нищо не кометирала за дългокърмения внук, но виж майка ми...
Все подпитваше -  "Ама ти още ли го кърмиш?"
 Аз -  "Да, защо?"
Тя  - "Ама той е много голям вече."
Аз-  "Да де, и какво?"
Тя - "Ама и зъби има, и пюрета яде..."
 Бяха едни безумни диалози, не е истина.
 Една позната също ме подпитваше дали още кърмя, и пита леко притеснено "Ама то вече има зъби, не дъвче ли?". Питах я, тя като пие дали дъвче, не успя да фортмулира отговор.

Общи условия

Активация на акаунт