Кога отделянето на деца от родители е в интерес на децата?!

• 5 892
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
  • град-държава
Не ти чета простотиите докрай, съвсем отделен въпрос е, че вече сме ги нищили тези.
Първо благодаря, че няма начин да съм на мястото на социалните.
Второ също не бих взела нещо от тази държава и тези социални, както и не взимам. Ако трябва да ходя на работа, камо до идиотските им курсчета ще ми е, чрез които си отчитат дейността.
И ти избегна няколко пъти въпроса за финансовата мотивация, заради която сте се разработили така усърдно, но не го приемам навътре.😉

# 61
Не разбрах - ти колко храненици отгледа лично и им осигури живот като на твоите деца?
Курсчетата съм съгласна, че няма да помогнат на слабоумна разплодна крава, която едно шише не може да измие. Какво предлагаш като работещо решение?

# 62
  • град-държава
Аз гледам толкова деца, колкото мога да си позволя. Не ти разбирам въпросите, или не си чела законите за социалните услуги - така или иначе ще финансираме частници. В това число и конкретните курсчета
Защо чуждите деца трябва да са моя отговорност? И трябва ли само богатите да имат деца?

# 63
  • София
Задай ми въпроса за финансовата мотивация отново и ще отговоря.
Наистина ли много държиш да се държиш грубо или ще говорим рационално? Ако ще се държиш грубо, то разговор няма да има. Ти реши кое ти е по-важно. Имам безкрайно търпение, но няма как да търпя грубо отношение.

# 64
Отговори ми на въпросите, не е толкова трудно. Иначе си обикновена анономна лицемерка, която много се възмущава на чаша ракийка от неща, които не разбира.

# 65
  • град-държава
Алкохол не употребявам и не, не ми е важно да говоря с подобни хора.
Лицемерие е загрижеността към децата от подобни хора.

# 66
  • София
Благодаря за отговора. Поне сега нещата с комуникацията между нас двете са ясни - отказваш комуникация, а предпочиташ да си запазиш грубото поведение.

# 67
Пишеш глупости и избягваш съществените коментари.
Впрочем, на въпроса ти - да, смятам, че човек е длъжен да има някакво приемливо материално и ментално състояние, с което да отгледа деца, а не само да ги направи. Минимумът е работа и жилище. Колкото до правенето на деца, всички знаем какво реално е и колко е приятно, но по-нормалните от нас са чували за контрацепция и не са родили на 16.

# 68
И трябва ли само богатите да имат деца?
Не разбира се. Но не е нужно да си богат, за да изринеш лайната, в които живеят децата ти. В обсъждания казус, буквално. Не е нужно да си богат, за да не слагаш отрова за мишки до леглото на 9-годишното дете, което съвсем наскоро умря така нелепо. Предполагам, си чела за този случай. Изобщо не е въпрос на богатство или бедност, а на елементарна отговорност към децата ти.

Ако починалото от отровата за мишки до леглото му 9-годишно дете беше взето от социалните, включително и аз щях да врещя как отнемат деца от родителите им, вместо да помогнат на тези родители. Но детето щеше да е живо. Сега е мъртво.

# 69
  • град-държава
Уиш, ако бяха взели детето на министъра, сега щеше ли да е живо? Сигурна съм, че домът им е много чист и подреден.
Пост #4513
https://m.bg-mamma.com/?topic=1110709.4500
С каква цел е дублирането на темите?
Заиграването с човешки трагедии не прави чест, нито услуга на никого. Ако искат да ти вземат детето, винаги могат да си намерят повод и причина, ако не искат, също. Такива са критериите.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 11:00 от Vermilion`

# 70
Верми, трагедията с детето на министъра е резултат от един единствен инцидент. А в двата случая, за които аз пиша, става дума за системно и ежедневно неглижиране дори на базовите нужди на децата. Върл противник съм на безконтролната намеса в семействата и начина, по който родителите отглеждат и възпитават децата си, но някакви граници трябва да има, за да не се допуснат трагедии като описаните. И точно тези граници са много тънки и хлъзгави. Плюс факта, че преценката и изпълнението зависят от човешкия фактор, а той не винаги е обективен.

# 71
  • град-държава
Така е Уиш, съгласна съм с теб, но към момента така са поставени нещата и понятията престъпно размити, че просто няма начин да подкрепя подобно нещо.
Който се интересува за какво говоря, да си отвори промените в законите за социалните услуги и ззд.
Не може всички да се родим при равен старт и условия, не може и да се  осигурят такива за всички. Който тепърва ще строи комунизма да си гледа работата. В крайна сметка пак всичко е за пари, власт и контрол. Когато си изринат и оправят гетата, тогава да ми се правят на спасители.

# 72
Да, съгласна съм, че първо от критериите трябва да се започне и тези критерии, освен всичко друго, трябва ясно да очертаят изискванията към човешкия фактор, който ще преценява и взема решения.

# 73
Не може всички да се родим при равен старт и условия, не може и да се  осигурят такива за всички. Който тепърва ще строи комунизма да си гледа работата. В крайна сметка пак всичко е за пари, власт и контрол. Когато си изринат и оправят гетата, тогава да ми се правят на спасители.
Така е, не можем.
Но твоето е двоен стандарт.
Виждам много работещи цигани. Нямам идея къде живеят. На тях, поне както ги виждам, няма защо да им вземат децата. Но на каруцарите, дето ровят по кофите, има защо. Никога въпросът не е бил всички да тръгнат с равен старт, а да не се оставя някой в патогенна - буквално и преносно - среда. Да не се изоставя да бъде пребиван, гладен, неграмотен, заринат с гниещи боклуци, заразен Бог знае с какво. Кое му е трудното за разбиране?
А ЗД реагира на сигнали. Ми хайде подавайте сигнали, де! И тук кое е трудно за разбиране?
Надявам се само сега да не се почне другият рефрен 'амчи тя държавата не реагира на сигнали, що да си давам зор, аз тези не ги познавам и без това'. Който рефрен е почти елегантен евфемизъм на 'аз съм си добре и за другите не ми дреме особено, обаче ще напиша няколко мнения, в които да се направя на отвратена и възмутена'.

# 74
Vermilion`, къде видя някой да пише, че на всички бедни хора трябва да им се отнемат децата? В посочения случай не им се отнемат заради бедност, а заради цялостното им отглеждане! Може да си беден и пак да поддържаш дома си да не се превърне в бунище, нали така? И да обгрижваш децата си както можеш. Извинявай, но на теб нормално ли ти се вижда бебе да е заринато с боклуци и да живее в мръсотия? Пак подчертавам МРЪСОТИЯ, а не БЕДНОТИЯ!

Общи условия

Активация на акаунт