Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

  • 50 430
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 3 939
Виж по-евтините лаваци, те са с повече или само робуста, затова правят повече каймак и няма кисели-робустата не киселее.

# 376
  • Мнения: 9 435
Моля за препоръка за кафе на зърна, което да прави плътно, некисело кафе, с каймак. Машината е saeco odea go( рециклирана, като нова) и я имам от няколко дни. Чудя се дали не сбърках защото до последно се колебаех между saeco и dedica на Делонги. Надявам се проблемът да е в кафето. В момента съм с на Чибо- Еспресо Милано Стайл. Сякаш коментирахте Лаваца интенс преди , някаква зелена?

Milano e 100% арабика и няма как да не е кисело, а и е по-тънко. Аз ползвам Лаваца  росо или на Коста, но не си спомням кой вид точно. Ако искаш да е Чибо, пробвай със Сицилия.

# 377
  • Мнения: 51 072
Milano e 100% арабика и няма как да не е кисело,

Има, има, аз мразя кисели кафета, но иначе пия само 100% арабика. Та може, значи.
Онази Коста често се намира на промоции в Лидл за по 20 лева и за тези пари си струва. Малко по-зле е от хубавите Лаваци, но става, а за 20 лева е с много добро съотношение цена/качество.

# 378
  • Мнения: 710
Всичкото прегоряло кафе не е кисело, примерно на коста или старбъкс.

# 379
  • Мнения: 51 072
Всичкото прегоряло кафе не е кисело, примерно на коста или старбъкс.

Хайде сега - щом не е кисело е прегоряло, демек некачествено. Ми не е така, има и скъпи некисели кафета, и Дъбов предлага некисело...

# 380
  • Мнения: 710
Кажи речи, неразбиращите от кафе му налитат много.

# 381
  • Мнения: 51 072
Хич не ме интересува дали разбирам, или не. Интересува ме какво ми харесва. Да разбирам повече от Дъбов, че да му намирам мана на печенето не се осмелявам. Освен това при вината например има разлика между кисело и таниново тръпчиво. И за кафето може би не говорим за едно и също.

# 382
  • Мнения: 14 210
Кажи речи, неразбиращите от кафе му налитат много.
Не мислиш ли, че "малко" прекаляваш?

# 383
  • Мнения: 710
Не мисля, фактите са такива. Кисела нотка трябва да има в малка или по голяма степен за да може кафето да има някаква стойност.

# 384
  • Мнения: 14 210
Фактите?!
Смятам, че разбирам от кафе, но си имам и собствен вкус. Едно е кисела нотка, друго е киселяк или и с това не си съгласен?

# 385
  • Мнения: 710
С това съм съгласен, киселяк е свободен термин иначе.

# 386
  • Мнения: 51 072
Ако имаше един единствен правилен вкус, да се свети името му, тогава щеше да има и един единствен тип кафе и толкова. Ама не е така. И ако не ми харесва кисело кафе, от моя гледна точка е много тъпо да го пия, защото така било редно. Ще пия каквото ми харесва и толкоз. Да не говорим, че и вкусовете са въпрос на мода и каквото се харесва днес може да не се харесва утре. И утрешните ценители ще бъдат възпитани да харесват друго. Именно възпитани, защото вкус се възпитава и култивира. А мен никой не ме е възпитавал какво кафе да харесвам и затова съм натурална Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 16:54 от Черна станция

# 387
  • Мнения: 1 888
Е то аз си виках - "сигурно има нова тема и съм я пропуснала", като влизам, то не е писано отдавна. Зададох въпрос, сега темата се раздвижи, но нямах предвид да се изпокарате, де, след моя въпрос Grinning

# 388
  • Мнения: 3 939
Всеки има вкус, но не всеки разбира и малко от кафе.
Това е като с домашното вино, всеки втори е най-големия майстор и виното му е чудо и приказ, но на практика в 90% от случаите не става за пиене дори.

За това понякога има чак разсърдени, а няма защо.
Доказано е многократно, че по-доброто и качествено кафе е арабиката и че масово купешките са прегорели-горчиви и това са фактите.
Сега че на някои им харесват такова си е така и няма нужда от сръдни.

# 389
  • Мнения: 51 072
Чак пък сръдни? По-скоро има реакция към твърде надменни и високопарни изказвания от някои хора.
Иначе за домашното вино си съвсем прав - като цяло си мирише на бъчва и не става. Почти няма хубаво.

И за арабиката си прав - аз пия само 100% арабика. Не обичам и горчиви кафета. Но да ми вменяват, че съм профан, защото Лаваца не знае как да си пече кафето и гони селския вкус на масовия българин (който харесва Нова Бразилия), че даже и Дъбов е профан, понеже  допуска некисели кафета, това вече е малко много.

Ето едно от кафетата, които пия най-често. Лаваца казва, че е средно изпечено, но изведнъж идва някой и казва, че понеже не е кисело е прегорено.

https://maxshopbg.com/product/%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%86%d0% … %bd%d0%b0-%d0%b7/

Общи условия

Активация на акаунт