Базедова болест - Тема 9

• 19 214
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Приятели, лекари от София ми препоръчват д-р Райна Стоянова  ИСУЛ, някой може да е писал за нея, но не си спомням, та,  ако имате мнение за нея, ще се радвам да го споделите.

# 256
Някой приемал ли в В12 по време на лечение с пропицил или метизил.Дали ако си пръскам спрей под езика ще има някакво взаимодействие?

# 257
Aз, нямах проблеми изобщо, действие от Б12 не забелязах.

# 258
И аз пих В12, но на хапчета, заедно с пропицила. Нямах проблем.

# 259
Djerilinda, стискам палци всичко да е наред!

Моля за мнение - според вас мога ли да пия Магнезий? В момента съм след лечение и уж съм в ремисия. Докторката каза нищо да не пия, за да не активирам жлезата, но съм ужасно подута, тотален запек имам, хем тренирам всеки ден и не ям тесто и захар Sad

# 260
Аз съм пила, но не мога да ти кажа да пиеш или не.
За разхлабване съм ползвала сушени сини сливи, хуск, а сега в този сезон-зелев сок.

# 261
  • Бургас
Аз както знаете съм все с диарии,но не ме разхлабва магнезият.Предполагам,че може,той е необходим за организма.
За подуването-диуретик,но лекар трябва да го назначи.
Аз онзи ден (в неделя) ходих при дежурен в неотложна помощ,прави ми кардиограма-всичко е ок,само ТСХ ми е със стотни над нормата,трябвало да е около 1 и нещо.Ми...сега 3 пъти седмично доза 125.
Прави сте да не бързате с операциите.Майка ми е с изцяло премахната жлеза,след операцията скъса менискус,направи инсулт,взе да вдига кръвното.
На мен дозата ми постоянно се увеличава,стигаше ми доза 75,после минах на 100,сега трябва четири дни 100 и три дни 125... Не знам до кога ще се увеличава.Направо ми писна.

# 262
Какво количество магнезий ви разхлабва? Така и не можах да постигна това.

# 263
Какво количество магнезий ви разхлабва? Така и не можах да постигна това.

Половин таблетка от 500 мг ми действа супер. Ще пия няколко дни, да видя какво ще стане.
Благодаря за отговорите Simple Smile

# 264
  • Бургас
А аз винаги пия по две таблетки от Абофарма и не ме разхлабват за щастие.
Знаете ли,че ако пиете магнезий,трябва да е два часа преди или след другите лекарства,намалява много действието на другите лекарства,ако се пият едновременно.И калцият е така.А магнезий и калций не е препоръчително да се пият заедно.

# 265
Аз доколкото имам информация, магнезият е даже полезен при наще заболявания, препоръчва се както и селена. За правилното функциониране на щитовидната жлеза, даже за възли ако имаме такива.

# 266
Магнезий само вечер, отделно, на абофарма или цитират разтворим от ДМ, мажа и мг гел, след тренировка.

# 267
Магнезият запълва дефицити ,които почти всички имаме,получава се диария само след предозиране,защото организма така изхвърля ненужният на организма магнезий.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 10:10 от Irena13

# 268
Не ми се е случвало магнезий да ме разхлаби, но аз съм избягвала най-дразнещите му форми, пила съм на Now foods цитрат, малат и на д-р Бест хелатирания.

# 269
По повод на запека: намерих един чай, който го купувам от Турция на билкова основа и с безотказно действие, пия го вечер, поствам снимката на кутията.
https://www.dogadan.com.tr/Content/UploadFile/Product/66ce7278-2 … -f284e56dfaa0.jpg
Само този, защото има и с други плодове и билки, но само с кайсията е ефективен, поне за мен. Пила го е и моя бременна приятелка след съгласуване с лекар, така че смятам, че  и за нас става.

Общи условия

Активация на акаунт