СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 774
  • 772
  •   1
Отговори
# 315
Учили сме и ние какво ли не. Simple Smile
За да се развие човешката интелигентност, е необходимо да се учат много и разнородни неща.
А после човек вече може да си позволи лукса и да забрави.
Точно така. Сега главиците им имат най-голям капацитет за възприемане. Не случайно езиковите гимназии стартират в периода 14-18 г. Тогава се учи най-качествено и трайно.
Сега трябва да опознават много и разнородни неща и да трупат обща култура. Изпусне ли се този момент, после липсата на основа се наваксва много трудно и на някои цял живот им личи това.
Затова и за учене не жаля. Натискам сега, че после ще е късно.

# 316
  • Велико Търново
И моята дъщеря беше вчера на олимпиада по БЕЛ, затруднила се с ОЛВ, но то пък в училище им бе написан само един план и да се оправят....Ако съдя по миналите две години, в сайта на РУО при нас качват резултатите чак в средата на януари...много са зле...

# 317

И аха да се развикам и после се сещам, че това дете няма половин ден, в който да си почине - да иде да рита топка, да покани приятел да спи у дома, да поиграе някоя компютърна игра или дори да отиде на спорт. Просто  е едно безкрайно учене и учене и писане на домашни. И накрая се чудя нещо ще остане ли в главата му от цялото това учене. Както се изрази той - ще запомни детството си с това, че постоянно му се е спяло (защото все учи до късно). Цялата ни образователна система ми се струва неефикасна. Тези промени, които се правят непрекъснато, са толкова безсмислени и не водят до никакъв резултат, освен преиздаването на учебници, помагала и всичко останало покрай тях. Учебниците са наблъскани с купища факти, хаотично написани. Съответно отблъскват децата.
По-добре да отидат на една изложба, да посетят музей, постановка, да направят презентация за страна от друг континент, а не едно безкрайно зазубряне на купища факти, които са на един клик разстояние и без друго никога няма да запомнят за по-дълго от 1-2 седмици Frowning1.
zazu1, споделям мнението ти на 1000%! Но понякога сякаш го забравям...
И аз повишавам тон, чертая лоша переспектива, критикувам...  Disappointed Relieved

И моята девойка беше на олипмпиада по БЕЛ. Върна се много превъзбудена и доволна. Смята, че се е справила отлично. Ще видим. Wink

# 318
Аз не съм видяла никога моето дете да пише ОЛВ, според мен не са и правили в училище А и като гледам колко са му обрани тезите, не би се справил..
В "Междучасие" върнаха ли ПИ по математика, Симеонов да не ги е изгубил;-)?

# 319
  • София
Утре като един първи работен ден следва да ги пуснат тия резултати от Междучасие.
И ако може другия път да не ги проверява Симеонов.
Вече ми минават странни мисли и се чудя дали ще може да се разчита на проверката му на едни такива тривиални неща.

# 320
Моята ва ОЛВ каза, че е написала само една страница.

# 321
  • София
На младежа са му казали резултата от пробния по математика днес на школата по БЕЛ. В izpitai.me не беше качен.

# 322
И ако може другия път да не ги проверява Симеонов.
Защо? Той е автор на задачите. Явно никой друг не смее да ги проверява.😂
Имаш ли представа колко ангажименти има този човек? А и защо толкова сте се разбързали? 🙂

# 323
  • София
Не знам как е при вас, но в моята работа ако дам срок за предаване на проект 2 месеца, нЕкак си не мога да го предам след 3. И ако човек е поел ангажимент, пък е много натоварен, нейде по трасето ще хване за помощници хора, дето може да не са много гениални, ма пък ще отметнат рутинна работа, и срокът накрая ще е спазен.
Ей така някак ги виждам нещата аз. 😊

# 324
  • София
То така трябва всички да ги виждаме нещата.Навсякъде в живота.Ама нещо щом се касае за децата са свикнали да траем за всичко...Къде сгрешихме....И защо го очакват масово? Разсъждавам си и аз на глас

# 325
Днес при нас беше олимпиадата по математика-младежът беше много ентусиазиран -дори помнеше задачите (за първи път се случва...) .От петък вечер е болен и вчера пропусна школите -нямам идея дали са им върнали ПИ мат.

# 326
https://dox.abv.bg/download?id=3a0626eab1

ПИ по математика в Пловдив от sunny_shine.

# 327
И ако човек е поел ангажимент, пък е много натоварен, нейде по трасето ще хване за помощници хора, дето може да не са много гениални, ма пък ще отметнат рутинна работа, и срокът накрая ще е спазен.
Не мога да си представя, че Симеонов се занимава да проверява тестовата част, но знае ли човек? Така, че със сигурност има помощници, но задачките за разписване са негови и отнемат време за проверка.
Топ учител по математика може да си позволи почти всичко. Не му се сърдете.
Гледам, че 4 човека са ми лайкнали поста. Само те разбраха какво имам предвид. Smiley

# 328
При нас олимпиадата по математика ще е в четвъртък. Вчера му дадох да реши темата от 2018 за София. Първо аз я реших, де, и задачите много ми харесаха. Сториха ми се и идеални като за втори модул на НВО. И на детето му харесаха. Вчера беше доста по-кинцентриран отколкото в събота.
Благодарна съм, че няма да има нужда да гони максимален резултат на НВО, за да учи в желаната специалност. Ако не беше така, сигурно щеше да ме поболее тази година с това негово непостоянство. Абсолютно непредсказуем е. Така както го виждам, е способен да изкара и 100 и 50 точки, според зависи как го ухапят в деня на изпита.

# 329
  • София
Наборът е влюбен .... Баш в 7 клас се очертава вятър да го вее на бял кон из облаците....
А баща му е изключително доволен, само аз съм пуфтяла неразбиращо...

Общи условия

Активация на акаунт