Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

• 50 404
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Домашното вино..... Има-няма само 1% от всички опити съм имала сполучливо попадение. То и със зехтините работата стои по сходен начин.
Има и един друг момент- има хора, които биха оценили доброто кафе, ама като нямат 100 кинта за две шепи зърна, к'во пра'им?!

Онзи ден една позната ми дойде на гости и ѝ направих едно късичко, ароматно кафенце, понеже все твърди, че обича хубаво кафе. Направо ме отврати като взе каната с водата от масата и си допълни чашката.....

# 391
От вино не разбирам много и не бих коментирал, ако няма финанси има и бюджетни пекарни , които продават прилична арабика от 25-30 лв за кг. Разреждането с топла вода е ок, дългото кафе не Wink

# 392
Разреди го със студена вода от кана Брита.

# 393
Разреждането с топла вода е ок, дългото кафе не Wink

По принцип съм съгласна с това, но следва да се уточни какво е "дълго кафе". Ясно, че ако в някое капанче с една доза кафе ти напълнят пластмасова чашка от 200 милилитра почти догоре нещата са отекли. Но от друга страна самите италианци си дефинират три вида кафе - espresso (25-30 ml/7 g), ristretto (12,5-15 ml/7 g), lungo (45-50 ml/7 g).
И все е приемливо. Не, че лунгото е върхът чак, ама сигурно има кой да го харесва и не го бесят за това.

# 394
Лунго от 7г кафе е това дето не става за пиене, който ще да го дефинира.

# 395
nil desperandumаз съм с Делонги , много хубаво е Лаваца Rosso - червен пакет  и Лаваца Crema - един златен пакет .

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 00:09 от Деляна Рангелова

# 396
Моля за препоръка за кафе на зърна, което да прави плътно, некисело кафе, с каймак. Машината е saeco odea go( рециклирана, като нова) и я имам от няколко дни. Чудя се дали не сбърках защото до последно се колебаех между saeco и dedica на Делонги. Надявам се проблемът да е в кафето. В момента съм с на Чибо- Еспресо Милано Стайл. Сякаш коментирахте Лаваца интенс преди , някаква зелена?

Бих ти препоръчала тези кафета :

На кафеавтоматът на Бош докарвам доста добро кафе с тях.

# 397
  • в 1001-та нощ
Maromas Orphea e ... не е за всеки - никога не съм пила толкова особено кафе - кафе гилотина. Исках много силно кафе и ми го препоръчаха с особено мнение - че хората или го харесват много или им е непоносимо - аз бях от вторите.

Има го и в разфасовки от 500 гр - ако някой би го тествал - препоръчвам малки опаковки.

Това кафе много ми хареса - https://coffeespot.bg/Hausbrandt-Espresso-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D1 … -1%20%D0%BA%D0%B3 След време повторих, като че ли не изпитах същото удовоствие.

Харесват ми арабиките на Бианчи - сега поръчах лешниковото им - да го видим Simple Smile

# 398
  • в 1001-та нощ
Отворих лешниковото на Бианчи - уникално - няма такъв аромат. Не помня в тази или в друга тема поитах за кафетата с аромати. Имах опит с едни на Лаваца, както и с други, на които пише - вкус на бисквити, шоколад, ама не се усеща нищо.

Сега с това Бианчи - още, като отворих пакета - уникален аромат, след това и от чашата. При отпиване е меко, няма киселеене или горчилка. Ако не знаех, че е лешниково - щях да асоциирам именно шоколад и бисквити.

Надмина очакванията ми многократно Simple Smile Със сигурност ще пробвам и други аромати.

# 399
Благодаря на всички за препоръките за хубаво, некисело , плътно кафе, с каймак, за автомат. Доколкото разбирам тези кафета не могат да се намерят в  някоя от веригите Кауфланд или Била/ Метро , а само по интернет, чрез поръчка? В Лидл например има ли хубаво на зърна? Гледам има някакво био?

# 400
Напротив, всяко едно от по-читава марка е такова, гледай да е смес, не Арабика.

# 401
  • в 1001-та нощ
Благодаря на всички за препоръките за хубаво, некисело , плътно кафе, с каймак, за автомат. Доколкото разбирам тези кафета не могат да се намерят в  някоя от веригите Кауфланд или Била/ Метро , а само по интернет, чрез поръчка? В Лидл например има ли хубаво на зърна? Гледам има някакво био?

Първия път, като бях взела от Lidl - Bellarom много ми хареса. След това няколко пъти взимах пак - абе не ми беше така приятно и в крайна сметка се отказах.

# 402
  • София
Здравейте,
Някой да ли е пробвал кафе Italiamo от Лидл?
Скрит текст:

# 403
  • София
Тук нали обсъждате Бианчи и аз си взех най-евтиното - Силвър фемили. Ами супер е! Не е горчиво, не е кисело. Като разгледах зърната, си личи, че са различни. Отначало си викам - това май не е добре, но всъщност е перфектна смес.

# 404
  • Varna
Изчетох цялата тема. Общото мнение е, че за хубаво кафе трябва машина с ръчна цедка и хубаво кафе. Ние в къщи пием много кафе.
Кафемашината ми е хубава и здрава:
http://techno-shop.bg/product/14288/kafemashina-delonghi-ec-820-b.html
Мисля да си купя мелачка и бих искала да ме посъветвате каква да е. Нямам много място на плота и бих искала да е една идея по-малка. Четох, че тези с дискове са по-добри от тези с ножове.
Приемам всякакви съвети.
Като се заглеждам и по автомати, но моята машинка за сега си работи добре и се чудя

Общи условия

Активация на акаунт