Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 218
  • 831
  •   1
Отговори
# 390
Как е разположен самият кучешки зъб? Тоест зад него има друг зъб и няма място в редицата или е нагоре във венеца?

# 391
Така написано ми звучи като да иска да извади първия предкътник след кучешкия, за да отвори място. Консултирай се с поне още един ОД.

# 392
Да, може би е ставало дума да се вади четвъртия зъб. Ако е само за един и другите са добре, наистина потърсете и второ мнение. Може случаят да позволява друга опция за лечение.

# 393
Да, точно така, този след кучешкия зъб. Самият зъб е напред и доколкото разбрах от нейните думи е по-голям от другия кучешки. Но това на страна, този зъб който е зад кучешкия трябва да бъде изваден, защото кучешкия трябва да влезе в костта или от сорта. На 20 години съм и не искам да вадя здрав зъб. Цената за лечение което тя ми каза (включва всичко) е 2000лв /гр.Мездра/, от София съм и доколкото знам в моя град цените са доооста по-високи.

# 394
Здравей, forggy154 !
Аз съм с ретиниран кучешки зъб в небцето. Ходих при ОД,  която ми заяви, че трябва да ми извади 4я зъб, за да ми намести кучешкия. А тогава ми съобщи и някаква космическа сума пари за мен и съвсем се отказах да дам толкова пари, че да ми извадят здрав зъб, за да ми наместят другия. Следващия месец съм при друг ОД за ново мнение и тогава ще мога да споделя отново. Не знам, дали въобще случаите ни са едни и същи, но дано съм ти била с нещо полезна. 😊

# 395
Здравей, forggy154 !
Аз съм с ретиниран кучешки зъб в небцето. Ходих при ОД,  която ми заяви, че трябва да ми извади 4я зъб, за да ми намести кучешкия. А тогава ми съобщи и някаква космическа сума пари за мен и съвсем се отказах да дам толкова пари, че да ми извадят здрав зъб, за да ми наместят другия. Следващия месец съм при друг ОД за ново мнение и тогава ще мога да споделя отново. Не знам, дали въобще случаите ни са едни и същи, но дано съм ти била с нещо полезна. 😊
Благодаря за отговора. Ами то пак е свързано с вадене на здрав зъб, ще видя какво ще правя, дали ще слагам или не. Все пак ще съм благодарен ако споделиш следващото си посещение при ОД. Simple Smile

# 396
Здравейте, бихте ли ми препоръчали електрическа четка, която е подходяща за брекети.

# 397
Здравейте, бихте ли ми препоръчали електрическа четка, която е подходяща за брекети.
Аз използвам ултразвукова на Xiaomi

# 398
Дъщеря ми е с ретиниран кучешки зъб, съгласи се да извадят здравия, за да наместят кучешкия😔И аз я оставих да реши сама, на 19 год. Голяма!!! Грешка! Не си вадете здравите зъби, с ластици ги дърпат и правят място. Има начини. Зъболекаря не можа да намери зъба, отвори огромна дупка, търси пълнител по време на операцията😰 Не исксм да вк плаша, но ако кача снимки след ваденето, сами ще се откажете. Никога няма да забравя погледа й след това😥 Търсете други начини, не съсипвайте здрави зъби!

# 399
  • Варна
Дъщеря ми е с ретиниран кучешки зъб, съгласи се да извадят здравия, за да наместят кучешкия😔И аз я оставих да реши сама, на 19 год. Голяма!!! Грешка! Не си вадете здравите зъби, с ластици ги дърпат и правят място. Има начини. Зъболекаря не можа да намери зъба, отвори огромна дупка, търси пълнител по време на операцията😰 Не исксм да вк плаша, но ако кача снимки след ваденето, сами ще се откажете. Никога няма да забравя погледа й след това😥 Търсете други начини, не съсипвайте здрави зъби!
Преди хирургичната на меса за разкриване на ретинирани зъби е добре да се пусне 3D, за да се види точната му позиция.

# 400
  • Бургас
i_nenova, това е вашата гледна точка. Нещата не са черно-бели. За всеки отделен случай е най-важно да се направи правилна преценка на ситуацията. Не може всички да се лекуват с вадене на зъби, нито пък на всички да се наместят без вадене.

# 401
Аз също съжалявам за ситуацията, в която е била дъщеря Ви, но наистина това не значи такъв проблем за всеки. Затова е хубаво да се потърсят поне две мнения. Имам позната с подобен случай, всичко мина гладко и по план. Не защитавам стоматолога по никакъв начин, тъй като не съм наясно с подробностите, само искам да вметна, че е напълно възможно по време на такива интервенции да се получат неочаквани неща. И това се случва дори на най-добрите.

# 402
Имам четри мъдреци, които растат хоризонтално. Три са ретинирани. Аз също се страхувам да ги извадя точно заради интервенцията, но както горе споменаха не при всеки става с придърпване.

# 403
Мъдреците не играят кой знае каква роля в ортодонтията. Горе се спомена за кучешки зъб и за изваждане на предкътник - първите предкътници най-често се вадят при ортодонтско лечение, но винаги може да има начин да се избегне, така че най-добре е да се съберат повече мнения и тогава да се действа.

# 404
Как да не играят роля? Особено, ако растат хоризонтално, както казва потребителката. Нали ще разбутат евентуално вече подредените зъби? Затова се прави снимка, вижда се къде и как растат и тогава се решава. Аз имам два нормално излезли мъдреца и тях няма да ги пипаме, но единият ми е на една страна и вероятно ще се махне, защото още се движи.

Общи условия

Активация на акаунт