Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 64 268
  • 831
  •   2
Отговори
# 720
Ами, ако беше отворила листовката, която постнах ще видиш, че става и за възпалени венци.

# 721
Възпаление от брекетите, или?
Аз се чудя и ще питам в петък, има ли с какво да се мажа, ако ми се разрани устната отвътре? Докторът предположи, че желязото на единия зъб вероятно ще дразни доста в началото, защото е по-изпъкнал. Има ли някакви мазила, които ползвате?
Ами и аз не зная😔Самият брекет на този зъб е много надолу,тоест почти до венеца и може при самото миене на зъбите да съм го разранила (не съм усетила),но е доста подут и ме боли

# 722
mariat, коментарът ми нямаше отношение към публикувания от теб продукт.

# 723
Здравейте,на някой от вас случвало ли му се е да получи възпаление на венците?Как сте се справили с него? На мен от вчера ми е възпален венеца под 6-ти долен зъб и чак главата ме боли
Една година след сваляне на брекетите получих силна болка под 6 долен десен зъб. При мен венецът беше подут като балонче и твърд. Зъболекарката ме прати на снимка и се установи, че имам киста. Извади зъба. Нейното мнение беше, че това се случва заради напрежението, което е поемал зъба при лечението с брекети. По-късно тук във форума бях описал случая и имаше доста коментари, че брекетите не са причината, но имаше и мнение на специалист, в което се обясняваше, че е възможно ( макар и рядко) да се стигне до такъв резултат.
 Та по твоя въпрос- съветвам те да се консултираш с ортодонта си. Може и да е нещо съвсем различно от моя случай, затова е важно да те види специалист.

# 724
  • София
Аз ползвам гела на Биодент с прополис. При по-сериозни възпаления на венец за времето докато успея да стигна до зъболекар съм ползвала и прополис (тинктура) директно на венеца, нанасям с клечка за уши. Но трябва да се внимава да не се засегне лигавицата на устата или бузите.

# 725
За леко възпаление слагам Elugel гел.

# 726
А знаете ли къде може да се купи онова зеленото, където едно време ни мажеха? Афтите ми минаваха супер бързо с него. Едно като разтворче тъмно зелено.

# 727
А знаете ли къде може да се купи онова зеленото, където едно време ни мажеха? Афтите ми минаваха супер бързо с него. Едно като разтворче тъмно зелено.
Грануфорин или Гранофорин..В някои аптеки го правят.Аз винаги кмам й дома , с него лекуват гърлоболът на децата.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 13:31 от ДХ3

# 728
Във ветеринарните клиники

# 729
Не знам дали ще върши работа за възпален венец, но при поставянето на брекетите ортодонтът ми каза да използвам три пъти на ден в продължение на 10 дни вода за уста eludril classic, за да се предотвратят инфекции и т. н.,а после да продължа с друга.
Преди да ми сложат брекетите, ми чистиха зъбен камък под венеца. Венците ми бяха много възпалени. И на мен ми казаха, да ползвам тази вода за уста, за не повече от 14 дни. Simple Smile

# 730
Мами, вълнувам се, днес ми е сканирането за инвизалайн. Доста пара ще дам. Но ако успеят да измислят как да ми закрепят ченетата без вадене на премолари, ще бъде интересно. Макар че съм малко скептична. Разчитам, че специалистите са и оклузодонти, и че диагностиката е изцяло дигитална

# 731
  • Sofia
Мами, вълнувам се, днес ми е сканирането за инвизалайн. Доста пара ще дам. Но ако успеят да измислят как да ми закрепят ченетата без вадене на премолари, ще бъде интересно. Макар че съм малко скептична. Разчитам, че специалистите са и оклузодонти, и че диагностиката е изцяло дигитална

Споделяй Simple Smile
Аз съм в петък на сканиране, също за инвизалайн. Прецених, че за малко повече пари ще избегна дискомфорта на брекетите и ще мога да се възприема по-лесно. Сега нямам търпение да ги поръчат и да пристигнат, чудя се какво ще е усещането и как ще свикна да ходя навсякъде с четка за зъби Grin

# 732
Какво значи оклузодонт?

# 733
Какво значи оклузодонт?
Специалист по захапката. Моята криви настрани, като отварям и затварям, и от последните години започва малко и лицето ми да става асиметрично. Сега като ме сканираха забелязаха даже като основен проблем при мен

# 734
Значи могло и без вадене? Wink

Общи условия

Активация на акаунт