
За 20 броя щрудели:
* 20 броя кори за баница
Пълнеж:
* 500 г обелена и почистена от семките тиква
* 500 г обелени и почистени ябълки
* 360 г захар
* 2 пакетчета ванилия
* 1 и 1/2 ч.л. канела
* 50 г галета
* 30 г краве масло
* 30 мл олио
За намазване на щруделите:
* около70-80 мл олио
* пудра захар за поръсване
Първо се приготвя пълнежът.
Тиквата и ябълките се настъргват или се смилат в блендер, но не на пюре, а да останат по-едри частици.
Олиото и маслото се загряват в тиган с дебело дъно и тиквата и ябълките се задушават за 5-6 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавят се захарта, ванилията и канелата, разбърква се и се оставя сместа на котлона, за около 10 минути, като периодично се разбърква.
Маха се от огъня, добавят се галетата, разбърква се и се оставя да се охлади.
Корите се разгъват, поставя се разгъната салфетка върху тях и се изрязват по нея, да се получи квадрат. Общо взето, маха се една широка странична лента и всички кори може да се отрежат накуп с ножица.
След това всяка кора се сгъва първо през средата на две, а след това се прегъва още веднъж, да се получи малък квадрат. Следва оформлението, което мисля да спестя като обяснение, а да погледнете снимките и да видите как се сгъва и получава форма на елхичка.

Сгорещява се олиото и върху всяка елхичка се поръсва с горещо олио (по 1 ч.л.) или се намазва с четка.
Пекат се в загрята фурна на 180 градуса на средна скара, за около 15-20 минути.
Изваждат се, оставят се да се охладят и се поръсват с пудра захар.
