За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 585
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 175
Честито Рождество!
Имам нужда от помощ.
Искам да направя шоколадов мус, но ме притесняват суровите яйца. Пресни са, домашни, но искам и децата да опитат.
Бях правила веднъж с термично обработени жълтъци, но се прецака всичко. Някой със съвет и някаква тайна, моля!!!
Мисля да сложа 200 гр.кувертюр, 200 гр.животинска сметана, имам и домашно масло без белтък, домашни яйца.
Предложение...

https://harryandlexy.com/vkusnichko/lakomstva/musoveikremove/sho … s-s-dve-systavki/

# 481
  • Мнения: 35 645
Здравейте!
Утре предстои да ходя на събиране с доста хора, около 20-30 и някои по желание ще носят неща домашно приготвени.
Бухте ли ми дали идея какво мога да направя, за да занеса?

# 482
  • В градината...
  • Мнения: 16 079
Така го направих и аз - без яйца, но само с 200мл.сметана, стана по-шоколадов.

# 483
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Здравейте!
Утре предстои да ходя на събиране с доста хора, около 20-30 и някои по желание ще носят неща домашно приготвени.
Бухте ли ми дали идея какво мога да направя, за да занеса?
След 6 години приготвяне на храна в кутия за у-ще на детето, смятам че може всичко да занесеш. Трябва да имаш и подходящ съд.

# 484
  • Мнения: 4 476
peacockпредлагам ти този кекс лесен е за приготвяне и много вкусен лично аз го правя за 4ти път
http://www.vkusnoteka.bg/2019/11/blog-post_26.html?m=1

# 485
  • В градината...
  • Мнения: 16 079
Солен кекс с колбас, маслини...
"Сърмички" от кори за баница с маслиниз колбас и т.н. (правят се на малки хапки).

# 486
  • Мнения: 496
Марчева, Морена, не мога да не ви покажа какво сътворих с ваша помощ. Снимката е ужасна, но тортата ``Сахер`` стана превъзходна за нашия вкус Simple Smile Благодаря ви, дами - на вас и на всички останали, които винаги се отзовавате!
Скрит текст:

# 487
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
separate, страхотна е, поздраления!  Hug

# 488
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Колко захар има в тази торта?
Миналият ден бях втрещена от една показана по тв канал торта,която беше с 3,5кг захар и около 1кг масло 😳

# 489
  • Мнения: 15 357
Имате ли представа как се съхранява веян паламуд?
Беше десетина дни на вън,готов си е за ядене,но от тук насетне какво следва?Стои на открито или се съхранява в хладилник?

# 490
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Може да остане на открито до 10 г-са . Другият начин да се увие плътно в кухненска хартия и да се съхранява в хладилник.

# 491
  • Мнения: 496
Колко захар има в тази торта?
Миналият ден бях втрещена от една показана по тв канал торта,която беше с 3,5кг захар и около 1кг масло 😳
Doli, по препоръка на Марчева използвах тази рецепта

Направих я обаче с готов конфитюр от кайсии, а в глазурата намалих захарта на 150 гр., вместо посочените 250 гр. Все пак захарта в конфитюра не е малко, а и шоколадите, които ползвах, бяха с 45% какао, не с 85%, както е по рецепта. Реших, че с 250 гр. захар ще стане ужасно сладка. И не сбърках Simple Smile Другия път обаче ще сложа наистина горчив шоколад, да видим как ще се одобри повече.

# 492
  • Мнения: 15 357
Може да остане на открито до 10 г-са . Другият начин да се увие плътно в кухненска хартия и да се съхранява в хладилник.
Благодаря!

# 493
  • Мнения: 10 753
Колко захар има в тази торта?
Миналият ден бях втрещена от една показана по тв канал торта,която беше с 3,5кг захар и около 1кг масло 😳

Аз повечето рецепти ги адаптирам доста, защото количествата захар са абсурдни.

# 494
  • Мнения: 1 953
Скрит текст:
Колко захар има в тази торта?
Миналият ден бях втрещена от една показана по тв канал торта,която беше с 3,5кг захар и около 1кг масло 😳

Аз повечето рецепти ги адаптирам доста, защото количествата захар са абсурдни.
Hands Plus1
И аз правя същото. Ако трябва да опитам нещо толкова сладко, направо си припадам преди да съм опитала Joy.

Общи условия

Активация на акаунт