За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 663
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
виж тук, Доли http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html

. След известно време,когато вече са готови за консумация, в един момент почва да им избива мухъл... На какво се дължи това и може ли да се предотврати?
благородната плесен, нищо им няма, появява се при влага. Избърсвай/или почисти с ножа и хапвайте.

# 271
  • Пловдив
виж тук, Доли http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html

. След известно време,когато вече са готови за консумация, в един момент почва да им избива мухъл... На какво се дължи това и може ли да се предотврати?
благородната плесен, нищо им няма, появява се при влага. Избърсвай/или почисти с ножа и хапвайте.
Пепчо, благодаря за отговора! Така и правя,ама не ми харесва лекият дъх на мухъл...Надявах се, че има нянкакъв вариант да го предотвратя, но щом няма, ще ядем повечко, та да не се стига до там Wink

# 272
  • под тепетата
Готовите ги съхраняваме във фризера, увити във фолио. Така няма плесен.

# 273
Ще готвя боб със свински крачета в слоу кукъра. Кипнах боба. Мисля и крачетата леко да сваря (домашни са, но от малко прасе). Дали да ги варя до полуготовност или само колкото да падне пяната? Докато ги варя да сложа ли някакви подправки и какви? После на яденето какви подправки биха подхождали (на постен боб слагам лук, червен пипер, калоферче и гюзум). Дали и сега да сложа същите? 🤔
Благодаря за отговорите предварително! 🌹

# 274
Здравейте, моля за изпитана рецепта за домашна шунка. Сигурна съм, че много назад съм чела тук в темата.

# 275
Здравейте! Може ли някой да ми каже как по заведенията приготвят хрупкавите пилешки крилца? Пробвала съм с мед, соев сос, но явно не е това тайната на тази уникално вкусна коричка

# 276
  • Sofia
Здравейте! Може ли някой да ми каже как по заведенията приготвят хрупкавите пилешки крилца?
Без да съм пробвала, смятам че крилцата са първо варени и после шокирани в загрята мазнина за кратко.

# 277
Има ли специални форми за онези сладки фунийки с ванилов крем и евентуално къде мога да намеря? newsm78

# 278
Има ли специални форми за онези сладки фунийки с ванилов крем и евентуално къде мога да намеря? newsm78

Има формички-фунийки, моите от нета ги поръчах, отдавна беше, но съм виждала и в магазините, където продават домашни потреби.

# 279
Напоследък във фейсбук ми излиза като реклама един сайт "Дреболии.ком" (мисля, че така беше), там имаше форми за фунийки.

# 280
Има. Но повечето хора си пазят тенекиените формички от соца. До неотдавна съществуваше един магазин за подобни неща на Женския пазар, но преди може би 5-6 години го затвориха. Ще се радвам, ако някой сподели информация за място, където се продават сега (може и онлайн).

# 281
Моите са правени от старите капачки от кис мляко, от соц времената. Сега виждам продават фунийки из домашни потреби, но ми се виждат големи....могат да се направят от по-дебело домакинско фолио

# 282
Благодаря ви, момичета!  bouquet утре тръгвам да търся  Laughing

# 283
Моите са от големите ,навивам донякъде, иначе не става.

# 284
Сега погледнах, в Дреболии.ком има форми за фунийки, 11см дължина, 3.5см диаметър, 0.60лв за брой.

Общи условия

Активация на акаунт