Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 257
  • 831
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм с извадени горни две четворки, не виждам нещо чудно, както и знам други подобни примери. Горните ми зъби са супер едри, а долу бяха добре наредени и това беше опцията.
Събраха се за няколко месеца, в началото бяха с фасети дупките, които се пилиха и така. Преживява се.

# 346
Именно. А за да бъда и аз по-конкретна за това така ужасяващо вадене на здрави зъби, ще споделя, че при мен ще се наложи и допълнително разширяване на челюстта, въпреки извадените четвърти. Сега си представете без вадене за какво огромно разширяване би ставало дума. А предполагам е ясно, че това нещо изменя чертите на лицето много. Няма изобщо да коментирам дискомфорта.

# 347
Здравейте има ли някой в темата който вече е приключил лечението с брекетите и е бил с дълбока захапка и е от така наречените "възрастни пациенти"🙂?Колко време носихте брекетите, имаше ли вадене на зъби.Аз съм с мнооого дълбока захапка,бях на 34 когато ми сложиха брекети ,като предварително ортодонта ми каза ,че ще ги нося минимум 2 години и ще трябва да се извадят поне 2 зъба,както и че случая ми е изключително сложен.Ноооо,сега о чудо!След 14месеца и без вадене на зъби......(оттървах де само от мъдреците😀)съм била готова за свалянето им.Вече на два месечни прегледа обсъждаме свалянето,но за мен има още какво да се иска,а според ортодонта това е максимума и от тук нататък няма смисъл!Знам че стана дълъг пост,но моля ви ако има някой който е бил като мен да пише колко време е носил брекетите,как е минало лечението,как е след него?

# 348
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте има ли някой в темата който вече е приключил лечението с брекетите и е бил с дълбока захапка и е от така наречените "възрастни пациенти"🙂?Колко време носихте брекетите, имаше ли вадене на зъби.Аз съм с мнооого дълбока захапка,бях на 34 когато ми сложиха брекети ,като предварително ортодонта ми каза ,че ще ги нося минимум 2 години и ще трябва да се извадят поне 2 зъба,както и че случая ми е изключително сложен.Ноооо,сега о чудо!След 14месеца и без вадене на зъби......(оттървах де само от мъдреците😀)съм била готова за свалянето им.Вече на два месечни прегледа обсъждаме свалянето,но за мен има още какво да се иска,а според ортодонта това е максимума и от тук нататък няма смисъл!Знам че стана дълъг пост,но моля ви ако има някой който е бил като мен да пише колко време е носил брекетите,как е минало лечението,как е след него?
Да и аз съм на 34 години. Свалих брекетите преди една седмица, след година и пет месеца носене и дълбока захапка. Много съм доволна от резултата, с постоянни ритейнъри съм. Първият ортодонт, при когато отидох ми каза - Носене 2,5 години, вадене на два здрави зъба. Направих втора консултация при друг - не съм извадила нито един зъб и срок на лечение 2 години +/- 6 месеца .... Е, бяха минус 6 месеца Simple Smile Радвам се, че отидох и на второ мнение и вече съм без брекети!

# 349
Здравейте!
Има ли някой, който е носил брекети за разстояние между предните два зъба след 20та година? Колко време ги носихте?

# 350
Здравейте, бяхме при нашият стоматолог и той ни каза, че малката има ортодонтски проблем и той ни предложи брекети. Въпросът ми е - детето е на 12, не е ли рано за брекети? Те не са ли за възрастните? Аз като бях малка носих скоби на тази възраст и ми стана малко странно...
Докторът каза, че долната и челюст е назад, а сега като загледах и баткото е същият... Малко ми стана лошо, защото ако и на двамата трябва да слагаме - това са много пари ...
Мисля да ида и да питам на ортодонт, а не на зъболекар - колко нормално вървят прегледите, защото прочетох, по -нагоре в темата, че някои вземат по 50 лв за консултация и искам да си направя сметка на бюджета.

Благодаря!

# 351
  • софия
Здравейте, бяхме при нашият стоматолог и той ни каза, че малката има ортодонтски проблем и той ни предложи брекети. Въпросът ми е - детето е на 12, не е ли рано за брекети? Те не са ли за възрастните? Аз като бях малка носих скоби на тази възраст и ми стана малко странно...
Докторът каза, че долната и челюст е назад, а сега като загледах и баткото е същият... Малко ми стана лошо, защото ако и на двамата трябва да слагаме - това са много пари ...
Мисля да ида и да питам на ортодонт, а не на зъболекар - колко нормално вървят прегледите, защото прочетох, по -нагоре в темата, че някои вземат по 50 лв за консултация и искам да си направя сметка на бюджета.
Благодаря!
Изобщо не е рано. Хубавото на слагането на брекети в правилната възраст е, че се хваща растежът и промените са много по-леснопостижими и трайни.
Моето дете беше с израснали всички постоянни зъби, когато сложи брекети за подреждане на зъбите и корекция на захапката. Преди това 5 г. беше с различни апаратчета за разширяване на челюстта.
Към момента постигнатото е много добро и смятам, че сме предприели мерки точно на време.

# 352
А не може ли да се постигне подобен ефект с телчета?

# 353
Нищога не бих слогила телчета, след тях вкички поднати сложиха пак брекети.А те са много по-кофти от брекетите

# 354
  • софия
А не може ли да се постигне подобен ефект с телчета?
Без да съм специалист, не мога да си представя как "с телчета" може да бъде постигнат резултатът от брекетите.
По принцип, никой никого не задължава да има хубави зъби. Може да се живее и с неподредени, и с дълбока захапка.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 13:11 от zvаnchе

# 355
Може да се сложат "телчета"/ нарича се апаратче/ до 10 годишна възраст и се носи до смяната на всички зъби, след това е късно за тях и се слагат брекети /но след смяна на всички зъби/.

Зъболекарите не са ортодонти, а ортодонтите не са зъболекари !!!

# 356
Няма определена възраст, до която се носят шини. Зависи от проблема т.е. могат да се използват и от възрастни, ако проблемът позволява. Също и брекети могат да се поставят на деца със смесено съзъбие (фаза 1).

# 357
  • Варна
Може да се сложат "телчета"/ нарича се апаратче/ до 10 годишна възраст и се носи до смяната на всички зъби, след това е късно за тях и се слагат брекети /но след смяна на всички зъби/.

Зъболекарите не са ортодонти, а ортодонтите не са зъболекари !!!

Ортодонтите са зъболекари, защото са завършили стоматология и след това са специализирали Ортодонтия. Повечето ортодонти работят само това, но не означава че ако искат не могат да правят пломби или да извадят зъб. Същото е и с оралните хирурзи. Повечето се занимават с хирургия, но не означава че не могат да ви направят корона или кореново лечение.

# 358
vesela_pala4inka, аз направих 3 консултации в началото на годината, едната ми беше безплатна, за другите ми взеха 10 и 20 лв. Ако Ви интересува къде съм се консултирала, можете да ме питате на лично. За София става въпрос.

От вчера и аз съм с брекети на горната челюст, след 2-3 месеца предстои поставяне и на долната. Не знам дали си внушавам, но ми се струва, че от прекалено усмихване, гледане и правене на мимики ми се появиха/задълбочиха бръчки около устните само за един ден, при вас така ли беше? Satisfied Как свикнахте да се храните, без целите ви брекети да стават в храна? И след абсолютно всяко хранене ли успявате да си миете зъбите, на мен ми се струва малко невъзможно, особено предвид това, че аз се храня по малко, но често...

# 359
Ами аз още не съм свикнала да се храня, без да има омотана храна навсякъде Satisfied В момента на четирите резеца нямам брекети, но на всички зъби назад се събира. Обикновено гледам да ги мия след ядене, но ако нямам възможност, поне изплаквам с вода. И си режа храната на малки парченца, за да се дъвче по-бързо и лесно и да не остава толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт