Петиция в подкрепа, насърчаване и защита на кърменето! Присъединете се!

• 54 417
  • 569
  •   1
Отговори
# 375
  • ул. "Мечтание"
Преди малко си говорих с една мама.
Намаляла й кърмата по някаква причина и естествено тя притеснено се свързала с педиатърката... Предполагам, че можете от раз да познаете кокво й е казала... да дохранва с АМ... А жената определено има желание да кърми и това изказване на педито буквално я хвърлило в потрес... Педиатърката нито й е казала какви алтернативи има, как може да си увеличи кърмата, нито нищо... Направо започнала с "дохранвай!"... Ето това не одобрявам! Вместо педиътарката да помогне с нещо на майката да кърми, защото жената наистина има желание, тя я подкарала по лесния начин... който не винаги е най-добрия вариант!

# 376
Преди малко си говорих с една мама.
Намаляла й кърмата по някаква причина и естествено тя притеснено се свързала с педиатърката... Предполагам, че можете от раз да познаете кокво й е казала... да дохранва с АМ... А жената определено има желание да кърми и това изказване на педито буквално я хвърлило в потрес... Педиатърката нито й е казала какви алтернативи има, как може да си увеличи кърмата, нито нищо... Направо започнала с "дохранвай!"... Ето това не одобрявам! Вместо педиътарката да помогне с нещо на майката да кърми, защото жената наистина има желание, тя я подкарала по лесния начин... който не винаги е най-добрия вариант!

Абсолютно аналогична ситуация имах днес, виждайки се  с една приятелка и 30 дневното й бебе!
За съжаление майки като нея без интернет, респективно повече инфо, се доверяват естествено на педиатрите /лошо в това няма/ но когато дават компетентни и съвременни, аргументирани съвети.
Най ме учуди, че педиатърката й е "изписала" хипоалергенно АМ, без да има какъвто и да било проблем с бебето-предполагам  си е "вързала гащите"...или както повечето доктори се "спонсорират" от разните фармацевтични компании с/у назначаване на техни медикаменти-тук е същото-плюс "препоръката" какво АМ да купи родителя..

# 377
Аз пък съм на мнение, че кърмата много отдавна не е най-доброто за бебето. Нали в нея отива всичко, коеот ядем-вие сигурни ли сте, че това, което ядете е чисто и напълно здравословно. За мен лично АМ е по-добро, а да не говорим и по-лесно.

# 378
Аз пък съм на мнение, че кърмата много отдавна не е най-доброто за бебето. Нали в нея отива всичко, коеот ядем-вие сигурни ли сте, че това, което ядете е чисто и напълно здравословно. За мен лично АМ е по-добро, а да не говорим и по-лесно.

Първо-объркала си нещо темата newsm78
Второ-от колко точно "отдавна не е най-доброто за бебето" ?!?!?!Вземи се осведоми повечко по въпроса и тогава пиши подобни хммм-глупости /меко казано/.
Трето-кърмата се ПРОИЗВЕЖДА от МЛЕЧНИТЕ ЖЛЕЗИ-не от стомаха на майката Naughty
Четвърто-ами кравата от де знаеш кво яде???? Thinking
Пето-кво му е по-доброто на АМ-кажи конкретно?
Шесто -ама изобщо и категорично не е вярно че е по-лесно храненето с АМ Mr. Green
Седмо-чакам опревержение на по-горните Sunglasses

# 379
  • ул. "Мечтание"

Разсмя ме за добро утро!  Joy
Ти пък от къде знаеш какво точно има в една кутия АМ?! Да не би да си ги отглеждаш в градината?!

# 380

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Онемях...................нямам думи

# 381

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Онемях...................нямам думи
О, този бисер и друг път съм го чувала. Все едно, че АМ не се прави от краве мляко, а тези крави са расли на Луната... Разбира се, смехотворно е, но както се вижда, върши работа и си има поддръжници.
Все пак, странно е защо на самите кутии с АМ пише, че кърмата е най-доброто за бебето... Тия производители май искат ценното АМ да не стигне до толкова много хора. Вместо да вземат да си напишат,  че от тяхното мляко по-харно нЕма. Joy

# 382
Сто процента съм сигурна, че кравето мляко е по-добро от човешкото, а ма за телетата! Пък моето бебе не е теле, а си е човече и ще си го храня с човешко мляко възможно най-дълго!
sakrovi6te, ако смяташ, че твоето бебе не е човече, е друг въпрос! Извинявай, но ми е жал за бебето ти! Явно не си даваш сметка от какво го лишаваш! 

# 383
Без думи!!! Sick
хихихихихи Joy Joy Joy

И от кога по-точно "кърмата не е най- доброто за бебето"?  Thinking  Откакто маймуната се е превърнала на човек с малко повече мозък в главата, който е сътворил АМ??? Mr. Green

Жалко за бебчетата, които биват лишени от кърма вследствие невежестта на родителите си... Thinking
А още по- лошо, че и голяма част от лекарското общество е привърженик подобни твърдения! #Cussing out

# 384
С огромно желание подписах! Успех!

# 385
Дано да има успех  Peace Няма нищо по-хубаво от кърмата за едно бебе- самата Природа го е направила така

# 386
ЗА кърменето!  Peace
 Hug

# 387
Жалко за бебчетата, които биват лишени от кърма вследствие невежестта на родителите си... Thinking
[/quote]
Жалко и за майките, които се отказват от кърменето, защото никога няма да изживеят тези мигове на близост между мама и бебо!

# 388

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532
Мисля ,че ще се ......ох да се  смея ли да плача ли ??????????????????????  newsm12
Момиче мъчно ми е за такива като тебе ..........опомни се декември месец ще станеш майка и малкото съкровище ще има нужда от адекватни грижи  Naughty
Надявам се да си промениш гледната точка  Praynig 

# 389
последните 20-30години къде си била бе момиче?! Какво по-естественно и здравословно за едно бебе от кърмата?Да,  отиват в нея всички витамини, антитела и абсолютно всичко необходимо за бебето!Когато си грипава първите антитела произведени от твоя организъм отиват в кърмата, после за тебе.Я прочети тук там малко и рабери че кърменето е най-важното за новороденото ти дете!Чувала ли си как наричат коластрата, сигурно не знаеш какво е коластра нали. Rolling EyesАБЕ я вземи се образовай малко, че много се изложи с тоя глупав коментар! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт