СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 457
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
На модул 2 май ги пускат. Изпуснала съм тази подробност. Но сега ми изплуват разни спомени на дискусии за памперси.

# 496
Ако правилата за напускане на залата се запазят като миналата година, възможността за консултации в тоалетната ще е сведена до минимум, а и няма да помогне особено.
Не напуска изпитната зала преди приключване на работата върху съответната част, ако тя е с продължителност до 60 минути. В случаите, когато частта е с продължителност 90 минути, излизането от изпитната зала е възможно след изтичане на първите 60 минути от работата върху съответния част.
По отношение на видеоконтрола.
Чл. 54а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) (1) При провеждане на националните външни оценявания може да се извършва видеоконтрол като мярка в защита на дейности от обществен интерес, свързани с превенция и обективно провеждане на изпитите.
(2) Право на достъп и осъществяване на видеоконтрол на национално, областно и училищно ниво имат длъжностни лица, определени със заповед съответно на министъра на образованието и науката, началника на регионалното управление на образованието и на директора на училището.
Скрит текст:
(3) Във всяко училище, в което се осъществява видеоконтрол върху провеждането на националните външни оценявания, се поставят информационни табели за оповестяване на факта за видеонаблюдение.
(4) Видеоконтролът се осъществява при предприемане на необходимите технически и организационни мерки за защита на обработваните чрез системите за видеонаблюдение лични данни.
(5) Директорът на училището, в което се провежда национално външно оценяване, осигурява необходимите технически средства и инфраструктура за видеонаблюдението на местата за подготовка и за провеждане на изпити и предоставя онлайн достъп по защитен канал до тях на определените по ал. 2 длъжностни лица от регионалното управление на образованието и от Министерството на образоването и науката.
(6) Непосредствено след приключване на всеки изпит пълният запис от всяка зала в училището се изпраща в електронно видеохранилище при спазване на нормативните изисквания за защита на личните данни. Записите се съхраняват в електронното видеохранилище за срок 2 месеца от провеждането на националното външно оценяване, след което се унищожават автоматично.
(7) След изпращането на записите от видеоконтрола в електронното видеохранилище и не по-късно от 2 месеца от деня на провеждане на изпита комисия, определена със заповед на директора, унищожава информацията, за което съставя протокол.
(Sunglasses Информацията от видеоконтрола може да бъде предоставяна само на оправомощени лица с цел изясняване на факти и обстоятелства от значение за законосъобразното и обективното провеждане на националното външно оценяване.

# 497
  • София
Колко е сигурно, че на НВО не може да се преписва? Бясна съм, щом днес и на олимпиадата по бел е имало преписващи (с пищови и с телефон) и почасови срещички в тоалетната за сверка на отговорите.

По наше време е можело и се е правело. Свярвали са си отговорите на първи модул по математика. Зависи от квесторите, но често на тях не им пука особено.

# 498
Да, на лични получих доста отзиви за такива случаи. Жалко. Но то какво ни е наред, че това да е нормално?

Вчера попаднах на някакво ужасно гадно клипче във фб как група от няколко може би 15 годишни деца пушейки се гаврят със статуите на Славейков баща и син на едноименния площад в София. Такова падение! Толкова се потресох. Много тъжно за бъдещето ни.

# 499
Е, не всички деца са такива. Но ето, такива случаи не се санкционират.

# 500
  • София
В другата стая така са ги "пазили" днес, че са спретнали една доволно колективна Олимпиада. Похвалили са се след това.
Дъщеря ми, разбира се, е силно разочарована от подобна липса на равнопоставеност.

# 501
Еми при нас са анулирали една работа днес Simple Smile

# 502
  • София
Ами браво ще кажа аз на това!
Но явно са малко такива хора.

# 503
Вероятно е въпрос на късмет и съвест
В същото училище през годините е имало и така, и така

# 504
  • софия
А от къде преписват? От къде се знаят задачите и отговорите по време на олимпиада? Кой праща отговори?

И аз попаднах на коментираното клипче. Пошлост и чалгария. И никой не прави забележка, защото "родителите" ще нададат вой до Бога, че им тормозят отрочетата.

# 505
  • София
В случая просто са писали колективно, доколкото става ясно. Дали са уцелили верните отговори е отделна тема. Както и какво са написали на ОЛВ.
В стаята на дъщеря ми всеки си е работил самостоятелно. Такава преподавателка им се е паднала за квестор. А във въпросната съседна стая - нова младичка учителка.

# 506
Пак да питам. Защо е тоя зор да препишат на олимпиадата? Удовлетворение, че си се справил няма да има. Заместили са си го с удовлетворението, че са надцакали системата (на която не й пука). Ама за какво си губиш съботата/неделята?

# 507
  • софия
Аз си го обяснявам с това, че до 3то място дават 100 т. за матурата и не се ходи на НВО. Може и да греша.

# 508
Аз си го обяснявам с това, че до 3то място дават 100 т. за матурата и не се ходи на НВО. Може и да греша.
До трето място, но на националния кръг. А там не попадат деца, които не могат да се справят самостоятелно със задачите още на първия.

# 509
  • софия
Разчитат/опитват това да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт