Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 065
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте,
Включвам се в темата с един въпрос. Тези дни ме диагностицираха с хашимото и ми назначиха хормон. Лекарката каза, че 20 мин след взимане мога да закусвам. Проблема ми е с кафето. Трябва ли да изчаквам 20 мин, за да пия кафе или мога веднага? Мога ли да пуша през това време?
Благодаря ви предварително!

# 361
  • Варна
Малката Ида, задължително не пий кафе. Аз така си изпатих че пия хормон и после кафе и той не действа и ФТ4 ми беше под долната граница и даже днес ще го изследвам да видим след като увеличих дозата и спрях кафето. Така че кафе в никакъв случай. Може би два часа след, но ако не можеш и 1 е нещо.

# 362
Ужас е това! Заклетите кафеджии как се справяте? Аз вървя към хипофункция и отсега го мисля, ако ми изпишат хормон, как ще пия кафе 1 час след ставане. Цялото удоволствие ще ми отиде по дяволите.
А защо не може да се пие вечер хормонът?

# 363
  • София
Благодаря! Ще мисля с какво да го заменя сутрин, че навиците са ужасно нищо.
Дъждец, много е трудно. Аз от 4 дни го пия. Сега навивам алармата, пия хормона, доспивам си. Но това не виждам как ще стане в дългосрочен план.  Не знам дали може безкофеиново - все е нещо. И с цигарата сутрин ми е трудно Sad

# 364
Аз даже закусвам час след приема на хормон. А кафе, чак следобед.. свикваш... аз студентските години изобщо не спазвах това.. пиех кафе на гладно даже.. после си го наложих и вече от година и нещо съм така Simple Smile

# 365
  • София
Да, то е до навик, няма да е лесно, но не невъзможно Simple Smile

# 366
Аз вземам хормона през нощта като ставам до тоалетна. После сутринта си пия кафето като стана. Но и с 15-20 мин разлика съм пила кафе, като не е системно мисля че не съм имала проблем.

# 367
Ужас е това! Заклетите кафеджии как се справяте? Аз вървя към хипофункция и отсега го мисля, ако ми изпишат хормон, как ще пия кафе 1 час след ставане. Цялото удоволствие ще ми отиде по дяволите.
А защо не може да се пие вечер хормонът?

Повече от година вече започнах да си пия хормона през нощта. Аз не закусвам, но докато си отворя очите пия кафе.

# 368
Не ти ли се разбива сънят? Аз ставам понякога нощем, но не всеки път. Яденето не ми е никакъв проблем. И аз не закусвам, ама това кафенце Joy

# 369
Има дори лекари, които съветват хормонът да се приема вечер, но трябва да са минали поне 2 часа след хранене (когато става въпрос за Т4).

# 370
Не ти ли се разбива сънят? Аз ставам понякога нощем, но не всеки път. Яденето не ми е никакъв проблем. И аз не закусвам, ама това кафенце Joy

Свикнах, то ми е на нощното шкафче, пия в тъмното и продължавам да спя Simple Smile

# 371
  • София
И аз правя същото пия хормона през нощта като ставам до тоалетна,което е от порядъка на 3:00-4:00 и продължавам да спя .

# 372
И аз така, на нощното шкафче

# 373
  • София
Това е добър вариант. Не знаех, че мога да го пия и през нощта. Трябва ли да има определено време след вечеря? Напр. вечеря в 20.00 мога ли да го пия в 3 през ноща,  например?

# 374
Това е добър вариант. Не знаех, че мога да го пия и през нощта. Трябва ли да има определено време след вечеря? Напр. вечеря в 20.00 мога ли да го пия в 3 през ноща,  например?

Поне 4 часа след последното хранене  Peace

Общи условия

Активация на акаунт