Отговори
# 255
АСАТ и ALAT се повишават след вирусни инфекции, особено COVID. Може би скоро е боледувал от грип. Проверето ги пак след  около месец.
Вит. D е поднормен, изследвайте без да го спирате за да се види с добавка какви нива държи.
Фолиева трябва да пие, най-сигурно да е метилирана форма за да усвоява.
Дъждец е писала за храненето и кои специалисти е добре да се посетят, дано попаднете на адекватни.
Утре ще пуснем допълнителни изследвания за ЕБВ, както и чернодробните отново. Също и урина. Понеже не сме от София, пробата от слюнка ще я направим в началото на юни, в София. Записах час за гастроентеролог и  инфекционист. Относно кардиолога дали е по  добре на Доплерова сонография или в обикновен кабинет?

# 256
Didi, пожелавам скорошно разрешение на проблема. Де да беше и при мен 4 месеца ,ходя по лекари от 2020 по-интензивно.
Дъждец, при мен ситуацията е, че и аз не знам на къде да хващам вече. След терапията с Ацикловир/Валтрекс(и от двете пих) 5×2 за 7 дни, симптомите изчезнаха седмица след приключване. Бях добре 10 дни след което всичко започна отново - дразнене в гърлото, силните болки и гадната, изцеждаща ме кашлица. Общо 3 теста от букална лигавица, п.еди лечението, 12 дни след последното хапче( показателите бяха спаднали 3 пъти), последния тест почти месец след лечението с резултат не се изолира EBV. Обаче аз се мъча със сиптомите все така. Писах на доктора, но не ми отговаря, та не знам накъде да хващам, мисля го още.
Като ми мине рождения ден, смятам да изключа яйца, млечни и глутен, както препоръчва Антъни.
Здравейте! И аз от 5 години ходя по доктори. То не бяха УНГ, алерголози, пламулози и т.н. Април месец и аз бях при доц. Велев (първият доктор, който ми пусна за Епщайн - имам много високи антитела - изкаран вирус в миналото и всички проблеми ми идват от там), също ми изписа Ацикловир за 10 дни и ми каза след месц и половина два да направя други изследвания в Александровска. Края на този месец ще пусна изследванията. При вас какво друго изписа? Как сте сега? Аз изпих Ацикловира, но симтомите ми пак се появиха и съм си на противоалергичните и спрей за носа, че без тях не мога Sad

# 257
Скрит текст:
Didi, пожелавам скорошно разрешение на проблема. Де да беше и при мен 4 месеца ,ходя по лекари от 2020 по-интензивно.
Дъждец, при мен ситуацията е, че и аз не знам на къде да хващам вече. След терапията с Ацикловир/Валтрекс(и от двете пих) 5×2 за 7 дни, симптомите изчезнаха седмица след приключване. Бях добре 10 дни след което всичко започна отново - дразнене в гърлото, силните болки и гадната, изцеждаща ме кашлица. Общо 3 теста от букална лигавица, п.еди лечението, 12 дни след последното хапче( показателите бяха спаднали 3 пъти), последния тест почти месец след лечението с резултат не се изолира EBV. Обаче аз се мъча със сиптомите все така. Писах на доктора, но не ми отговаря, та не знам накъде да хващам, мисля го още.
Като ми мине рождения ден, смятам да изключа яйца, млечни и глутен, както препоръчва Антъни.
Здравейте! И аз от 5 години ходя по доктори. То не бяха УНГ, алерголози, пламулози и т.н. Април месец и аз бях при доц. Велев (първият доктор, който ми пусна за Епщайн - имам много високи антитела - изкаран вирус в миналото и всички проблеми ми идват от там), също ми изписа Ацикловир за 10 дни и ми каза след месц и половина два да направя други изследвания в Александровска. Края на този месец ще пусна изследванията. При вас какво друго изписа? Как сте сега? Аз изпих Ацикловира, но симтомите ми пак се появиха и съм си на противоалергичните и спрей за носа, че без тях не мога Sad[/spoiler]
И ние сме при него на преглед. Надявам се да получа ясна информация, а не да ме пита какво ме притеснява и защо съм пуснала изследвания.

# 258
Скрит текст:
Здравейте! И аз от 5 години ходя по доктори. То не бяха УНГ, алерголози, пламулози и т.н. Април месец и аз бях при доц. Велев (първият доктор, който ми пусна за Епщайн - имам много високи антитела - изкаран вирус в миналото и всички проблеми ми идват от там), също ми изписа Ацикловир за 10 дни и ми каза след месц и половина два да направя други изследвания в Александровска. Края на този месец ще пусна изследванията. При вас какво друго изписа? Как сте сега? Аз изпих Ацикловира, но симтомите ми пак се появиха и съм си на противоалергичните и спрей за носа, че без тях не мога Sad[/spoiler]
И ние сме при него на преглед. Надявам се да получа ясна информация, а не да ме пита какво ме притеснява и защо съм пуснала изследвания.
Направи ми много добро впечатление. Обръща внимание, насочи ме за изследвания, които друг до сега не беше. Доволна съм. Трябва пак да напрвя изследвания и да отида при него, след като пи 10 дни лекарства, но това ще е към края на месеца. Но симтомите си ги имам - главоболие, запушен нос, задно хрема, без противоалергични не мога и спрей за носа. Вече се обезнадеждавам Sad

# 259
Но симтомите си ги имам - главоболие, запушен нос, задно хрема, без противоалергични не мога и спрей за носа.

Не знаех, че тези симптоми могат да се дължат на вируса. Как се доказва, че е именно заради него? Според мен, може да се касае за 100 други причини, за жалост.

# 260
  • София
Yordanka82, и при мен се върнаха симптомите след Ацикловир-а, дактора ме посъветва да се обърнахкъм добър УНГ. Аз от тях идвам дето се казва, ппез 3-ма съм минала. Откриха веднъж златист стафилокок, лекувахле с антибиотик, но симптомите се върнаха 10 дни след него, а гърления секрет беше чист.  По принцип покрай EBV, се въдят лесно разните му коки и бактерии, но за да ги овладеете първо вируса трябва да се овладее. Аз нямам като вас проблеми с носа и задна хрема. Противоалергични съм пила много, от многото лекари при които съм била. Грам никога не са ми помагали.

# 261
Тези УНГ... Не знам аз ли попадам все на ненормални и нечитави, но отношението, както и знанията им, са кръгла нула.
Единият, уж много уважаван в попрището си, ми разправя как не вярвал в микробиологичните изследвания и нямало смисъл да правя такива.
Другият, без да ме е прегледал, ми вика, че носът ми бил много красив и не било възможно да имам проблеми точно с него; защо не съм започнела да пия всяка вечер.
Въобще... Rage

# 262
  • София
Да, и аз не виждам смисъл да продължавам да ровя при УНГ, като знам на какво ще попадна. Ще направя нова лигавица след месец, за да видя вируса дали се е реактивирал отново. Ако се е реактивирал ще запазя час за някой имунолог в Александровска (клиниката за вторичен имунен дефицит), да видим какво ще ми кажат и те.

# 263
На нас изписаха това сутрин
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014483
И това вечер, след което не се яде и пие
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010029725
За смучене и двете.
Главоболие, запушен нос не прилича на ебв, особено ако противоалергичните помагат.

# 264
Доц. Велев ми каза, че с тези високи анти тела и след изкаран Ебщайн, ми е засегнало носоглътката. Ходила съм при трима УНГ - все добри  специалисти, скенер на главата нямам синузит, хроничен ринит го завъртяха. Ходила съм на 4 алерголога, нормалните алергени - бук, плесен, прах, акари, но те не били предпоставка за цеелогодишна алергия. УНГ ме пращат на алерголог, а алерголога на УНГ. Носен секрет поне 3 пъти ми е взиман - чист, гърлен секрет също три пъти чист, всички вдигат ръце и ми казват да си живея живота, но умората, главоболието, вдигане на температура изведнъж без причина, задно стичане на секрет - всико това продължава 5 години.  Така съм от 5 години след изкарана плевмония и веднага тежък вирус. Чак сега доц. Велев ми пусна изследвания и за първи път чух за Епщайн Sad Ще направя края на месеца изследванията, които ми е казал в Александровска болница, ще видя какво ще ми изпише и ако няма ефект ще започна изопринозин поне 2-3 месеца както пишат напред в постовете, май това е единственото спасение

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 10:38 от Yordanka82

# 265
Да, и аз не виждам смисъл да продължавам да ровя при УНГ, като знам на какво ще попадна. Ще направя нова лигавица след месец, за да видя вируса дали се е реактивирал отново. Ако се е реактивирал ще запазя час за някой имунолог в Александровска (клиниката за вторичен имунен дефицит), да видим какво ще ми кажат и те.
Искам да ви попитам за изследването в александровска, доц. Велев ми назначи някакво - натривка от бузата. Трябва ли нещо да спаза преди изследването - в смисъл - миене на зъби, пиене на вода? И до колко дни излизат резултатите, за да знам кога да запиша след това час при доц. Велев отсега, че няма много часове. Благодаря ти! А при теб как са нещата?

# 266
  • София
Здравей, изследването се нарича ДНК от букална лигавица. Не трябва да са мити зъби и да е пита вода поне 30 мин.преди взимането на материал, храна също да не се яде. Най-добре е сутрин рано дахсе направи, те започват в 8:30. Резултата излиза до 5 дни, като ппи мен са били готови на третия ден.
При мен няма нищо ново за сега. Проблема кашлица си ме мъчи, имам други ангажименти и съм го оставила за по-натам.

# 267
Имам час при д-р. Куртева. Минах при инфекционист и вирусолог. Предполагат,че оплакванията са  от Ебщайн и/или Цитомегаловирус, тъй като имам завишени IGG и на двете, но нищо особено не казаха, просто да си чакам да мине. Едната ми изписа Изопринозин за 20 дни. 4 месеца ми писна вече.
Да дам ъпдейт - След направените изследвания в Александровска болница – ДНК тест от плазма и от букална лигавица за вирусите Епщайн-Бар, Цитомегаловирус, HHV-6 и HHV-7 – излезе наличието на вируса HHV-7 с 449 хиляди копия в букалната лигавица. Имуноложката ми изписа Валтрекс сутрин и вечер, след две седмици ми каза да включа и добавката Монолаурин на Double tree( според нея е най-чистия вариант). С Хашимото съм, така че имуноложката ми каза,че изобщо не е трябвало да ми изписват Изопринозин.
В момента се чувствам много по-добре и не съм имала температура от повече от седмица, имам все още леко главоболие.
Ще споделя подробности за симптомите си, с идеята да помогна на някой с подобни оплаквания.
Симптомите ми започнаха началото на Януари със силно главоболие, схванат врат и рамене, субфебрилна температура, като най-високата е стигала до 37.5,. Най-неприятният симптом беше усещането за силен дискомфорт в главата – нещо като замайване и „носене“. В тези състояния често изпадах и в депресивни епизоди. Честно казано, никога досега не съм изпитвала подобно усещане, независимо колко пъти съм боледувала. Нямах проблеми с гърлото, нито запушен нос или секрети.

# 268
  • София
Didi0103, благодаря, че писа.
За монолаурина не бях чувала.
Надявам се да ги пребориш вирусите и нещата да си дойдат на мястото.
PS: при автоимунни, каквото е Хашимото, аз също знам че не бива имуномодулатори

# 269
Didi0103, благодаря, че писа.
За монолаурина не бях чувала.
Надявам се да ги пребориш вирусите и нещата да си дойдат на мястото.
PS: при автоимунни, каквото е Хашимото, аз също знам че не бива имуномодулатори
Здравей, Bom-Bi-Bom! Направих повторни изследвания на EBV VCA IgG, IgE total, ECP всички отново са много високи. Също така излезна и резултата от букална лигавица EBV-DNA е 1 983 410 copies/ml, какво ще рече това? Ще запиша пак час при доц. Велев с тези изследвания.Тези резултати са след като пих 10 дни ацикловир 400. А IgM ми е под 10 -  нямам инфекция.
Sad

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 10:02 от Yordanka82

Общи условия

Активация на акаунт