Душата ми се моли за дете, нека за Коледа чертичките са две!

• 27 345
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
При мен нищо не стана в крайна сметка, онова е било изпарителна черта.

# 601
Аз използвам Femometer и Glow. Харесвам повече Femometer, въвеждам данните еднакво и в двете приложения от любопитство за алгоритъма на изчисление. При едни и същи зададени параметри - менструация, история назад 15+ месеца, тестове за овулация и базална температура, изчисляват съвсем различни дни за овулация, понякога с 4-5 дни разлика, което е доста съществено.
Аз съм супер объркана този месец. Далеч от вманиачаването, но все пак правя тестове за О и меря базална температура. Амиии няма такъв месец просто. Положителен тест за О имах на 10-ия ден, съответно три дни подред опити, тестовете избледняха, но базалната температура остана ниска. Продължихме с опитите, чакайки температурата да се вдигне и да е ясно, че О е минала, продължих и да тествам и на 16 ден отново положителен тест за О, на 17-ия също (вчера). През това време опити без прекъсване, чак до омръзване. Омръзна ми и да меря и тествам, вече трябваше да си чакам просто резултата. Нещо явно не е както трябва и пак се обезсърчих. Disappointed

# 602
  • София
Аз използвам Femometer и Glow. Харесвам повече Femometer, въвеждам данните еднакво и в двете приложения от любопитство за алгоритъма на изчисление. При едни и същи зададени параметри - менструация, история назад 15+ месеца, тестове за овулация и базална температура, изчисляват съвсем различни дни за овулация, понякога с 4-5 дни разлика, което е доста съществено.
Аз съм супер объркана този месец. Далеч от вманиачаването, но все пак правя тестове за О и меря базална температура. Амиии няма такъв месец просто. Положителен тест за О имах на 10-ия ден, съответно три дни подред опити, тестовете избледняха, но базалната температура остана ниска. Продължихме с опитите, чакайки температурата да се вдигне и да е ясно, че О е минала, продължих и да тествам и на 16 ден отново положителен тест за О, на 17-ия също (вчера). През това време опити без прекъсване, чак до омръзване. Омръзна ми и да меря и тествам, вече трябваше да си чакам просто резултата. Нещо явно не е както трябва и пак се обезсърчих. Disappointed
Последните дни колко дни е дълъг Ц ти?

# 603
миналия месец 28 дни, по-миналия 26

# 604
  • София
миналия месец 28 дни, по-миналия 26
Ами нали сте си правили опити редовно...божа работа е дано да е станало. То ще си покаже.И ако ти дойде и върнеш към 14 дни назад ще разбереш кога ти е било овуто. Но дано не ти дойде де. Успех!

Ако циклите са ти по 26-28 дни като че ли по-скоро овуто тр да е било след положителния тест на 10тия ден...ама като си имала тогава положителен...защо продължи да правиш тестове...само да те объркат Simple Smile)

# 605
  • София
Лаленце, знам че два пъти в един ден не е ок, ама така се случи 😁

иначе ползвам Фло за проследяване на цикъл, но определено не уцелва О

нямам надежди големи за този месец... поне хванах О с тестове, което не успявах предни пъти.

# 606
Ами нали сте си правили опити редовно...божа работа е дано да е станало. То ще си покаже.И ако ти дойде и върнеш към 14 дни назад ще разбереш кога ти е било овуто. Но дано не ти дойде де. Успех!

Ако циклите са ти по 26-28 дни като че ли по-скоро овуто тр да е било след положителния тест на 10тия ден...ама като си имала тогава положителен...защо продължи да правиш тестове...само да те объркат Simple Smile)

повече от редовно сме правили опити - всеки ден в продължение на 8-9 дни
продължих да правя тестове, защото базалната температура остана ниска без никакво покачване, което е много по-достоверна информация за това дали е минала овулацията

Големият въпрос за мен е дали да продължавам или да се отказвам, както си бях задала срок до края на годината. Когато започнахме си казах .. ще опитваме до декември, пък ако не стане, ще си се радваме на дечицата и се отказвам от тази фикс идея. Но тогава изобщо не допусках, че няма да се случи до декември. Сега като мина този срок хич не ми се отказва.
В темата научих, че на много хора им се налага да се борят със зъби и нокти за тази мечта. Нещо, което аз възприемах за даденост. Гузно ми е да призная, че двете ми дечица се случиха от първи месец опити, второто дори от един единствен опит в месеца. Никога не съм оценявала това истинско Чудо. Сега съм благодарна и някак приемаща, че аз съм получила своето и нямам право да съм тъжна, че този път нещата не се случиха по план. Вълнувам се изключително много от вашите истории и се надявам всички скоро да гушнат своето мечтано бебе. Heart

# 607
Здравейте момичета, имам въпросче, понеже имах положителен овулационен тест на 06.12, според лутеалната фаза долу горе предполагам цикъла ми трябва да дойде (а не искам) на 21.12 или 22.12 нали там някъде според изчисленията или бъркам?

