СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 657
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А каква е таксата за ПИ в СМГ?

# 121
  • София
А каква е таксата за ПИ в СМГ?

20 лв

# 122
С риск да стане скандал, но за да е точно е редно да напиша, че ПИ в СМГ не се организира от СМГ, а от частна фирма, която плаща наем да ползва сградата на СМГ. Да, фирмата е съставена от учители, които преподават в СМГ, но организацията, квесторите, проверката, материалите и т.н. са от частната фирма, а не от СМГ.

# 123
  • София
Всъщност е логично.
Всички останали фирми също са частни, с преподаватели от училище или училища и ползващи като база учебна сграда. Таксата очевидно е идентична с тази в Междучасие.
Значи няма оправдание за лошо замислената организация.
Едно логично обяснение, което ми иде наум, е принципната липса на критика към училището, респективно към учителите, за което явление Мария е писала. Така вероятно човек започва да си вярва, че е велик и губи връзка с действителността.

# 124
  • София
Мария, всичко е чудесно, но лицето остава на СМГ. Да им дам 20 лв. и да очаквам реален резултат на седмокласник, който се готви за сериозни неща, и да ми го съберат с някакви деца, които са там за спорта, ами просто не знаят какво ще чуят ушите им.

# 125
Трета година се старая да не взимам страна в този казус (участвам в срещи, имам мнение, но страна не заемам), няма да заема страна и сега. Третокласниците всъщност са техните курсисти и те са им по-големият клиент. 200 седмокласници за 6 пробни през годината едва ли са нещото, на което разчитат, за да развиват дейността си. Естествено, това не е оправдание да се неглижира някой клиент, било то и малък. Не ми харесва това събиране, но пък разчитам на професионално съставени тестове и качествена проверка. Тестът по математика го видях и много ми хареса. Мисля, че е с изцяло училищен материал (в теста на Междучасие имаше диофантови уравнения, които мисля, че не са заложени в учебната програма до седми клас и имаше 2 сгрешени подусловия на последната задача). Тестът по бел на СМГ, уви, не видях. Това, което разбрах от Ния е, че е нямало непредаден материал, но е бил с по-висока трудност, което също е плюс. Надявам се на реална оценка на тезите и преразказите. Честно казано, може да е МГ, но учителите по БЕЛ без изключения са страхотни.

# 126
  • София
Сега погледнах календара - в Бултест през януари има ПИ и ако както казвате се доближават до реалното НВО може и да запиша моят. Къде се провеждат? Иначе на преразказа от събота Митко вече има цели 27 т. Simple Smile Една точка повишение от миналия път. Ако така върви до НВО може и да достигне 30 т. дай боже.

П.П. Прочетох в 35 е Бултест.

# 127
  • София
Явно зависи от стаята в което е било детете. При мен Николета не се оплака третокласниците да са и пречили, но смяташе, че четенето на текста за преразказа е попречило на тях да се съсредоточат. Също сподели, че ПИ по БЕЛ в СМГ е бил доста по-труден от този в Междучасие.
Някой дали е звънял за резултата по МАТ от междучасие, кога може да очакваме мейл?

# 128
На дъщеря ми вчера са й върнали пробния по математика в часа по БЕЛ в Междучасие. Не съм много доволна, но не съм и изненадана. Има върху какво да се работи.

# 129
  • София
И на мойта са й го върнали, предвид описанието на Мария по-горе и това, че доста е вдигнала точките, направо съм на път да се гордея с нея Grinning Иначе е с малко точки де, да не решите, че има 90 Grinning

# 130
Състезание по БЕЛ в Пловдив (по формАта) от 30.11. Тестът е предоставен от sunny_sunshine .

За ваша радост и за ужас на децата (че нов тест им носите) Joy :
https://dox.abv.bg/download?id=e6b5f7881f

# 131
  • у дома
Състезание по БЕЛ в Пловдив (по формАта) от 30.11. Тестът е предоставен от sunny_sunshine .

За ваша радост и за ужас на децата (че нов тест им носите) Joy :
https://dox.abv.bg/download?id=e6b5f7881f
Благодаря! Знае ли се на какво е бил преразказа?

# 132
Аз получих имейл от Междучасие, средният успех по математика е 50 точки. По Бел държи средното ниво, но тук нещата са за срам Flushed
Трябва сериозно стягане на редиците.... кой го измисли това кандидатстване точно в най-гадните години на децата?

# 133
  • София
И аз получих мейл. Резултата няма да го коментирам, защото е плачевен. Но по статистиката разбрах, че има и по-зле от нас. Обаче не съм виждала задачите. Синът ми каза, че целия изпит е бил само на материала от 6-ти клас. Вярно ли е или само се е опитал да замаже ниския резултат?

# 134
  • София
И аз получих резултат, но не знам дали е верен. Според сина ми учителката им вчера е казала, че проверяващият е допуснал грешки и тя трябва да им прегледа нещата още един път.

Общи условия

Активация на акаунт