Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 290
  • 831
  •   1
Отговори
# 165
  • София
На дъщеря му се е отлепял, наистина е за две минути. И не сме плащали нищо.

# 166
  • Sofia, Bulgaria
И на мен ми се е отлепял и съм плащала за повторното му поставяне. Аз съм с бели брекети и ортодонтът ми каза, че не може да се залепи същия брекет, а се слага нов. Чак не мога да си предствавя момента, в който ще ги сваля, нося ги от 1г и 1 месец и сме вече на финала.

# 167
Аз обожавах брекетите си,даже не ги усещах,е сега вече ми е много по-трудно откъм грижа с алайнери...

# 168
И аз бях свикнала с моите и не ми правеха впечатление - всичко си ядях с тях, никога не ми се е отлепвал брекет, изобщо никакви проблеми с тях не съм имала. След свалянето още не си чувствам зъбите "устойчиви", с брекетите определено ги усещах устойчиви и имащи опора, все пак дъгата ги държеше, сега като ям нищо не ги държи и чувството не ми харесва.

# 169
  • Sofia, Bulgaria
Аз имам огромни притеснения дали след сваляне на брекети и поставяне на постоянни ритейнъри, няма да ми се разместят зъбите отново.

# 170
И аз бях свикнала с моите и не ми правеха впечатление - всичко си ядях с тях, никога не ми се е отлепвал брекет, изобщо никакви проблеми с тях не съм имала. След свалянето още не си чувствам зъбите "устойчиви", с брекетите определено ги усещах устойчиви и имащи опора, все пак дъгата ги държеше, сега като ям нищо не ги държи и чувството не ми харесва.
И аз съм така... забелязвам нещо странно, не знам дали е нормално. През нощта, когато спя с гуменото приспособление, по някое време се будя  от болка в долните зъби . Ва някого случвало ли му се е?

# 171
И аз съм така... забелязвам нещо странно, не знам дали е нормално. През нощта, когато спя с гуменото приспособление, по някое време се будя  от болка в долните зъби . Ва някого случвало ли му се е?

Случва ми се сутрин като си сваля ритейнърите да ме болят зъбите за кратко Sad

# 172
  • Mediterraneo
Залепиха й брекета, без заплащане. Общо взето, откъм "сервизно" обслужване съм много доволна.

# 173
  • София
Здравейте, днес с 12 г. ми дъщеря бяхме на поредна консултация с ортодонт. Досега предишните лекари ни предлагаха, доста сложно лечение с брекети , вадене на зъби и т. н при което тя веднага отказваше.. А при нас проблема е, че има разстояние между предните горни зъби и кучешкият расте малко назад. Доктора ни предложи да сложим брекети само на 6 зъба, с които да избута кучешкото зъбче напред и да се намали разстоянието между предните зъби.. Според него в рамките на 3-4 месеца би трябвало да се реши проблема.. Това, което предложи,беше и това което си мислех, че трябва да се направи, но възможно ли е да се случи за толкова малко време.. При децата по бързо ли се наместват зъбите, какви са вашите наблюдения?

# 174
  • софия
Детето е с брекети от септември и още през декември имаше видими с око промени. Ако мога да съдя по това, да, бързо има промяна при децата.

# 175
Бързи са промените, да. И при мен бяха бързи, а не съм дете.

# 176
Здравейте,

Търся си зъболекар, който поставя брекети или ортодонт. Става въпрос за гр. София.
През Януари си направих снимка, обсъдих с моя зъболекар дали имам нужда от брекети и след неговото потвържение си записах час за ортодонт, с когото работят заедно. Отидох в уречения ден и ортодонтът ми заяви, че имам криви зъби, захапка и растящи мъдреци (все неща, които знаех вече). На въпрос от моя страна дали могат да ми се поставят метални брекети ми беше казано, че спрямо възрастта ми вече било късно, брекети се слагали само на деца или хора до 20 г. възраст, но можело да се направи следното- да ми се извадят оперативно мъдреците и пак нямало гаранции, че ще има дори минимално подобрение.

Освен предложения за ортодонт или зъболекар, бих искала да Ви попитам следното- има ли възрастова граница за поставяне на брекети?

# 177
Детето е с брекети от септември и още през декември имаше видими с око промени. Ако мога да съдя по това, да, бързо има промяна при децата.
При мен още на 3 седмица имаше видим напредък. Над тийн възраст съм и с е един кучешки, леко издаден зъб.
Теди, моят ортодонт ме навиваше за метални, защото са по-евтини, ни аз държах да не са толкова видими, с керамични съм. Над 20г съм, определено, и не смятам, че има възрастова граница. Металните са по-евитни и ми намирисва, че иска да се одруса за по-скъпи Simple Smile.

# 178
teddyyy96, Няма възрастово ограничение, това за първи път го чувам. Консултирай се с друг ортодонт. Виж др Нели Дилкова в Лозенец. Аз ще слагам алайнери при нея другия месец и не мога да дам много отзиви все още, но до момента е много внимателна и прецизна.

# 179
  • София
Моя близка сложи брекети на връх 50-тата си годишнина.
Може да е имал предвид, че е добре да се поставят на детски години когато все още челюстта расте.

Общи условия

Активация на акаунт