# 608
  • София

повече от редовно сме правили опити - всеки ден в продължение на 8-9 дни
продължих да правя тестове, защото базалната температура остана ниска без никакво покачване, което е много по-достоверна информация за това дали е минала овулацията

Големият въпрос за мен е дали да продължавам или да се отказвам, както си бях задала срок до края на годината. Когато започнахме си казах .. ще опитваме до декември, пък ако не стане, ще си се радваме на дечицата и се отказвам от тази фикс идея. Но тогава изобщо не допусках, че няма да се случи до декември. Сега като мина този срок хич не ми се отказва.
В темата научих, че на много хора им се налага да се борят със зъби и нокти за тази мечта. Нещо, което аз възприемах за даденост. Гузно ми е да призная, че двете ми дечица се случиха от първи месец опити, второто дори от един единствен опит в месеца. Никога не съм оценявала това истинско Чудо. Сега съм благодарна и някак приемаща, че аз съм получила своето и нямам право да съм тъжна, че този път нещата не се случиха по план. Вълнувам се изключително много от вашите истории и се надявам всички скоро да гушнат своето мечтано бебе. Heart
И аз имам 2 деца...правим опити за 3то 2ри месец...и аз като чета тук направо се чувствам богопомазана как не съм имала аборт и всичко е било наред. С първото дете не успяхме няколко години, но тогава нито съм чела и следяла ову, нито нищо, дори не правехме май чести опити. С второто дете стана на първия месец от един опит пак без да мисля за ову. Божа работа е. Сега не мисля да се отказвам дори и да не успеем повече време. Спокойна съм,че имам 2 деца и ако стане, стане. Не, че не го искам много.
Вие от колко време опитвате? Според мен не се отказвайте, просто по-спокойно и ако стане, стане.

# 609
Привет момичета!
Честито на бременните! Благовеста и Лилак прегръщам ви!
Аз доста време не бях се включвала, та минавам да кажа какво се случва с нашата сага. В крайна сметка леля се появи на 14 ден закъснение Simple Smile но беше кратка, което е доста странно, но продължаваме напред. ММ беше на уролог, направи изследване за бактерии или инфекция, резултата е че няма нищо.
През това време ми съобщиха, че ще ставам леля за трети път, което е страхотно! ММ в петък пак е на док и така. Пак ще мина да кажа какво се случва.
Пожелавам ви, от сърце, идващите празници да донесът много топлина, щастие и любов!

# 610
  • София
Tickles, я дай да ги видим тези тестове за О ако ги пазиш? Може този цъкъл да е ановулаторен или да има някакъв хормонален проблем щом два пъти засичаш пик на LH. Недей да се отказваш от мечтата, децата са дар и всяко избира подходящия момент кога да се появи!

Jo di, честито ти лелинство! Дано скоро и ти се похвалиш!

Теодора Дойкова 645198, нещо такова смятам и аз. О настъпка 12-24 часа след пика на LH, правилно смяташ.

# 611
Момичета лутеалната фаза не е задължително 14 дни. Точно както и О не е като по учебник на 14ти ден.
Гаранция(и то не пълна) за случила се О дава само фоликулометрията и базалната температура. Някои източници твърдят, че тя е по достоверна от фоликулометрията дори, ако обаче се проследява и измерва коректно. Което не е лесно.
Ако няма репродуктивен проблем(а често и един леко разбутан хормон е достатъчен за да има) реално при редовни опити все в един момент за 12 месеца се хваща яйцето си мисля аз. Затова дерзайте и щракайте тези, които сте под година. По малко сметки, по малко тестове, по малко изследвания(първите 6 месеца поне). Hands V

# 612
Момичета лутеалната фаза не е задължително 14 дни. Точно както и О не е като по учебник на 14ти ден.
Гаранция(и то не пълна) за случила се О дава само фоликулометрията и базалната температура. Някои източници твърдят, че тя е по достоверна от фоликулометрията дори, ако обаче се проследява и измерва коректно. Което не е лесно.
Ако няма репродуктивен проблем(а често и един леко разбутан хормон е достатъчен за да има) реално при редовни опити все в един момент за 12 месеца се хваща яйцето си мисля аз. Затова дерзайте и щракайте тези, които сте под година. По малко сметки, по малко тестове, по малко изследвания(първите 6 месеца поне). Hands V
Оо да за овулацията на мен ми отчете положителен тест на 21ви я ден, защото цикъла ми е между 32 и 38 дни, но ориентировъчно просто си правя разни сметки.

# 613
Лилаче, съжалявам и аз го преживях.
Лутеалната фаза зависи от много неща и си е строго индивидуална, но най-вече зависи от синтеза на Прогесъерон. Той а поддържа.Знам от моя лекар, че не е хубаво да е по-кратка от 13 дни, защото не настъпва бременност лесно.
Стискайте палци, ние чакаме да ми види антралните фоликули и да предпиише стимулацията и да даде напътствия как ще процедираме с инсето. Heart

# 614
Искрено съжалявам за лелките на Лилак и Благовеста , горе главата момичета   ,чудото ще се случи на всяка от нас непременно! ❤ (това смотано престо трябва да го спрат от производство , играе си с чувствата на хората)
Аз пак имам чуденка.
На някоя от Вас случвало ли се е , по време на О да сте почти сухи , а след това да имате течение наподобяващо на гъст крем и оставящо видими следи по бельото ?  Разчетох се малко и пише, че такова течение има малко преди О , и го дават като ранен признак на Б ,да ама каква Б, 3 дни след О ?!

Общи условия

Активация на акаунт