За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 634
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 12 245
В " Берьозка " има руска сметана .
Същото бих препоръчала, освен това е 250 мл и е.... няма такава, иначе сметана не по-малко от 30%

# 376
  • Мнения: 2 816
Момичета , освен за украса на сладкиш/торта , как мога да употребя физалис ?Благодаря!
Скрит текст:

Само за украса и чай съм го мяркала, Дени
П.п и в плодови салати

# 377
  • Мнения: 1 507
Здравейте,
В търсене съм на сполучлива рецепта за телешко варено или задушено, само да не е жилаво и твърдо. Мислех да го сложа в тенджера под налягане, но в една тема от 2004 прочетох противоречиви мнения за готвене на телешко по този начин.
Та, моля, помагайте с изпитана рецепта.

# 378
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Аз варя месото в обикновена тенджера по-дълго, на бавен огън. Ползвам телешки джолан. Останалто са лук, моркови, картофи, целина и зърна черен п-р.

# 379
  • Мнения: 43 786
Мога да ти препоръчам телешкото от Лидл. Винаги ми е оставало крехко. Дори не ползвам тенджера под налягане. Рецепта- според вашия вкус.

# 380
  • Мнения: 896
Много хора забравят една подробност. Много зависи от коя част ще е месото. За телешко варено в тенджера под налягане ползвам джолан. Врата и гърдите също стават, но в тях има гадни жили. Понакога преди да го варя го запържвам леко.

ПП: А относно лидъл. В понеделник купих тарелка обезкостен пилешки бут, годността му беше до вчера, като го отворих такава воня ме удари че се наложи да проветрявам кухнята. Не знам колко пъти е препакетирано, но ми прави впечатление че качеството на месото го влошиха.

# 381
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
Пилешкото, заради газовата среда на пакетиране, винаги му мирише неприятно, без значение срока. Но никога не съм имала проблем.

# 382
  • Бургас
  • Мнения: 24 659
Хелоу, банда!
За първи път ще правя реване.
Питанката ми е, наистина ли в тестото няма никаква мазнина?
Няколко рецепти погледнах, включително и тази от тефтера на мама, по която щр го правя. Мазнина няма!?

# 383
  • Мнения: 8 494
Хелоу, банда!
За първи път ще правя реване.
Питанката ми е, наистина ли в тестото няма никаква мазнина?
Няколко рецепти погледнах, включително и тази от тефтера на мама, по която щр го правя. Мазнина няма!?
Няма мазнина. Имам в тефтера две рецепти и двете са без.

# 384
  • София
  • Мнения: 12 762
Хелоу, банда!
За първи път ще правя реване.
Питанката ми е, наистина ли в тестото няма никаква мазнина?
Няколко рецепти погледнах, включително и тази от тефтера на мама, по която щр го правя. Мазнина няма!?

Това си е сиропиран пандишпан, ама ние му викаме реване. И аз имам една подобна рецепта, но правя едно турско реване с маково семе и крем. При него стоят по съвсем различен начин нещата.

# 385
  • Бургас
  • Мнения: 24 659
Благодаря ви, Ваня, Фортуна!
Вече се пече реването, ще докладвам после какво се е получило.

# 386
  • Мнения: 1 507
Благодаря на отговорителите на въпросите ми за телешкото.
Месото е шол, позапържих го малко и го сложих в тенджерата под налягане с дафинов лист и бахар. Стана много ароматно, крехко, но малко сухо. Прецедих бульона и добавих целина, пъщърнак, лук, моркови и картофи. Добавих и месото и поръсих с пресен магданоз. Стана много вкусно.

# 387
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 667
Здравейте момичета,

Имам едно въпросче, относно начина на съхранение на тиквените сладки и "ангрлските очи". Как е по-добре да се съхраняват до празниците, затворени в кутии или в отворен поднос?

# 388
  • София
  • Мнения: 12 245
Здравейте момичета,

Имам едно въпросче, относно начина на съхранение на тиквените сладки и "ангрлските очи". Как е по-добре да се съхраняват до празниците, затворени в кутии или в отворен поднос?

В кутии и на хладно ги оставям, когато ми трябват изваждам.

# 389
  • Бургас
  • Мнения: 24 659
Реването се получи супер!

Общи условия

Активация на акаунт