Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 239
  • 831
  •   1
Отговори
# 255
Ориентирай се при някой ОД в провинцията.

# 256
  • София
Ако някой може да ми препоръча във Варна къде или в София.
Звънях в Дентапрайм Варна,но не изработвали на пациенти,които не са провели лечението при тях.
А има ли такива от вас,които са само с постоянни фиксирани ритейнъри и не носят нощни?
Имате ли разместване?
Мисля си дали изобщо да правя нов и колко е рисковано да не нося такъв🤔

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 18:08 от Даяна1111

# 257
40 лв е бройката, ако сама отидеш при зъботехник; не пазиш ли отпечатъците?

# 258
То изобщо кой дава отпечатъци - аз, когато исках моите ми казаха, че са ги счупили при изработката на ритейнърите. Иначе много добре би било да ги има човек...

# 259
  • София
40 лв е бройката, ако сама отидеш при зъботехник; не пазиш ли отпечатъците?
Не са в мен.Не са ми ги давали.
Мисля си да не правя,понеже след месец-два искам да си направя бондинг на няколко предни зъба.
След това ми предстои поставяне на мост на долните.
Аз не мога все нови и нови рит. да правя.

# 260
Здрвейте! Нова съм в темата Simple Smile
Обмислям консултация с ортодонт и слагане на брекети,предполагам и на двете челюсти.
Бихте ли ми препоръчали такъв специалист в София?
Приятелка ме насочи към д-р Румяна Маринова,ако някой от вас е бил нейн пациент,моля за мнения Simple Smile
Благодаря!

# 261
Здрвейте! Нова съм в темата Simple Smile
Обмислям консултация с ортодонт и слагане на брекети,предполагам и на двете челюсти.
Бихте ли ми препоръчали такъв специалист в София?
Приятелка ме насочи към д-р Румяна Маринова,ако някой от вас е бил нейн пациент,моля за мнения Simple Smile
Благодаря!
За доктор Маринова немога да дам мнение,но препоръчвам д-р Нели Дилкова☺️

# 262
Здравейте, може ли да препоръчате ортодонт за град Пазарджик? Има много препоръки за доктори за Пловдив, но не ми се ходи чак до там с бебето и тн. Сега с карантината сигурно никой няма да работи, но поне да проучим опции хехе Моят проблем е по-тежък, особено след бременноста ми венците са зле и докито ми препоръча да ида на специалист-ортодонт, та и оттам ми идва проблема. Кои имат специалност в Пазарджик? Засега като гледам май само д-р Ангело ва, доктор Кадийска и др Недялкова. Някой да има впечатления от тях?
Благодаря ви Heart

# 263
  • София
Здравейте на всички!
Не знам дали пиша в точната тема, но по-подходяща не намерих.
Може ли да препоръчате добри ортодонти в София, които работят с деца? Имате ли отзиви за Росица Пейчева и Андрей Дарданов?
Ходихме на първоначална консултация при д-р Пейчева по препоръка на зъболекаря ни, точно преди да обявят извънредното положение. Оказа се, че синът ми (8 годишен) няма достатъчно място за всички зъби на горната челюст и най-вероятно кръстосва шестите зъби. Няколко пъти повтори, че проблемът е "много сериозен", но не пожела да ни даде повече информация. Изпрати ни на снимки (панорамна и на цялата глава странично), иска да направим отливка и чак на третата да говорим. Може би е майчинското притеснение, може би и без снимки няма как да е по-конкретна, но не ми допадна това, че не получих повече обяснения, а остана само притеснението. В момента, предвид ковид положението, не работи и се притеснявам, че така се отлага във времето, а и ми се иска да чуя още едно мнение от добър специалист.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 17:23 от self_control

# 264
Не съм запозната с имената, които споменавате, но имам скорошен опит с избора на ортодонт и знам, че в началото е объркващо и поражда притеснения.  Без тези въпросните снимки обаче е почти невъзможно да се прецени какво точно е положението. Вероятно затова тя не ви е дала достатъчно подробна информация. Има много фактори, които биха повлияли на това какъв вид лечение да се избере и как точно да се приложи. И все пак не пречи да направите консултация и с другия лекар, за който споменавате.

# 265
Велосипедисте, мога да препоръчам моя ортодонт, не е в Пазарджик, на 20-ина км от града се намира. Много съм доволна от него като отношение, супер внимателен е.
В ученическите си години носих брекети и правя съпоставка от отношението на тогавашната ми ортоонтка и този доктор и то е коренно различно. Много сме доволни от него, цялото ми семейство го посещаваме, а децата ми го обожават!

# 266
  • Mediterraneo
Аз нямам никакъв опит с избора на ортодонт, видяхме се с един, харесах подхода й и се доверихме. И да, без първите снимки, че и отливката, не ни каза нищо предварително. Т.е. каза какви са й притесненията, какви са й очакванията, но за метода на работа и за цените говорихме след необходимите снимки и отливка на челюстите.

# 267
  • София
Да, отчитам, че без снимките няма как да се коментира обстойно. Притесни ме това че няколко пъти повтори "проблемът ви е много сериозен" и от там мозъка работи ... поправимо ли е, с апаратчета ли само или се налагат някакви инвазивни методи. Детето се изплаши и му се напълниха очите със сълзи. В общи линии ни изплаши, по-добре да не беше коментирала преди снимките изобщо. Не ми допадна като подход.

# 268
  • София
Аз имам препоръки за Теодора Йорданова - позната зъболекарка води дъщеря си при нея и е доволна, а аз ходих на една консултация и ми направи добро впечатление.

# 269
Здравейте,аз имам едно допитване. След многобройни ходения до ортодонтката след разместване на задните зъби,нали сложихме алайнери(нейна е грешката,тъй като не счете за необходимо да ми се направят ритейнъри за всички зъби)тя държи на своята си теза,че може да ги оправим,но костната ми структура била такава явно и щели да се върнат в стара позиция отново. Нали това е идеята на ретационните апарати,защо иначе ще слагаме брекети без тях. Тя нали ми сложила тел, е то добре,ама постоянния държи първите 6 зъба. Та въпроса ми е-предлага евентуално нещо като експандър с винтче. Дали би подействало,някой има ли впечатления,или да си се подлагам отново на брекети. Тя била си свършила работата,е извинете,но за мен работата на ортодонта приключва не със свалянето на брекетите,а минимум с минаването на най-рисковия период след това. И задържане на резултата-това за мен е свършена работа. Аз не издържам вече този ад,постоянен рев,чувствам се все едно съм си губела времето и всичко отначало,все едно аз само за брекетите ще работя ...

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 20:41 от mariyaa_xx

Общи условия

Активация на акаунт