СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 410
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Аз бях голяма когато майка ми учеше педагогика. Учеха, учеха разни неща, много добре си спомням, а може и да се подмятат някъде още учебниците. Ама там си е останало, в учебниците...баба ми, дето е завършила учителски институт ли, какво там, нещо полувисше преди 50-60 години, и е била селска учителка, е по добър психолог и педагог. Явно си е до човек, каквото ще да учат и каквито ще дипломи и наредби да спуснат.

# 661
  • софия
Моето нехаресващо физиката дете се е класирало за 2ри кръг Dizzy Face  Не иска особено да ходи и подозирам, че там ще се сгромоляса с трясък. Яви се на 1ви кръг, защото госпожата ги беше записала всички и беше обещала да им пише 6ци.

# 662
  • София
Браво на детето. Физиката е изключително приложна и полезна наука.

# 663
  • софия
Убедена съм в това Simple Smile, тя дори астроном иска да става, но след олимпиадата разправяше, че нищо не била направила, не искаше да ходи.
Не знам какво ще я правя. Голяма драма куин е - все нищо не знае, все не може, все не е написала нищо.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 09:43 от zvаnchе

# 664
Синчето се е класирало за втория кръг на олимпиадата по математика. Не знае точно колко точки е имал.
На КМС обаче здраво е оплескал нещата. Задачите за разписване изобщо не ги е записал, където трябва, а именно на гърба на бланката. Писал си ги е някъде по другите листи и съответно там никой не му ги е проверявал. Оправдава се, че им казали да ги запишат на гърба на листа и той изобщо не се усетил, че става въпрос именно за гърба на бланката. После, не му стигнало времето за всичко. Каза, че така се е получило, защото не си засича време вкъщи като прави тестове. Е, да, ама всеки път като обяснявам, че трябва да седне с часовника и да се опитва да работи концентрирано за определеното време, той върти очи и гледа с досада. Как може да му е толкова дебела главата, не знам 😠
Нищо, направи си все едно един пробен изпит, дано си е взел поука. И листите били хванати с телбод и било много неудобно. Казах му да свиква и на истинския изпит ще му е гадно.
Може да решава задачи, но изобщо не иска да разберее, че това само по себе си не е достатъчно, за да се представи максимално добре на НВО. Изпитът си е в определен формат и трябва да се упражнява и тренира точно този формат, по неговите правила.
Обяснявам, обяснявам, не ще да разбере. Все едно брат му да отиде на състезание с перфектно заучени упражнения поотделно, но без да е играл цели съчетания.

# 665
Ston, браво на момчето!

# 666

За какво? Иде ми вече голямата гьостерица да взема. Явно от разумни доводи не разбира. С гол талант без да се научи, че трябва и целенасочени усилия да се полагат, хич не го и хвали.
С петокласника, при все че е всеки ден по няколко часа на тренировки, толкова много задачи по математика от група Б минахме досега и не ги усетихме като натоварване, а с този младеж само си опъвам нервите като гледам как нищоправи и какъв зор е да го накарам да реши нещо.

# 667
Шъ счупА таз гьостерица най- накрая! Laughing

Щом без много напъване постига такива резултати, в един момент ще му светне лампичката, че ако положи и усилия ще е блестящ.
Детето си заслужава похвалите! Ако ти не щеш да го похвалиш, предай му моите похвали Hug

# 668
  • София
ston, имай предвид, че КМС беше във формата на НВО, но със значително по-трудни задачи и то за 2 часа, а не за 2 и половина. Моичкият там се е изложил повече отколкото и на ПИ на Междучасие, но всичко е тренировка. Аз това набивам сега в главата му.
Междувременно лашканиците в желанията продължават. Сега се върна към рисуването. Това е нещото, което прави с желание. Ходи да си купува разни тушове, маркери, гледа клипчета за калиграфиране на йероглифи. Вчера ми показа страхотна скица на кон (той не си я харесва, но аз, която съм  с две леви ръце в тази сфера, си бях искрено впечатлена). 

# 669
green, покажи скицата, ако детето няма нищо против. Слабост са ми рисунките на коне.
Хваля си го аз. Все му казвам, че е умен и способен, ама и работа си трябва. Не губя надежда, че някой ден ще го осъзнае, дано да е навреме.

# 670
  • София
Младежът се е класирал по математика с максимален резултат и не се класира по БЕЛ със 77 от 100 точки. Дадоха им доста трудни неща. Не разбирам каква е целта да ги препънат още на ниво собствено училище, вместо да пуснат малко повече деца и да им дадат шанс да направят нещо.
Здраве да е. Явно няма да разчитаме на челните три места по БЕЛ Yum на национален кръг. Не че имаше и кой знае какви шансове де.
Най-накрая дългожадуваната ваканция. Естествено имат домашни от тук до луната  Simple Smile както винаги, а и госпожата от школата им е обяснила, че сега е моментът да дръпнат - даже им е обяснила как да учат през ваканцията - кои дни, по колко и в кои часове. Впечатлена съм. Да видим реализацията как ще е.

# 671
Много добри по математика тези момчета!
Браво, Зазу!

# 672
И Ния не минава по бел. На математика не отиде. Домашното е голямо, поне на пръв поглед. Първите 3 дни съм забранила да пипа нещо за учене. В понеделник ще направим графика. Започнаха геометрията. Любимата ми. Последните месеци я бях зарязала без проверки по мат., но за геометрията ще следя изкъсо, че там изпусне ли се основата, няма наваксване. По всички разказвателни си е средно за 5, та направо я считам за оформена и ваканцията ще е само за мат, бел и школата по ае. По бел има много да наваксва, очевидно има пропуски за теста.

# 673
  • София
Ние още нямаме резултати от олимпиадата по БЕЛ.
Но тия прословути три места не са особено достижими според мене.
Детето, което миналата година е първо в София, е поне десето на национален кръг.
Същото дете е първо на друга олимпиада и прието измежду първите в АК. Съученик на приятелско дете. Съвършено различен типаж. Много впечатляващ. Учил си е сам, без уроци или родителски юруш. Не са му интересни електронните устройства. Обича да чете литературна критика. После 100 точки по БЕЛ на НВО и почти 100 по МАТ.
За някакво друго ниво на интелект става въпрос там.
Та след като и той не се е класирал на тия три места, считайте.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 12:08 от Red

# 674
Специално за БЕЛ се чудя защо е толкова висока летвата за минаване на втори кръг. 90 точки от 100 е много. По математика минават с 16 от 21, доколкото си спомням. Това е около 76% и заначително по-малко от 90-те процента по БЕЛ.
Единственото дете, което аз познавам с 90+ точки и на двете матури, също не е ходило на уроци, школи.

Общи условия

Активация на акаунт