20 г прясна мая
2 с.л. захар
2 бр. яйца
500 г брашно
125 г масло
счукани орехи
канела
За сиропа:
3 и 1/2 ч.ч. захар
4 ч.ч. вода
Маята се разтваря в 120 мл хладка вода заедно със захарта и се оставя да шупне. Добавя се към леко разбитите яйца и заедно с брашното се омесва меко тесто. Разделя се на 4 части, всяка от които се разточва на правоъгълна кора. Намазва се с разтопеното масло и се поръсва с орехи и канела. Кората се навива на руло, леко се разтегля надълго и се реже на парченца с дебелина 1 см. Нареждат се легнали в намазнена тава на разстояние едно от друго и се оставят да втасат. Пече се в предварително загрята на 170С градуса фурна около 20 минути, или докато порозовеят. Изваждат се от фурната и веднага се заливат със студен сироп.
Сиропът се приготвя, като водата и захарта се загряват в съд на котлона, докато започнат да излизат мехурчета, без да ври.